Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grazia27Wawka

DYLEMAT, CO WYBRAĆ FOTO KSIĄŻKĘ CZY ZDJĘCIA TRADYCYJNE

Polecane posty

Gość Grazia27Wawka

Doradźcie, co lepiej wybrać, foto książkę czy album z wklejanymi zdjęciami. Nie ukrywam, że ważne są dla mnie koszty wynajęcia fotografa. Znalazłam dwóch fotografów. Jeden proponuje foto książkę 70 stron plus od 1000 do 1500 zdjęć na płycie w cenie 1200 zł. Wszystkie zdjęcia na płycie maja być obrobione. Drugi zaproponował 200 zdjęć formatu 15x21 wklejonych w dwa albumy za cenę 2000 zł. Dodaje do tych zdjęć pliki cyfrowe tylko tych zdjęć, które otrzymujemy w albumie. Nie ukrywam, że zdjęcia tego drugiego fotografa bardziej się nam podobają, ale jednak jest to różnica 800 zł. Czy tez miałyście takie dylematy z wyborem jak ja?

Gość miałam ten sam dylemat
Tylko album z papierowymi zdjęciami. Nie ilość zdjęć jest ważna a ich jakość. Proponowana ilość 1000 zdjęć nie może mieć dobrej jakości i nie można takiej ilości zdjęć obrobić. Foto książka służy do ukrywania wad zdjęć.

Gość ogólnie to chociaż sama
nie jestem fofografem, to w życiu nie uwierzę, iz za kwotę 1200 zł jakikolwiek fofograf podejmie sie zrobienia 1000-1500 zdjęć i i ch obróbki, ale mogę sie mylić.

Też nie uwierzę, ze fotograf obrobi 1000 zdjęć do tego fotoksiązki są dość kiczowate pełno jakiś pierdół typu gołąbki, obrączki itp. Tradycyjne zdjęcia są klasyczne i nie wyjdą z mody i uwierz mi nie idzie obejrzeć 1000 zdjęć i nie zasnąć lub znudzić

Gość moim zdaniem tylko album
fotoksiążka ma za dużo ozdób i niektóre zdjęcia są takie malutkie, jakby na siłę wciśnięte obok tego większego żeby mniej papieru zużyć. chociaż widziałam też album, w którym każde zdjęcie było jakoś ,,ozdobione" - tu gołąbek, tu obraczka, tam napis. strasznie to wygladało. moim zdaniem najlepszy jest album z normalnymi zdjęciami, ponadczasowy i zawsze elegancki.

Gość moim zdaniem tylko album
co do tych ozdób to jak oglądałam ten album to te ozdoby odwracają uwagę od całego zdjęcia a czasem przysłaniają jakiś ładny plener itp. także moim zdaniem ozdoby na zdjeciach i fotoksiążki są do dupy.

Gość fotoksiążke to można sobie
zrobic samemu ze zdjęć np. które udostępni rodzina, sama wtedy ustalisz położenie zdjęc i czy chcesz by jedno nachodziło na drugie czy nie, co z ozdóbkami..itp. Koszt nie jest duży, a od fotogtafa ślubnego to osobiście wolałabym jednak ALBUM.

Gość sylweczka86
Mam pytanie ponieważ zastanawia mnie jedna rzecz - czy wynagrodzenie za pracę fotografa zależy również od ilości zdjęć jakie zrobi czy to bez znaczenia? Zastanawiam się po co byłoby mi aż 1000 czy 1500 fotek z mojego wesela? Przecież i tak obejrzę je może ze 3 razy w życiu. Wydaje mi się, że 300 zdjęć w zupełności wystarczy, maksymalnie 400 i koniec. Później młodzi narzekają że fotograf taki drogi! A jeśli chcę 1000 fotek to wiadomo że się nalata, napstryka to skasować za swoją pracę też musi!

Gość jak dla omnie t
obietnica 1000zdjęć może nieść za sobą np.20 zbliżeń na obrączki czy na sznur od gorsetu/zdjęcia jedzenia czy kieliszków z szampana. A to mało atrakcyjne i w sumie zbędne :)

Gość sylweczka86
No właśnie lepiej mieć zdjęcia konkretne a nie jakieś fotografowanie wystroju sali, ujęcie każdego balonika, uwiecznienie zawartości każdego talerza z jedzeniem jaki pojawia się na stole. Jak ogladam niektóre zdjęcia z wesel to mnie aż mdli. Dlatego moje pytanie jest właśnie związane z tą kwestią - czy cena za usługę zależna jest od ilości fotek jakie chcą młodzi czy to bez znaczenia?

Gość jeszcze miesiąc do....
Foto książki z tego co się zorientowałam proponują fotografowie współpracujący z kamerzystą. Często usługa film i fotografia są wyceniane razem. Widziałam ładne foto książki gdzie na jednej stronie było tylko jedno duże zdjęcie ale koszt takiej pamiątki był makabryczny coś koło 4000 zł. Gdy rozmawialiśmy z naszym fotografem tak dla orientacji spytałam się o foto książkę i on nam ten rodzaj pamiątki odradził. Powiedział że wszystkie ozdobniki i zamieszczone pomniejszone zdjęcia mają na celu odwrócenie uwagi od jakości zdjęć. Nie ma jak album z ciemnymi stronami. Mi się marzy aby ktoś nam zrobił ręcznie taki album na wklejane zdjęcia ale nie wiem gdzie takich artystów introligatorów szukać.