Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niebieska Stokrotka

Wywoływanie porodu - pytanie

Polecane posty

Gość Niebieska Stokrotka

Jutro mam się zgłosić do szpitala w celu próby wywołania porodu - 40 tc. Będę miała zakładany cewnik [balonik :p], lekarz uprzedził, że mam się przygotować na nieprzespaną noc. Dlaczego? :o

Gość Kani@
Bo będziesz wyć z bólu koleżanko :classic_cool:

Gość Kani@
Miałam taki balonik :o zakładają go na noc leżysz w łóżku a on pomalutku rozwiera twoją szyjkę. Boli jak cholera 😭 Jak będziesz mieć szczęście szyjka zacznie sie otwierać, jak nie cierpisz nadaremno :o

Gość Niebieska Stokrotka
Nie straszcie mnie :o Aż tak boli?

Autorko:) czy są jakieś wskazania medyczne do wywoływania porodu??? Jeśli nie to darowałabym sobie te zabiegi. Jeśli z dzieckiem wszystko ok a to jest 40 tydzień to masz jeszcze 2 tyg na to żeby zacząć rodzić w sposób naturalny.

Gość Niebieska Stokrotka
Dziecko jest duże i podobno większego nie urodzę sn

jaka jest szacunkowa waga? Jeśli masz 100% zaufanie do swojego lekarza i wiesz że proponuje Ci to co najlepsze dla Was, to nie mam zamiaru wcinać się w jego kompetencje. Wiem tylko, że taki poród jest dużo bardziej bolesny. Mam porównanie, bo pierwszy mój poród był indukowany oksytocyną i muszę przyznać że nie należał do przyjemności

Gość Niebieska Stokrotka
Według pomiarów około 5200 😭

No to i tak nie urodzisz siłami natury!!! To pół biedy, wywołają pierwsze skurcze i wezmą na cesarkę. Swoją drogą, czy masz cukrzycę, że dziecko takie duże, czy raczej skłonności genetyczne??

Gość Niebieska Stokrotka
Nie mam cukrzycy. Chyba genetyczne. Mój gin mówi, że urodzę, a przynajmniej podejmiemy taką próbę. Mam stracha, to pierwsze dziecko i od razu takie duże :o

Gość nie no ty nie urodzisz
naturlanie przy pierwszorodkach przy takiej wadze dziecka robia cc nie daja (tak mysle w wiekszosci) ci rodzic 1 dziecko naturalnie przy 5200

Gość Niebieska Stokrotka
To po co wywołują poród? :o

a po to bys miala skurcze , ale mysle ze 89 % pojdziesz na cc :)

Gość o reeetyyyy
stokrotko... będę trzymać kciuki... ale uuffff.... nawet sobie nie chcę wyobrażać... chyba, że jesteś wielką kobietą i masz wszystko wieeelkie ;) a tak poza tym, to uciekaj z tego topiku bo tylko się zestresujesz dziewczyno.... błogosławiona nieświadomość ;)

Może i urodzisz, ale kosztem popękanej szyjki macicy, wypadającej macicy, pęknięć do odbytu i urazu psychicznego do końca życia. Gdyby mi lekarz prognozował tak duże dziecko i powiedział że urodzę siłami natury, to koniecznie szukała bym porady innego lekarza. Mam nadzieję, że w szpitalu w którym masz rodzić są inni lekarze, którzy mają trochę więcej wyobraźni. Tobie życzę powodzenia, jak najmniej bólu i ślicznego zdrowego dzieciątka🌻

by wzbudzic akcje porodowa :P ooo tak mialo byc ;) i ze ty sama chcesz sie zgodzic na rodzenie dziecka o wymiarach 5200 😭

tijo2008 Może i urodzisz, ale kosztem popękanej szyjki macicy, wypadającej macicy, pęknięć do odbytu i urazu psychicznego do końca życia. Gdyby mi lekarz prognozował tak duże dziecko i powiedział że urodzę siłami natury, to koniecznie szukała bym porady innego lekarza. Mam nadzieję, że w szpitalu w którym masz rodzić są inni lekarze, którzy mają trochę więcej wyobraźni. Tobie życzę powodzenia, jak najmniej bólu i ślicznego zdrowego dzieciątka niestety , ale zgadzam sie z ta wypowiedzia :( poszukaj innego jeszcze lekarza skonusltuj sie , ale w szpitalu to wykonuja pierworodce cc przy takich wymimarach ja tez zycze zdrowego dzieciatka i szybkiego powrotku do zdrowka :) po porodze czy to sn czy cc :) ps moja znajoma rodzila 2 dziecko , wymiary byly 4500 i bylo cholernie ciezka (choc i nie kazda musi , kazdy porod jest inny) ale tragedia dla niej :(

Gość Niebieska Stokrotka
Jak mam się nie zgodzić? Nie jestem wielka, 166 wzrostu, przed ciążą nosiłam ubrania w rozmiarze 36. Cholera ale się boję 😭

Gość Zora Ida
Może lekarz sie myli i dziecko jest mniejsze, takie mierzenie jest tylko na oko.

to dorbna jestes :) ale tu oni sie nie zgadzaja , nie maja na co jak wyzej pisalam w89 % zrobia cc , bo pierworodce nie daja urodzic przy takich wymiarach :)

pewnie ze takie mierzenie jest na oko, moze byc nawet wiekszy badz mnieszy albo albo ale klok to napewno bedzie ;) powiedz autorko ze jesl ma takie dziecko wymiary chcesz cc i bedziesz je miala bez zadnego ale

Gość Niebieska Stokrotka
Nie mam pieniąchów na opłacenie cesarki :o Lekarz powiedział, że oczywiście ją zrobią jeśli zajdzie potrzeba o ile dziecko nie będzie mogło zejść di kanału rodnego :o Mniej więcej cos takiego usłyszałam na pytanie o cc.

Gość ajalenka
To oznacza wiele godzin bólu nie do opisania, będą czekać kilka godzin przy pełnym rozwarciu czy urodzisz

Masz inny szpital do wyboru w swojej okolicy??? Nie musisz mieć pieniędzy, wystarczy że dziecko jest takie duże, to jest wskazanie do cc, a nie Twoje widzi mi się

dokladnie , jestes pierworodka i dzieck o duzych wymiarach powiedz ze z tego powodu jest wskazane cc i juz przeciez pierworodce nie moga dac rodzic takiego kloka:O nie boj sie tylko powiedz otwarcie a i placic nic nie bedziesz

Gość o reeetyyyy
wygląda na to że jesteśmy podobnej postury a ja nie rodziłam aż tak wielkiego dziecka bo 3700 ale - o zgrozo.... 17h i bez znieczulenia, pęknięta szyjka, pęknięte z jednej a rozcięte z drugiej strony krocze, atonia macicy - krwotok, transfuzja krwi.... uraz na dłuuuugie miesiące!!! mąż był przy tym i nie chciał mnie "dotknąć" przez 8 m-cy ... a o drugim dziecku nadal nie mogę myśleć bo trauma!!! chcesz to przeżywać? Powiedz, że się cholernie boisz i NIE CHCESZ RODZIĆ SN - że Cię to dziecko rozerwie... ale ja też byłam chojraczką - bo nie wiedziałam co mnie czeka