Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość judytka19x

czy zajdę ??

Polecane posty

Gość judytka19x

witam. maam 19 lat. jakis rok temu brałam tabletki anty bo miałam torbiel, a ze juz wszystko ok to odstawilam. i teraz mam pytanie. bo kocham sie z chlopakiem bez zabezpieczenia w dni nieplodne, ale i tak we mnie nie dochodzi. natomiast w plodne z prezerwatywa. czy nawet przez takie coś moge zajść w ciąże? dodam że mam nieregularne miesiączki.

Gość Sylwiunka
No bardzo możliwe masz nieregularne miesiączki jak sama napisałaś. Wiec jest duże prawdopodobieństwo poza tym nie da sie dokładnie wyliczyć dni płodnych i nie płodnych...

Gość judytka19x
moj cykl trwa mniej wiecej 28 do 30 dni. to na dwa dni przed plodnymi juz sie kochamy z gumką

Gość Sylwiunka
Ale nie zawsze tak samo wypadną dni bo np jak jesteś przeziębiona i takie tak to wszystko moze sie przestawic...

Gość judytka19x
i nawet jak we mnie nie dochodzi ? to też mogę ?

nawet w dni niepłodne możesz zajść w ciąże bo plemniki mogą dość długo przeżyć w twoim organizmie ;p poza tym żaden środek (poza interwencja chirurgiczną) nie zabezpiecza w 100% ale skoro jesteś na tyle dorosła aby się seksić to powinnaś o tym wiedzieć i nie bać się konsekwencji (czyli zajścia w ciąże i wychowywania dziecka)

Gość judytka19x
ja sie nie boje. nawet bym chciala szczerze mówiąc.

jasne że możesz zajść jak nie dochodzi bo przed wytryskiem wydziela się płyn który ma na celu nawilżenie nasieniowodów i może on zawierać plemniki

chciała byś? a potraficie wychować i utrzymać dziecko? wychowanie dziecka nie trwa 2 lata tylko 20...

Gość judytka19x
mam dwoch starszych braci ktorzy maja po 2. mialam 14 lat jak zostawiali mnie z malym dzieckiem. potrafilam przewinas nakarmic, przebrac. wychowalam mozna powiedziec cala 4.