Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasekmaly

Dylematy

Polecane posty

Piszę tutaj do Was gdyż mam problem, w moim mniemaniu ogromy na obecną chwilę nie do rozwiażania. Dlatego po krótce opiszę Wam moją sytuację licząc na obiektywną radę. Otóż jestem kilka lat po rozwodzie, z mężem rozstałam się na skutek róznic charakterów o ile mozna tak to nazwać... Teraz po latach nie wiem o co tak naprawdę chodziło. Z tamtego czasu pamietam bo bysliśmy młodzi, niedoświadczeni i jedno było mądrzejsze od drugiego. Mamy wspólnego dzieciaczka.... Rok temu poznałam mężczyznę z którym było mi bardzo dobrze... kochany czuły opiekunczy, potrafił zrobiś dosłownie wszystko.. obiag ugotowany, posprzatane itd.. Z czasem coś zaczeło sie psuć...zrobił sie malaomówny chociaż może zawsze taki był.. jakies dziwne nieporozumienia o byle co.... efekt był taki, że walczyłam zeby cos wytłumaczyć spalajac przy tym siebie w końcu wypaliłam sie i zaczełam od tego uciekać przez co emocjonalnie związałam sie bardziej ze swoim byłym mężem Efekt jest taki, że teraz On chce wrócić twierdząc, ze sie zmienił .... Z jednej stony bardzo bym chciała z drugiej sie boję, że to chwilowa zmiana. A ten mój biedny z którym byłam rok? - tęsnknie za nim ale czy mozliwa jest miłośc po takiej walce słownej? Wiem, ze dla wielu z Was mogę okazać się smieszna, nie krytykujcie mnie bo każdy ma jakis delemat... pomóżcie spojrzeć na to z innej strony. Co mam zrobić dać szansę byłemu męzowi czy starać sie odbudować poprzedni? Zwariuje

Wiem, że nikt nie da mi tutaj rozwiązania... chciałabym wiedzieć czy ktoś miała taka sytacje i czy znalazł rozwiazanie bo ja albo jestem głupia albo sama nie wiem czego chce

Gość MALIBU***
może na jakiś czas odsun sie od obydwu..pobedziesz sama,pomyślisz,nabierzesz dystansu..

sama nie wiesz czego chcesz rozwód wzięłas i piszesz że sama teraz po czasie nie wiesz o co chodziło że do tego rozwodu doszło teraz o aktualnym partnerze mówisz ze dochodzi do jakichś dziwnych nieporozumień o byle co może zacznij zmiany od własnej osoby a nie tasując partnerów

Catie .... Tobie też dziekuje... czasem człowiek musi dostać w pysk od innych zeby zacząc zmiany... od SIEBIE !!!

Gość MALIBU***
czasem tak robie jak nie wiem co robic:)wyciszyć sie..wsłuchać w siebie.

Gość wafelek_waniliowy
Wyjedz se gdzies, i pomysl czego tak dokladnie chcesz od zycia. Czego oczekujesz od faceta, zastanow sie ktory z nich na ile jest w stanie spelnic oczekiwania. Za i przeciw. To racjonalnie. Albo serce Ci cos podpowiada, aczkolwiek musisz glowy tez uzyc, bo to nie zabawa a zycie - nie mozesz cioagle zmieniac zdania. Podejmij decyzje i zostan z tym ktorego kochasz i z ktorym jest ci dobrze.

Gość nieprawdziwaz
potrafił zrobiś dosłownie wszystko.. obiag ugotowany, posprzatane itd. to zdanie tak sie dobrze zapowiadalo.. a skonczylo sie na zmywaniu naczyn :)

dokładnie, musisz się sama wyciszyć i spytać się czego tak naprawdę chcesz nie baw się ludźmi, dobrze się zastanów zanim podejmiesz decyzję bo i tak ktoś będzie cierpiał

Gość Pupciaan
To są efekty romansowania.

To nie efekty romansowania. Uciekłam od problemów, nie rozwiązując ich. A moj były maż wczoraj na pytanie jak sobie to wszystko dalej wyobraża odpowiedział -"że On teraz musi mnie poznać?"i że dla niego ważna teraz jest praca, kariera zeby była kasa- jakaś paranoja!!! Obawiam sie, że skrzywdziłam faceta który na to nie zasługiwał :-( Czy wynika z tego, że "odgrzewane kotlety nie smakują już tak samo" Ale sobie nagmatwałam w zyciu!!!