Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakrakrakk

Jak nakłonić faceta do czytania książek ?

Polecane posty

Gość hank = darker
ciekawe czy sie przyzna

Gość golonko
ja preferuje tylko piwo, ale przed komputerem, a i tak inteligencją moją bym was zjadł

Gość Hank
Bo kto by miał teraz czas na książki? :D Przeciez trzeba z pracy (znienawidzonej) wrócić, zjeść, odpocząć, zwalic konia, nachlać się piwska, wyskoczyć do swojej suki albo kumpli i marnować z nią/nimi czas na jakies pierdoły . I tak mija kolejny dzień. Gdzie tu czas na czytanie? :D:D:D

Gość Hank
Hank nie jest darkerem ale wmawiaj sobie dalej.

Komiczne - to prawda. Nie rozumiem rodziców, którzy na pół dnia sadzają dziecko przed telewizorem, a później mają pretensje, że źle się uczy, np. nie ogarnia ortografii. Jeżeli dziecku od najmłodszych lat (ba! miesięcy) życia czyta się książki, nie wyobraża sobie bez nich życia, a gdy jeszcze do tego widzi, że rodzice w wolnych chwilach czytają, to na 90% nie wyrośnie na "couch potato" :-D

życia-życia, nie przeczytałam tego co napisałam i teraz wychodzę na jakąś pseudo-inteligentkę :-D przepraszam za błąd

Gość Turqssss
moj facet czyta paulo coelho juz bym chyba wolala zeby nie czytal nic:O

Moja matka ma totalne przegięcie na pkt książek... mieszkanie wygląda jak biblioteka - głównie książki historyczne, biologiczne... I jest tak jak piszesz... Moja matka pochłania książki jak szalona, połowę wypłaty wydawała zawsze na książki.. ja aż takiego świra nie mam, ale przynajmniej 2 książki w miesiącu łykam

Gość Izabellla32
Mnie dotąd wydawało się, że sporo czytam ... ale poznałam faceta, który dużo więcej czyta... szok .... Co ciekawsze pracuje dłużej i ma pracę sporo bardziej wymagającą niż moja ... Jak to wszystko godzi? Nie mam pojęcia! Pracuje od 7-21 - często w dodatku podróżuje .... I to on mnie przygoowuje listę lektur obowiązkowych :D

"moj facet czyta paulo coelho" cóż - faktycznie literatura niezbyt wysokich lotów... już nawet nie chodzi o to, że mało ambitna, bo sam też czytuję często książki typowo rozrywkowe, ale ten autor wali banały dla 15 latek po prostu... mam za sobą jedną jego pozycję i przyznam, że doczytałem do końca tylko dlatego, że mam zasadę kończyć każdą zaczętą książkę

Gość Izabellla32
Turqssss - to mało ten Twój facet czyta .... on tak szybko nie pisze ... Ja przeczytałam wszystko jego ... ale to dawno było .... :O

"Co ciekawsze pracuje dłużej i ma pracę sporo bardziej wymagającą niż moja ... " ja sporo czytam na siłowni.... 1.5 godziny ćwiczeń aerobowych na stepperze czy orbitreku to świetna pora, by sobie poczytać...

Gość alabamaala
Może Twój facet jest po kursie szybkiego czytania? :) Ja czytam głównie książki historyczne!!! Są pasjonujące. Nie znajdują zrozumienia u mojego mężczyzny. On uważa, że to jest strata czasu, ponieważ nic z tego nie mam. Ani więcej pieniędzy, ani więcej intratnych znajomości itd.

Gość Turqssss
nie powiedzialam, ze czyta tylko coelho, ale podalam tego autora jako przyklad ksiazek, ktore podobaja sie temu mojemu. ja rozmowy komiczne o coelho nie pociagne, bo sie tylko zdenerwuje i napisze setny raz to samo, na coelho az skzkoda slow, najwieksze dziadostwo swiata obok samotnosci w sieci

Gość Izabellla32
Kwestia podejścia do Coelho ... Ja przymierzałam się parokrotnie... a potem wszystko łykłam ....

Gość Izabellla32
Turqssss - to co wg Ciebie jest warte przeczytania?

Ugh - Coelho... I pojawia sie pytanie - lepiej, jak ktoś czyta gnioty typu Coelho lub jakieś Harlequiny lub kryminały z niższej półki, czy jak nic nie czyta?

Gość alabamaala
Komiczne, ja czytam w domu, co mojego faceta doprowadza do pasji. Na fitnessie czytać się nie da raczej :D, a zajęć na siłowni nie lubię. :o

"Kwestia podejścia do Coelho ... Ja przymierzałam się parokrotnie... a potem wszystko łykłam .... " może kobietom jest łatwiej... dla mnie to taki typ jak Brown - czytałeś jedną książkę - przeczytałeś wszystkie

Gość Izabellla32
komiczne komik1112@tlen.pl'; - on w pracy na pewno nie czyta... bo w czasie wykładów nie da rady ... :P A nawet w firmie też nie, bo jest "głównodowodzącym" :P Co to za czytanie na siłowni? dla mnie nie za bardzo .. potrzebuję spokoju ...

Gość nieprawdziwaz
mam zasadę kończyć każdą zaczętą książkę tez kiedys ja mialam :) autorko nigdy jeszcze nie spotkalam kogos kto by mi powiedzial ze kiedys nie czytal i nagle zaczal :):):)

"Komiczne, ja czytam w domu, co mojego faceta doprowadza do pasji. Na fitnessie czytać się nie da raczej , a zajęć na siłowni nie lubię." no faktycznie, nie da się... ale ja na maszynach to mam idealnie - inaczej bym chyba umarł z nudów... wiesz, gdyby moja partnerka nie czytała i co gorsze, robiła mi jakieś wymówki o to, że sam czytam, to zapoznałaby się z wyjściem z naszego mieszkania... przez balkon prawdopodobnie ;)

Gość Turqssss
co warto? najwiecej dobrych ksiazek moim zdaniem ma Vonnegut i Steinbeck. Nawet jak im ksiazka ni wyjdzie to i tak jest DOBRA. A Coelho moglby sie i zesrac a nigdy nic dobrego nie napisze

Gość Izabellla32
Nie przesadzajcie z tymi gniotami ... nie uwierzę, że tutaj sami krytycy literaccy z najwyższymi kompetencjami... Alchemik jest nawet lekturą w gimnazjum.

"Co to za czytanie na siłowni? dla mnie nie za bardzo .. potrzebuję spokoju ... " ja się wyłączam po prostu... zresztą zależy też od książki - na siłowni czytuję głównie fantastykę...

Gość nieprawdziwaz
Alchemik jest nawet lekturą w gimnazjum. Cohelo pisze prawie tak dobrze jak Gniazdo :)

Gość alabamaala
Komiczne, wiesz... łatwo powiedzieć :D rozumiem, że piszesz z przymrużeniem oka... :)

Gość Turqssss
Izabella, jesli chcesz to moge powiedziec, ze to kwestia gustu. I bedzie dyplomatycznie i bez klotni. Jak czytam Coelho to mi sie rzygac chce. Jak czytam Steinbecka to potrafie pare razy [przeczytac jedna strone tylko dlatego, ze tak mi sie spodobalo to co napisal.

Gość nieprawdziwaz
potrafie pare razy [przeczytac jedna strone tylko dlatego, ze tak mi sie spodobalo to co napisal. nigdy mi sie to nie zdarzylo

Gość Izabellla32
Która najbardziej?