Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona_29

Co z brzuchem po ciąży?

Polecane posty

Gość zrozpaczona_29

Dziewczyny jestem przerażona ;( Po urodzeniu dziecka moje ciało jest okropne, obwisłe, pomarszczone. Wstydzę się odsłaniać ciało (nie ma mowy o kostiumie kąpielowym) nie mówiąc już o sytuacjach intymnych. Mąż mi mówi, że dla niego cały czas jestem piękna ale mam przecież lustro i widzę jak wyglądam Najgorszy jest brzuch po porodzie chodziłam w pasie, dzięki któremu miał się wchłonąć trochę ale efekty są marne. Zaczynam myśleć o liposukcji bo sobie z tym nie poradzę

Gość Kamkie
Też znam ten ból po ciąży nie jest łatwo. Dobrze, że maż Cię wspiera i rozumie. A czego już próbowałaś? Może jakieś pilingi i masaże ujędrniające? hula hop też pomaga - są takie specjalne odchudzające z wypustkami. Wydaje mi się, że liposukcja to już powinna ostateczność, Jednak to ingerencja w ciało.

Gość cbadef
a karmisz piersią ?

Gość ja bym dala
oj wspolczuje, ja schudlam ponad 40 kg, niby cwiczylam, smarowalam sie ujedrniaczami a efekt żaden ;/ Moj brzuch wyglada jak detka. Malo w nim tluszczu, natomiast zwis jest ;/ Tez mysle o liposukcji. Zastanawsiam sie na body tite bo ta oprocz usuwania tluszczu podobno ujedrnia cialo.

Gość zrozpaczona_29
nie karmię już piersią. ale ja próbowałam wszystkiego jakieś wibracyjne ujędrnianie, sauna na brzuch i nic. Generalnie odzyskałam sylwetkę (ważę 58kg przy wzroście 170), ale ten brzuch za nic nie chce zniknąć.

Ja miałam liposukcję SlimLipo i nie ma lepszego sposobu na pozbycie się brzucha. Teraz te zabiegi nie są tak poważne jak kiedyś - miałam tylko znieczulenie miejscowe, nie potrzebny był żaden anestezjolog. Nie tylko odessali mi tłuszcz ale miałąm też termolifting skóry zero obwisłej skóry. Nie ma się co denerwować cały zabieg trwa ok. godziny a później jesteś piekna :) pózniej tylko 2 tygodnie nosiłam bieliznę uciskową ale warto było. Plaża w tym roku była moja! :)

Gość zrozpaczona_29
ale masz po tym jakieś blizny?? Bolało? Ja się naoglądałam mnóstwo filmów o liposukcji pod narkozą i to mnie trochę przeraziło kobiety nie mogły chodzić przez kilka tygodni i w ogóle strasznie to wyglądało

Gość mijeczka
ja po urodzeniu dzicka- 17 kilo przytyłam, przeszłam na dietę, dziecko miało alergię. jadłam sporo, ale zdrowo, zero sztucznych napoi, gotowane i duszone warzywa, kasze, zero słodyczy. Chodziłam dużo z małym na spacery, hulahop, ćwiczenia na bruzszke, Efekt- waga w normie, cellulit znikł zupełnie, brzuch super, choć skóry ciutkę więcej. Figura lepsza niż przed porodem. W czasie ciąży ćwiczyłam, smarowałam się zwykłym kremem , ale nie miałam jakiejś obsesji w tym wszystkim co robiłam. Nie wiem czy mój wygląd to zasługa genów, czy trybu życia.

Wiadomo trzeba o siebie dbac przez całą ciążę, ale czasami i tak jest cięzko. Po zabiegu od razu puszczają Cie do domu. Zero stresu. Operacje jakie opisuje zrozpaczona to już przeszłość teraz maja naprawdę innowacyjne metody.

Gość zrozpaczona_29
gdzie to robiłaś?? Polećcie mi jakas fajną kliniekę najlepiej w warszawie. Chyba już się zdecydowałam :)

Gość musztarda78
Na tym forum sporo osób widziałam polecało ELite. Wiec może sprawdz sobie na ich stronie jak wyglada tego typu zabieg.

basen i pływanie do tego l-karnityne i ćwicz sam pas to ci nic nie da bo mięśnia nie pracują sa tylko ściśnięte i słabną

Gość do Sylwaa
ty mialas SLIMLIPO i THERMOLIFTING razem ? Nie sa to 2 rozne zabiegi ? Ile placilas ? Mi nie tyle zalezy na oddessaniu tluszczu co ujedrniniu ciala.

Gość licencjonowana magisterka
tobie poprostu brakuje motywacji. nie wierze ze cwiczenia nic nie pomoga bo tak nie jest. Droga mamo troche wiary w siebie wysilku i systematycznosci!!!! a tak nawiasem ile miesiecy jestes po ciazy?

Gość do do sylwaaa
termolifting i slim lipo to jest dwa w jednym. na ujędrnianie to raczej inne zabiegi moga być - poszperaj na stronce http://www.elite.waw.pl/fotoodm%C5%82adzanie-sk%C3%B3ry/ może fotoodmładzanie? albo jeśli to na btzuchu, jakiś zabieg w serii antycellulitowych? najlepiej idź się skonsultować.

Gość kornikowa3
Po jakim czasie od urodzenia dziecka można zrobić taki zabieg ? Czy karmienie piersią nie jest tu przeszkoda?

Gość proponuje Agyptosa
proponuje Ci zabiegi Agyptosa daje fajne efekty - nie dośc,że pomaga pozbyc się toksyn to ładnie likwiduje nadwyżki - szczególnie brzuch, biodra i ramiona sama miałam 5 zabiegów i jestem naprawdę zadowolona robiłam je w Estetyce na Domaniewskiej w razie pytań pisz, chętnie odpowiem;)

Gość mamaZ
ja rodziłam 2 miesiące temu i brzuch mam paskudny , roztępy, obwisła skóra . ćwiczę , pływam , jeżdżę na rowerze i nic ... w ciąży dyżo przytyłam ale po wadze śladu prawie nie ma a brzuch jak byl tak jest :/

Moja koleżanka miała podobny problem po ciąży. Faktycznie brzuch nie wygląda apetycznie po urodzeniu dziecka. najlepiej idź na siłownię, rób brzuszki i stosuj specjalne kremy :)

Gość współczuję serdecznie
urodziłam trojkę zakażdym razem po porodzie nie zostawało śladu brzucha sama tez się dziwilam, bo widziałam jak babki wyglądają, jak im wisi skóra myśle, że to raczej wina słabych mieśni i złej postawy ciała w czasie ciąży