Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nastka7777

depresja-zwierzanie sie

Polecane posty

hejka,rozpoczelam ten temat poniewaz wiem ze nie jedna kobieta ma problemy...nie tylko w zwiazku ale i w zyciu normalnym.... chcialabym sie podzielic moimi problemami dnia codziennego.... tu nie chodzi o typowo dzien zwykly ale ... slowo depresja budzi w nas lęk i niepokoj i nie ma sie komu wygadac.ja sie lecze juz na depresje 10 lat wiec wiem cos o tym !!!!!!!!!!

Gość angelboy
jak wyglada leczenie?

Gość Estranged
Więc jak wyjść z depresji? :(

Chyba pokochac siebie, to sie wtedy z depresji wyjdzie :)

Gość angelboy
czyli dla mnie juz nie ma szansy

Kazdy ma szanse, bez wzgledu na wszystko. Trzeba umiec patrzec na siebie z dystansem, pokochac siebie jak male zagubione dziecko. Czlowiek niby czasami dorosly, a dalej zagubiony :) Ale to nie problem :)

Gość Estranged
Tak, ja umiem pokochać siebie, naprawdę, tylko, że nadal jestem nieszczęśliwa.

Gość angelboy
ja brzydze sie siebie. i nienawidze sie. a to sie nigdy nie zmieni

Gość jadzia8411111
hej. ja też mam depresję i w ogóle czarno widzę swoją przyszłość i życie... mieszkam sama z młodsza siostrą, choruje ona na anoreksje już długo i wyjść z tego nie może... byłam już w kilku ośrodkach ale bez rezultatu.. mój ojciec był alkoholikiem, zmarł trzy lata temu.. mama jest za granicą, nie ma wykształcenia więc pracuje tam fizycznie bo tu w Polsce nie ma szans na prace. ja mam narzeczonego planujemy się pobrać ale nie wyobrażam sobie ze zostawię siostrę i pójdę mieszkać do męża, jestem za nią odpowiedzialna.. siostra coraz gorzej znosi rozłąkę z mamą i nie wychodząc z choroby chce ją ściągnąć do domu. wtedy jednak zaprzepaszczą moją przyszłość, bo wtedy na pewno nie będę mogła ich zostawić i rozpocząć swojego życia.. ja mam pracę i to dosyć dobrze płatną...mama próbowała znaleźć tu pracę ale bez szans... z kolei siostra też tam nie pojedzie do niej bo tu chodzi do szkoły i póki co musi ją skończyć... jestem nieszczęśliwa, mam wrażenie że weszłam w jakąś pułapkę z której nie ma wyjścia...

z kazdego problemu jest wyjscie. kazdy ma jakies swoje zatrute problemy o ktorych trudno rozmawiac. ja znow mialam bardzo slabą wole i psychike bo tez troche w zyciu przeszlam. mama zachorowala (3 udary) tata alkoh,i siostrzenicy pogrzeb--tez tragedia. dalam rade,dzisiaj jestem szczesliwa,pelna humoru i zadowolenia z siebie z rodzinki mojej i z dzieciakow!!!!! wprawdzie nadal sie leczę biorę leki ale mam inny swiat juz przed sobą-inaczej myslę,a to co wczesniej przeszlam to byl jeden wielki koszmar!!!!

estranget, zalezy o jakiej depresji mowa,ja choruje na depresje lękową. sa rozne przyczyny tej choroby,rozne objawy...

angelboy, nigdy nie mów nigdy!!!!! bo to o czym sie mysli to przyciąga sie do siebie i uaktualnia w zyciu codziennym. np myslimy ze jestesmy brzydcy,ze nikt nas nie chce,ze kazdy krzywo sie na ciebie patrzy czy cos w tym stylu i ciagle o tym myslisz ze tak jest-wiec skoro tak myslisz to przyciagasz te mysli na zewnatrz,i wtedy rzeczywiscie sie tak dzieje! np.pewna kobieta zwierza sie drugiej i pyta sie:czy twoje dziecko mialo juz odrę?a druga jej odpowiada--JESZCZE NIE. co z tego wnioskujemy??? ze kobieta oczekuje choroby dziecka!!! tak samo jest z innymi rzeczami a szczegolnie z mysleniem.

jadzia ma ciezkie zycie i mysli ze jest nieszczesliwa,ze wpadla w jakas pulapke z ktorej nie ma wyjscia---to jej myslenie,myslenie o nieszczesciu,o byciu nieszczesliwym na dodatek w pulapce!skoro tak pisze tzn ze tak sie dzieje i tak wlasnie ma!skoro nie mysli pozytywnie i ma przed sobą w myslach nieszczesliwe wspomnienia i zycie,wiec nigdy nie zazna szczescia jesli tak mysli.bo trzeba spogladac ze zdumieniem na to co jest przed tobą,na same dobre sprawy,nie myslec o chorobach,myslec o szczesciu --swoim szczesciu,myslec o tym co by sie chcialo w zyciu osiagnąc do czego dążyc,wyobrazac sobie siebie piękna zadbaną,usmiechnietą,zakochaną,promieniującą szczesciem--myslac tak,przyciagamy te mysli do siebie i w koncu ukazują sie w zyciu naszym i to w niespodziewanym momencie ale wiara w to musi byc naprawde szczera i silna!!!! bo nasze slowo jest naszą różdżką!!!! :)

Gość angelboy
nie rozumiesz, nie chodzi o wyglad. nie sciagnalem tego na siebie, dobrowolnie nie zrobilbym z siebie szmaty. ale, 'ze sam sie prosilem' to juz slyszalem... zreszta, mniejsza, to juz i tak jest niewazne, dalsze pisanie jest bezsensu dobrze, ze ci sie ulozylo, tylko tak dalej