Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina P.

Chce zrobic test ciążowy, ale jestem dzień po okresie (tzn 1 dnowym krwawieniu)

Polecane posty

Gość Karolina P.

Witam, Cgcialabym wiedzieć, czy moge zrobic test ciążowy, jesli powinnam miec jeszcze miesiączke. Juz wyjasniam: biore tabletki antykoncepcyjne ok pol roku, po przerwie spoznilam sie z nowa tabletka z nastepnego opakowania - w trakcie przerwy byl stosunek, jednak spoznienie wynioslo mniej niz 12 h. Jednak po jakims tyg. czulam sie ospala, mam mdlosci rano, ale stwierdzilam, z epoczekam na okres. I nastapil ob 3 dnia przerwy jak zwykle, ale trwal on moze z 1,5 dnia.. nigdy tak nie mam. Zrobic terst teraz czy bedzie jakis przeklamany wynik?

Gość stokrotka_35
Zapamiętaj sobie raz na zawsze, jesli spozniłas sie z tabletką anty ale wziełas ja jeszcze do 12 h to i tak nie ma sz juz gwarancji na bezpieczny sex. Ile masz juz opoznienia?? Tes mozesz juz wykonac w dniu spodziewanej@

Gość a ja tak mysle ze
nawet testu nie musisz robic, jesli nie bralas zadnych antybiotykow i nie wymiotowalas to to spoznienie mniejsze niz 12 godzin nie moglo nic zrobic. a takie objawy masz bo sie stresujesz i sobie wmawiasz. ale sama jestem ciekawa czy wynik testu nie bylby przeklamany??

Gość a ja tak mysle ze
stokrotka_35 - ale to bylo nowe opakowanie po przerwie wiec myslalam moze, ze tu panuje inna zasada, niz w ciagly,m przyjmowaniu. a krwawienie dostalam jak zawsze 3 dnia przerwy, ale to bylo krwawienie bardzo dziwne, trwalo ok 1 dnia i bylo skąpe. nigdy takiego nie mialam. to ciąża?

Gość stokrotka_35
moment moment, kazdy antybiotyk osłabia działanie innego leku. Nie mniej jednak jest tak jak napisałam,zapomniana tabletka nie daje juz takiej gwarancji antykoncepcyjnej

Gość Karolina P.
"a ja mysle ze" wybacz ze uzylam wczensiej twojego pseudonimu, chcialam ci odpowiedziec i skopiowalam go i niechcacy wkleilam . wybacz:)

Gość stokrotka_35
Niestety takie krwawienia maja prawo sie pokazac, zresztą poczytaj ulotke to sama zobaczysz. Jezeli jednak krwawienia nie ustąpią to niepozostaje Ci nic innego jak lekarz.

Gość Karolina P.
dla jasnosci: nie bralam zadnych lekarstw, antybiotykow itp, jedynie co to pilam sporo piwka, bo bylam wlasnie na wakacjach, ale tez nie wymiotowalam krwawienie nastapilo, ale trwalo tylko ok 1 dnia mam mdlosci i jestem ogolnie rozdrazniona jakie wnioski? krwawienie dostalam w ta srode, a koniec juz byl w czwartek, dzis niedziela, moge zrobic test?

Gość Karolina P.
ale to krwawienie nie bylo jakies bez przyczyny, wlasnie teraz mialam przerwe i nastapilo jak trzeba 3 dnia, ale trwalo tylko 1 dzien i to mnie niepokoi