Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I co mam teraz zrobic?

Za male mieszkanie!

Polecane posty

W ciazy! No i super ! plan: z 1 bed przeniesc sie do 2 bed i kurwa pustka! Nie ma! Nie ma ani jednego two bed w naszej mniej wiecej cenie a jak kurwa jest to 700 funciakow na miesiac!!!! Kogo na to stac!???

700 za miesiac?? W Londynie to conajmniej 800+rachunki. I jakoś trzeba sobie rade dać.

Gość cebulowy chleb
ja place za one bed w londynie 700 plus rachunki...zreszta nie umrzesz chyba jak bedziesz mieszkac w jednopokojowym mieszkaniu z dzieckiem..szczegolnie, z one bed tutaj to tak naprawde salon i sypilania czyli dwa pokoje..a poza tym nie przeklinaj tak bo az "uszy bola..."

my płacimy za 1 bed 750 z rachunkami. Nasza córeczka ma 6 miesięcy. Niebawem planujemy przenieść się do 2 bed, mała rośnie, chce żeby miała swój pokój. I za fajne mieszkanie trzeba liczyć około 900 + rachunki. Jakbym miała płacić 700 to bym skakała z radości

Oj Boze, moze wy z Londynu jestescie albo cos, u mnie normalnie to chodzily po 650 a wogole teraz to i 600 gdzies moge dac i juz :/ Wiecej niz huhu! Ciagle tylko ten Londyn i Londyn! Poza Londynem tez ludzie mieszkaja! Uszy bola albo i nie, wkurwilam sie na maxa! No nic na rynku wogole w pizdu nic!

Gość jdjsllojnbhhh
a to pali się??? Poczekaj jeszcze trochę i coś znajdziecie, nie denerwuj się w ciąży jesteś:)

Gość gliniarz i prokuratora
to czemu nie napisalas, ze mieszkasz poza londynem...ale jestes beznadziejna... skad ludzie maja wiedziec gdzie szukasz mieszkania? poza tym to wlasnie jestes w ciazy to sie tak nie napinaj bo dziecku szkodzi...nie nzosze takich pinuryndzi jak ty...zero kultury

Gość a po polsku to już nie umiecie
pisać ???? łan bed, tu bed :o

Gość to z jakich okolic jestes

ja mysle ze sensu nie ma zebys wynajmowala juz teraz 2 pokoje. poczekaj sobie niech dziecko podrosnie moze uda ci sie cos kasy odlozyc...przeceiz maluch moze spac spokojnie u ciebie w sypialni do roku czasu ..:)

Gość simplythebest
wyobraz sobie, ze jest rozniaca miedzy mieszkaneim jednopokojowym w polsce a "łan bed" w anglii...dlatego jesli ktos tutaj mieszka to doskonale wie co to jest "łan bed flat".....tak samo jakby zamiast oysterka czy travleka ktos mowil bilet okresowy...albo zamaist council spoldzielnia czy rada miasta..sa pewne rzeczy, ktore latwiej nazwac po angielsku niz na sile tlumaczyc....

Gość fgbhnjmk,l.
ale po co sie przenosic? to malenkie dziecko i tak bedzie z wami na poczatku w pokoju raczej, to poco 2 bed??

Tak kurwa latwo wam mowic! bo to nie wy bedziecie sie kisic w jednym pokoju z dzieckiem! Potrzebujemy wiekszego mieszkaniu i juz ,ale jak mamy sobie na to pozwolic kiedy wszystko jest takie drogie! nienawidze tego kraju!!!!!!!!

Gość jdjsllojnbhhh
wróć do Polski, wtedy będziesz mieszkać w kawalerce/ z rodzicami/ teściami i będziesz zadowolona:)

ja kurczę płaciłam 800 za 1bed flat, i to w takiej sobie dzielni..wiec z kąd ten szok że za 2bed trzeba płacic 700?

jak was nie stac na 2bed, to zawsze idzie sobie zrobić drugi pokój z living room czyż nie? to nie studio flat więc jakby nie patrzeć to macie 2 pokoiki...składana wygodna sofa i już po prostu trochę więcej zaradności a nie narzekania ;p

no, swietnie sie zapowiadasz wspaniala matke :o "... to nie wy bedziecie sie kisic w jednym pokoju z dzieckiem! " po drugie, male dzieci duuuzo kosztuja, musisz i to wziac pod uwage. Na wieksze mieszkanie chyba was stac i tak bedzie

Gość nosi mnie od rana!!!
ale z ciebie glupia ciucma! ja nie moge.....po cholere tu siedzisz na sile? skoro cie nie stac na mieszkanie i wydatki to po co sobie bachora robilas? sorry ale jestes dla mnie zalosna....ktos ci dobrze napisal, zebys wracala do polski..buduj sobie wille z 10 sypialniami jak ci sie tutaj nie podoba....no chyba ze to jakies marne prowo bo sie wierzyc nie chce, ze takie idiotki jeszcze istnieja...hahha ma pretensje, ze mieszkanai drogie no ja nie moge!

bardzo chetnie bym sobie wybudowala wille w poslce ale wyobraz sobie ze mnie na to nie stac! a nie satc mnie bo tyle kasy trzeba meisiecznie wydawac na rent !. a ceny mieszkan w tym durnwoatym kraju sa kosmiczne!! jak normalny czlwoiek moze sobie na to pozwolic? Do polski chetnie bym wrocila,ale moj maz jest z nigerii , a wszyscy wiemy jacy to poalcy sa rasistami ,weic dziekuje bardzo za ta durnowata rade!

Gość bele de jour
ale skoro masz tylko jeden pokój to nie jest 1bed flat tylko studio flat. 1 bed to pokój dzienny+sypialnia. I wierz mi da sie

no to masz 1bed czy studio flat? jak 1bed to skorzystaj z mojej porady powyżej nie?

Gość kozi bobek 26
a nie lepiej kupic mieszkanie? przeciez raty sa prawie takie same jak czynsze...nawet jesli macie nizsze dochody jest opcja part buy part rent..niestety anglia jest drogim krajem jesli chodzi o mieszkania, ale jak porownasz zarobki polskie do cen nieruchomosci wyjdzie chyba na korzysc anglii....a maz z nigerii to juz nie jest zadne haloo w polsce teraz..moze na jakiejs malej wiosce ale nie w miastach..sama mam dwie znajome, ktore maja mezow czarnych i zyja w polsce..

Gość lop2999
mieszkalam w 1 pojedynczym mieszkaniu kiedy zaszlam w ciaze. Wioedzielismy ze na poczatku dziecko i tak bedzie z nami w pokoju to chyba normalne przez pierwsze miesiace. Wiec postanowilismy odkladac po troszku do puszki i tak co tydzien (moz ma tygodniowe wyplaty) wrzucalismy 10 funtow lub 5 do metalowej nie otwieranej puszki i jakiez bylo nasze zdziwienie ze pieniadze na 2 pokojowe mieszkanie sie uzbieraly:):):) Znalezlismy oferte niezla i placimy za wynajem tylko 50 funtow wiecej niz popszednio. Nie ma co sie zloscic tylko usiasc i sie zastanowic jak to rozwiazac.

OBA TE POSTY TO NIE JA PISALAM: I co mam teraz zrobic? Tak k**wa latwo wam mowic! bo to nie wy bedziecie sie kisic w jednym pokoju z dzieckiem! Potrzebujemy wiekszego mieszkaniu i juz ,ale jak mamy sobie na to pozwolic kiedy wszystko jest takie drogie! nienawidze tego kraju!!!!!!!! I co mam teraz zrobic? bardzo chetnie bym sobie wybudowala wille w poslce ale wyobraz sobie ze mnie na to nie stac! a nie satc mnie bo tyle kasy trzeba meisiecznie wydawac na rent !. a ceny mieszkan w tym durnwoatym kraju sa kosmiczne!! jak normalny czlwoiek moze sobie na to pozwolic? Do polski chetnie bym wrocila,ale moj maz jest z nigerii , a wszyscy wiemy jacy to poalcy sa rasistami ,weic dziekuje bardzo za ta durnowata rade!

Puffff, uspokoilam sie i juz odpisuje :) Przepraszam za brzydkie slowa wczesniej i totalne uniesienie,ale na Boga to bylo jakies kiilka minut po rozmowie z pania z agencji, ktora byla zajefajnie zadufana w sobie i kwurzyla mnie kobieta ;) Jestesmy z poludnia Anglii, moj maz jest bialy i nie wracamy do Polski na bank. Musimy sie raczej wczesniej niz pozniej przeprowadzic, bo agencja od ktorej wynajmujemy mieszkanie pozwala na 2 osoby w 1bed house. A wiec pani ta zadufana w sobie uprzedzila ze mamy szukac, bo wg company policy jest ze sorki ale jak juz trzecia osoba dochodzi czyli maluch to musi byc 2 bed minimum. No to szukam, oni zreszta tez. Noz kurcze nic na rynku, pustki! Pewnie zebym chciala jak najszybciej bo potem z brzuszkiem to ciezej bedzie. Teraz placimy niecale 600 to ok, do 650 to jeszcze zakladajac ze teraz jestesmy w 1bed house i place 555 a chcialabym 2 bed flat ofc bo na house to mnie nie stac. ale ceny sie zaczynaja od normlanie 725 za 2bed flat, jeszcze jakby to teraz to ok te 150 funciakow na miesic wiecej, ale litosci bo macizynski to tylko 125 funtow tygodniowo!!!

ja w Londynie płacę za przestronne 2 bedroom 800. podnajmuję jeden pokój wiec daje radę.Niestety nie sprawdzi się to w twoim przypadku- nie każdy ma ochotę na mieszkanie z małym dzieckiem

Gość harissa a w jakiej
okolicy nmeiszkasz dokladnie?

Gość lop2999
nie szukajcie przez agencje sprobujcie od osob prywatnych ktore daja ogloszenia w gazecie. Wtedy jest taniej. Do tego dojda ci benefity jak urodzisz dziecko wiec wynajecie 2 pokojowego mieszkania jakos sie wyrowna kosztowo

dokładnie spróbuj poszukać bez agencji. Mają takie a nie inne przepisy cóż zrobić. Moja koleżanka mieszka z córeczką i facetem w studio flat - to uważam za przegięcie ale nie moja sprawa.