Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patitiuda

20stka i celulit

Polecane posty

Gość patitiuda

Mam 20 lat i zauważylam pierwsze oznaki celulity.. Jestem tym przerażona, ponieważ jestem bardzo szczupla osobą... Jezeli tez macie ok 20 lat i pierwszy celulit to piszcie jak sobie radzic zeby sie nie powiekszyl... Moze razem damy rade...

Gość wqswd
mnie sie chyba pojawil w wieku 21 lat, teraz mam 24 i mam cellulit taki ,ze hoho ale nie chce mi sie nic z nim robić. zawsze bylam i jestem bardzo szczupła, tu waga nie gra raczej dużej roli. u mnie cellulit jest spowodowany brakiem ruchu bo prowadze siedzący tryb życia. no i jem duzo słodyczy. chętnie bym się go pozbyła, jeśli byłby jakiś łatwy sposób ale ćwiczyć mi sie nie chce.

Gość Legginsy505
Ja mam 20 lat. I męczę się z nim odkąd zaczęłam brać tableki antykoncepcyjne. Pomimo, że już przestałam brać to cellulit nie zniknął. Troszkę efektów było po inneov cellulit. Do tego nie jadłam słodyczy, ćwiczyłam dziennie po dwie godziny, piłam półtora litra zielonej herbaty, nie jadłam pieczywa, makaranów itd, peeleingi z kawy, masaże. i Co? zmniejszył się tylko trochę. Jak kiedys ściskałam skórę to były takie wielkie duże grudy, dziś jak ściskam to malutkie nierówności i grudki. Do tego od kwietnia używam baniek chińskich. Kiedys codziennie, obecnie dwa razy w tygodniu(średnio pomagały) jak stoję to nadal troszkę go widać. Ale już mam to głęboko w d***. Przeciez ile można. Może się zdecyduję od lutego brać cellasene.

Gość wqswd
ja nie musze nic sciskac, zeby go widzieć.

Gość patitiuda
leginsy505 tyle meczarni i mowisz ze tylko troszke ci sie zmniejszyl o masakra... u mnie nie widac go golym okeim tylko czasem jak inaczej usiade albo cos to go widac troche.. jak scisne to mam takie malutkie grodeczki ale normalnie one juz sa w mojej psychice i caly czas o tym mysle... pomagaja jakies kremy lub balsamy antycelulitowe ?

tez mam ten problem mam19 lat i jestem bardzo szczupła ...ale słyszałam ze zey celulit znikna ...i jak macie prysnic to lejcie sobie raz ciepła woda a raz bardzo zimna ...i tagrze zadbasz o krazenie krwi w nogach ...jeszcze jest jeden sposob ale nie wiem czy on tak naprawde pomaga masasz poszczypywanie nog ale tylko od dołu do gory .i jeszcze masaz fusami od kawy ...

Gość stylowka
Może w tej sytuacji dobrym rozwiązaniem jest udać się na specjalistyczny zabieg, który pomoże w walce z cellulitem. W tym przypadku myślę, że pomocny by był Geo Thermal Cell, jest to masaż antycellulitowy i drenujący z wykorzystaniem bandaży. jednym z salonów, które zajmują się tego typu masażami jest Beauty homecare. Wiem, że dojeżdżają do klientów, a ceny mają w miarę atrakcyjne.

Gość yb6n56un65
Byłam za granica w wakacje i całe dnie spedzałam na plazy. patrzylam na uda i tyłko wszystkich dziewczynek/dziewczyn/kobiet dookola (oczywiscie w celach poznawczych:D ) i powiem ze widziałam tylko jedną!!!! dziewczynkę (koło 14 lat) która miała gladkie uda i pupę. Dziewczynki do jakiegos 11-12 roku zycia maja jeszcze w miare gladkie uda,ale potem juz kazda miala jakies nierównosci. Co do starszych dziewczyn i kobiet to każda miala, jedna mniej, druga bardziej,ale dosłownie każda, nawet najszczuplejsze dziewczyny miały nierównosci. Zauwazylam ze na forach spotyka sie sporo dziewczyn które twierdza ze dopiero im sie pojawil cellulit,albo ze go nie maja. Moim zdaniem to gowno prawda, widocznie nie patrzycie na siebie z tylu :)

spoko cellulit to normalka, tylko że wszystkie gazety dla kobiet używają photoshopa;]. ale nie oznacza to ze nie należy z nim walczyć. ja się ruszam trochę (aerobic itp), piję dużo wody i ostatnio podkradłam siostrze collagen by health, niby głównie na zmarszczki ale na cellulit też i muszę przyznać że jak nie wierzę w żadne cudowne środki to ten rzeczywiscie przynosi efekty. oczywiście jak sie siedzi z tylkiem na kanapie to nic nie pomoże;p.

Gość nie znam kobiety
która nie miałaby celulitu najlepszym sportem na celulit jest pływanie

Coś strasznego jest z tym cellulitem. Ja mam dwadzieścia cztery lata i też mam cellulit. Najlepszy jest na to sport. Zauważyłam to teraz, kiedy przestałam chodzić na fitness. Wcześniej chodziłam trzy razy w tygodniu i zmniejszył się ten paskudny cellulit. Teraz nie mam czasu chodzić to pojawił się znowu. Nienawidzę tego :/

Gość patitiuda
moze znacie i polecacie jakies fajne balsamy na celulit ? ktore cos pomagaja ?

Gość anesd
zacznijcie zdrowo sie odżywiac a nie żrecie te swinstwa typy słodycze, smazone, fastfoody i te całą chemie to nie bedziecie tego miec w przyszłosci, a nie szukacie cudownych metod a do żoładka pakujecie smieciowe jedzenie

Gość niestety jest to spory problem
Dziewczyny, ja rowniez mam ten problem. Mam 22 lata. Cellulit pojawił się po tabletkach antykoncepcyjnych, ale zbyt wysoko cenię sobie komfrot ich zażywania, żebym zrezygnowała :) Jestem szczupła i bardzo mnie ten cellulit zmartwił. Co robię? Przede wszystkim: -siłownia 3-4 razy w tygodniu (trening siłowy plus aerobowy), ewentualnie spinning -dużo zielonej herbaty, czerwonej i wody mineralnej -zrezygnowałam z kawy na rzecz kawy zbożowej :) -słodycze tylko w weekendy -dużo warzyw i owoców, jak najczęściej gotowane mięso, smażone okazyjnie, i to najlepiej drobiowe, byle nie czerwone -żadnych zupek chińskich i innych śmieci (w ciągu roku akademickiego zdarza mi się te cholerne zupki jadać :/) -prysznic nie wanna -Eveline SLIM :) Ma wysokie komentarze na Wizażu, a na droższe kosmetyki jeszcze nie mogę sobie pozwolić, albo nawet inaczej - szkoda mi pieniędzy na droższe, wychodzę z założenia, że jeśli stosuję się do tego swojego rygoru to cellulit musi się zmniejszyć! :) Życzę wszystkim wytrwałości, bo da się z tym cholerstwem walczyć :)

coś w tym jest, że wiele kobiet ma problem z cellulitem. Niezależnie od wieku, wagi. Ja mam lat 25 jestem szczupła, a i tak mam tzw. pomarańczową skórkę. Ważne, żeby się nie poddawać tylko jakoś postarać się pozbyć cellulitu. Na pewno dieta jest bardzo ważna, ćwiczenia, ale też nie można zapominać o masażach. Myślę, że jednym z lepszych i bardziej skutecznych jest masaż bańką chińską. Może lekko boli ale i tak warto iść, bo jak byłam ostatnio u pani Asi Budzowskiej w Krakowie na takim zabiegu to ona mówiła, że już po trzech masażach ona czuje pod rękami, że zmniejsza się cellulit a po 6 zabiegach są już widoczne efekty ;) Więc drogie panie dietka, sport i masaż ;)