Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domi.

czy to może byc ciąza .. ? proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość domi.

Witam, Wiem że dużo takich pytań można znaleźć na forach, ale moja sytuacja jest nieco inna. Dwa tygodnie temu byłam z chłopakiem, ale nie doszło do stosunku. On chciał "wejśc", otarł się pare razy o mnie.. jednak nei pozwoliłam na to ponieważ nie miał prezerwatywy. Dodam że wytrysk miał ok. 5 minut może trochę więej po tym, ale ja byłam już wtedy dawno ubrana. Mimo to bardzo się tym przejełam. Bałam się że nie dostane okresu i tak też się stało. Okres mam raczej nieregularny, ale zazwyczaj była to góra 32 dni. dziś jest 34 dzień i okresu ani śladu. Zrobiłam juz dwa testy ciążowe, są na szczęscie negatywne, ale nadal nie mam okresu. Dodam że pare dni przed tym zdarzeniem byłam przez 7 tygodni za granicą i tam okres rozregulował mi się jeszcze bardziej.. miłam go 3 razy w ciągu 7 tygodni zupełnei nie wiem co robic, bo czytałam że lekarz jeszcze nie mógłby mi dac pewności czy jestem w ciąży Czy znacie podobne przypadki? proszę o pomoc.

Lekarz nie, ale jest taki test z krwi, który wykrywa tuż po zapłodnieniu. W każdym laboratorium ci to zrobią za ok 25 zł - betaHCG się nazywa i daję 100% pewność. Wyniki są w kilka godzin Ale jak testy negatywne to raczej nie jesteś w ciaży

Gość tooooooska
To na pewno przez stres. Nie przejmuj się tak to okres pojawi się w mgnieniu oka. ;)

Gość domi.
tak, bardzo staram się nie przejmowac , ale to mnie przerasta, ponieważ nie mogę byc teraz w ciąży :( to najgorsze co mogłoby mnie spotkac w obecnej sytuacji, uwierzcie .. ogólnie starsznei się wszytskim przejmuje i boję się że ten stres jeszcze wszystko opóżnia. Słyszam coś że gin. może przepisac luteine aby przyspieszyc okres, to prawda? A może, można ją kupic bez recepty ?

Gość Taka jaka
Spokojnie na pewno nie jesteś w ciąży. Obecne testy są prawie nieomylne. Dla pewności zrób sobie jeszcze trzeci test to już na 100% będziesz wiedzieć. Zresztą z opisanej przez ciebie sytuacji raczej trudno abyś zaszła w ciąże. Myślę ze możesz spać spokojnie. To jakieś rozstrojenie hormonalne

Gość domi.
Dzięki, pocieszyłaś mnie :) a jak jest w takim razie z ta luteiną i czym właściwie ona jest ?

tez wydaje mi sie ze to stres, ja tez sie ostatnio stresowalam i chociaz szanse na ciaze mialam zerowa to glupialam ze stresu... mysle ze za bardzo sie nakrecasz... a jak masz okres nieregularny to polecam tabsy, wszystko sie reguluje :)

Gość domi.
to jak z ta luteiną? lepiej byłoby gdybym zgłosiła się po nią do gin., aby miec już z głowy to oczekiwanie na okres?

Gość domi.
AM123 i pi ilu dniach dostałaś okres?

nie bardzo chce brac tabletki anty. ponieważ aktualnie nie mam chłopaka na stałe. dlatego tym bardziej boje się neichchcianej ciąży i strasznei się nakręcam .. :(

napiszcie proszę, czy któraś z was miała podobne doświadczynie i co z tego wyszło ?

Poczytaj troche to forum i zobacz ile kobiet miesiącami/latami kochając się bez zabezpieczen nie moze zajsc w ciaze!! Rzadko kiedy za pierwszym razem ( u nas akurat tak bylo, ale mam bardzo regularne cykle i dokladnie wiem kiedy sa pladne dni- no i do konca bez zabezpieczenia), a juz napewno bez wytrysku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na Boga!! Zaszłam przy jednym stosunku w dni płodne- czyli jak najbardziej płodni jestesmy, a wczesniej kochalismy sie LATAMI w stosunku przerywanym- czyli prosto z mostu mowiac byl sobie w srodku sporo czasu , plynow sobie sporo wypuscil a spuszczal sie na zewnatrz. I jakos od tego nie zaszlam, a powtorze wiele mi do ciazy nie bylo trzeba!!

dzieki za pomoc aniołek, tez uwazam to za mało prawdopodone, ale zrozum starsznie się denerwuje bo wciąż brak okresu i jeszcze akurat po tym zdarzeniu ;/ juz sama nie wiem co robic.

przestan o tym myslec i bd dobrze...zobaczysz jutro wymyslisz sobie jakies objawy ze jestes w ciazy i tyle...jesli wynik jest negatywny to tylko stres..wiem latwo sie mowi zeby o tym nie myslec ale głowa do gory bd dobrze;))wybierz sie na wycieczke rowerowa..porozciagaj sie troszke ;)pozdrawiam;)

właśnei wracam z typowego wieczoru babskiego i rzeczywiście jakby wszystko ze mnie zeszło:) ale kłade się spac i widze ze okresu nie ma nadal i wątpliwośi wracają :(

i boje się o ten cały płyn ejakulacyjny, bo nie wiem dokładnie ile czasu przed wytryskiem się pojawia?

Gość hanna8701
ale o czym Ty piszesz skoro chlopak nawet nie wszedł w ciebie???

martwie się bo wciąż nie mam okesu i nie mam pojecia już jaka może byc przyczyna ;/

Gość hanna8701
na pewno ne ciąża bo to jest niemożliwe!!! kazda dziewczyna by juz diecko miała. A ile Ty masz lat??

17, tak martwie się tylko tym plynem, gdyby on pojawił się akurat wtedy kiedy on się ocierał o mnie byłabym załamana :( mimo że mam nieragularny okres, bardzo możliwe że wtedy były moje dni płodne. w sumei nie trwało to długo, mniej niż minute napewno, ale czytałam o takich przypadkach już ;/

Gość njbvgklska;ef
mam ta sama sytuacje, tylko nie robiłam testu . tez cholernie sie stresuje. Powiedz, czy masz jakies objawy okresu ? bo mi sie spoznia,4 dni, ale mam nabrzmiałe piersi, to mnie troche uspokaja.

Gość hanna8701
nie dość ze w tym płynie nie ma plemików to nawet nie miałby sie jak dostac do Twojej pochwy bo przez "ocieranie" jeszcze nikt nie zaszedł w ciążę!! żeby doszło do zaplodnienia to przedewszestkim musiałby Ci "wsadzić" i sie spuścić do środka! A i na to 100% nie ma ze bedzie zapłodnienie!! skoro testy robiłas to w czym problem

ja powinnam miec okres jakieś 3 dni temu, niestety nie mam objawów, czuje się normalnie jak zawsze tylko strasznie się stresuje .. zrobiłam już dwa testy i negatywne, ale jutro z rana zrobie trzeci.

dzieki hanna, pociesza mnie to co piszesz :) tylko gdzie ten okres, może warto by pójśc do gin. ?

Gość njbvgklska;ef
A po jakim czasie zrobiłas test ? mi jutro mija 12 dzien od "stosunku" . boje się

Gość hanna8701
przejdz sie do ginekologa to bedziesz juz miala pewnosc, a przy okazji popros tabletki anty

pierwszy zrobiłam dwa tygodnie po zdarzeniu ale ok. 13 godz., a napisane jest że najlepiej rano wiec na drugi dzień zrobiłam rano. Napisane jest że jeśli okres nie wystąpi po 48-72 godz. od zrobionego testu to powtórzyc wiec jutro z rana powtórze.

Witam ! Jestem tu nowa i nie bardzo wiem co myśleć o swojej sytuacji więc postanowiłam sprawdzić czy ktoś może miał takie problemy jak ja. Otóż biorę tabletki antykoncepcyjne 1,5 roku i nigdy nie było żadnych problemów. Od jakiś paru dni pobolewa mnie czasem prawy jajnik, taki jakby skurcz odczuwam, bardzo często oddaje mocz, ale nie czuje żadnego szczypania ani nic z tych rzeczy, mam cały czas biały śluz, chodzę zmęczona i chce mi się spać, dzisiaj odczuwałam ból w dole pleców po prawej stronie, cały czas bym coś jadła, mam zmienne nastroje. Dodam, że od ostatniej miesiączki minęło 10 dni i była ona krótsza. Zrobiłam 2 testy wczoraj ale były negatywne. Co o tym myślicie??