Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Karolkaaaaaaaaaa

Do mam z Warszawy- przewóz dziecka autobusem

Polecane posty

Kochane mamy, mieszkam od niedawna w Warszawie i jutro będę pierwszy raz jechała autobusem z dzieckiem w wózku. Czy to podlega opłatom? Na stronie nie ma jednoznacznej informacji, zrozumiałam że wózek i dziecko są bez opłat. Czy tak jest??? Dziękuję za pomoc

up up up

Gość Jak mas zmozliwoasc to kup
jutro bilet w kiosku albo butiku prasowym, gdzie bedzie sprzedawca, ktory ci powie co i jak. Nie kupuj jutro biletu z automacie. Jak juz sie raz zorientujesz (kiedy ci sprzedawca powie ile to kosztuje) to od tej pory bedziesz mogla kupowac juz takie bilety w automatach. Jak jezdzisz czesto kup karte miejska (kupujesz ja RAZ a pozniej tylko ladujesz co miesiac albo kwartal). Zawsze czekaj na autobusy niskopodlogowe, tym bardziej jak masz duzy i ciezki wozek. A gdzie mieszkasz dokladnie?

Gość MONIKA1974
zazwyczaj w każdym normalnym mieście dziecko do lat 4 jezdzi bezpłatnie ( wózku lub bez) ale warszawa to duuuuZa wieś to ?????????????

Wydaje mi sie ze wozki i dzieci w nich jadace nie podlegaja oplatom, bo dziecko jest darmowym pasazerem, a wozek to jego pojazd, ale nie jestem do konca pewna... Osobiscie nie jezdze z wozkiem autobusami, tylko z nosidlem na brzuch, wiec nie mam pojecie ile i czy w ogole sie za wozki placi. Musisz sie jutro zapytac i upewnic.

Aha i jak bedziesz jutro jezdzila autobusem wiecej niz 2 razy (czyli 3, 4, 5 itd. - duzo przesiadek itd.) to nie kupuj dla siebie pojedynczych biletow na kazdy kurs, tylko BILET DOBOWY. Jak jestes moze studentem i masz wazna legitymacje to masz 50% zniżki.

Gość u nas wozek to bagaz
dziecko do lat 4rech za darmo ale na rekach-jak w wozku to cały bilet

W Warszawie dziecko do lat 7 jeździ za darmo-wózek też. Nie ma również opłat za bagaż jakikolwiek.

drogie panie "warszawianki" - dziecko do 3 lat w wózku czy bez jeździ za darmo!!! a pies musi mieć kaganiec! rower jest od jazdy po drodze a nie autobusem... pozdrawiam