Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aasiaa89

choroba a ślub

Polecane posty

Hey mam małą prosbę w sobote wychodze za mąz ale dziś jak rano wstałam poczułam ból gardła, katar i mój głos przez to wsystko...nie wiem co robic znacie moze jakies domowe sposyby które szybko postawia na nogi lub leki które warto wykupic aby szybko pomogły?pomózcie prosze;)

Gość do lekarza nie łaska
?

łaska łaska tylko ze moj lekarz ma dzis od 17 a tak ogólnie tez chciałam sie dowiedziec co radzicie ale widze ze od Ciebie sie nie dowiem.

Gość moim zdaniem przede wszystkim
leżenie, herbata z miodem, cytyną, sokiem malinowym i miodem :) Jak sie tak wykurowałam na swój własny. Płukaj gardło szałwią lub solom. Aspiryne weź jesli mozesz

Gość moim zdaniem przede wszystkim
i rumem miało byc ;)

Dzieki ;)gardło juz plucze szałwia a herbatke z miodem i cytryna własnie teraz pije...mam tez mala nadzieje ze jak szybko sie za to wzielam to szybko pusci;)

Gość wez sobie polopiryne
wypij herbatę z miodem i cytryną i leż w łóżku. Możesz wziąć też rutinoscorbin

mi pomoglo jak stalam nad gotujaca sie woda i włozylam do niej 2 lyzki chrzanu takiego tartego i wdychalam ta pare i na nastepny dzien jak nowo narodzona wdychałam nosem wydychalam ustami

Gość no nigdy chora nie byłaś
że nie wiesz co się robi?? Jak Ci nie przejdzie to w dniu ślubu weźmiesz aspirynę i tez spoko, bo ona zbija gorączke więc można żyć.

Byłam i wiem jak to przechodze dlatego napisalam tu bo chce szybciej wyzdrowiec a wiadomo kazdy ma jakies swoje sposoby na wszystko;)

Gość zabijasz jego pasje
Kup sobie tabletki na gardło , wiesz te do ssania :) I pij gorąco herbatę najlepiej z sokiem :)

Asiu, ostatnio wypróbowałam coś takiego: zagotować wodę w garnku, wsypać do tego zioła - ja miałam majeranek i sól z apteki (jakąś specjalną do inhalacji) i to zagotować. Później stawiasz garnek na stół, nachylasz się nad garnkiem a głowę przykrywasz ręcznikiem i wdychasz to co paruje z garnka, możesz też to łykać. Oczyszcza drogi oddechowe rewelacyjnie, po 2-3 dniach katar i kaszel znikają. Ja to robiłam 1-2 razy na dzień. Tylko jeden warunek - po takim wdychaniu trzeba leżeć w cieple! i uważać, zeby nie zawiało. Życzę Ci zdrowia! Dużo szczęścia i miłości na nowej drodze życia! Wspaniałego ślubu i udanego wesela! Aśka PS Uważaj, żebyś sie nie poparzyła jak nachylisz się nad garnkiem.