Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewwa00

Studia...

Polecane posty

Gość ewwa00

Czy opłaca się zdawanie historii na maturze jeśli idę na bankowość albo finanse? Co innego mogę zdawać?

Zorientuj się najpierw jakich przedmiotów wymaga uczelnia do rekrutacji na tym kierunku.

Gość ewwa00
Nie ma większych wymagań, historia spokojnie może być. Tylko zastanawiam się czy ma sens zdawanie tak trudnego przedmiotu jeśli nie przyda mi się na studiach. Myślałam o zmianie historii na coś łatwiejszego, ale nie wiem na co. Geografia odpada bo mapa to dla mnie "czarna magia",...

No ale Ty zdajesz, j. polski, j. obcy, matematykę i musisz coś jeszcze? Czy chcesz wziąć jakiś dodatkowy?

Gość ewwa00
chce dodatkowy przedmiot. Resztę zdaję na poziomie podstawowym

Gość spróbuj wos, jest prosty

To jakikolwiek, z którego jesteś dobra. A dlaczego matematyka na podstawie?

Gość ewwa00
Bo z matematyki orłem nie jestem :) Ogólnie rzecz biorąc w planach miałam studia etnologiczne lub europeistykę- kierunki bez pracy. Zdecydowałam że ostatecznie pójdę na jakieś proste, ale opłacalne studia.

Gość ewwa00
Słyszałam że wos jest prosty, ale trzeba interesować sie polityką i na bieżąco śledzić wydarzenia- to nie dla mnie :)

Sądzisz, że finanse są takie proste? :D Weź pod uwagę, ze teraz co druga osoba robi studia, więc magistrów w Polsce jest więcej niż miejsc pracy i nie wystarczy tylko skończyć studia, ale mieć też coś w głowie i znać się na tym lepiej niż inni, zeby potem móc przebierać w ofertach pracy.

Gość luska.s
nie rozumiem po co chcesz zdawać cos dodatkowego skoro nie jest ci to do niczego potrzebne. jeszcze zrozumiałabym jakbyś wiedziała co a tak..

Gość ewwa00
Tak, ale na pewno większe szanse na pracę mam po finansach niż po etnologii.

Gość ewwa00
Chcę zdawać coś dodatkowego ponieważ tylko 3 przedmioty, na poziomie podstawowym, nie są wielkim wyczynem. Uczę się dość dobrze, a taka matura wydaje mi się strasznym pójściem na łatwiznę.

Gość ewwa00
Z drugiej strony chce studiować zaocznie, także wystarczy że zdam maturę. Już kompletnie nie wiem co zrobić;/

"Z drugiej strony chce studiować zaocznie, także wystarczy że zdam maturę." na mojej uczelni to nie wystarczyło :)

Gość ewwa00
a jaka uczelnia?

Prywatna i nie przyjmowali wszystkich :) Zależało mi na ciekawej specjalności i żeby pokrywało się to z moją pracą i dlatego wybrałam tę uczelnię a nie państwową. W grupie miałam 31 osób, po pierwszym roku zostało nas 21.

Gość ewwa00
Czyli rozumiem że było ciężko.