Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tortowa zagwostka

WAZNE-PROSZE O PORADE W SPRAWIE TORTU !!!!

Polecane posty

Gość tortowa zagwostka

Zamowilam tort - smietanowo owocowy z masa...cos na M...nie wiem co:( Czy takie torty sa dobre? Kto sie zna niech mi pomoze! Czy sa smaczne? Jakie najepiej zamawiac? Na wierzchu beda cukrowe roze. Czytakie cos jest okej? Pomozecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tortowa zagwostka
ej noooo poradzcie:O bo jutro ewentualnie jeszcze moge to zmienic!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tajasne
...marcepanową?...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ale jakie jest twoje pytanie? Byłaś na degustacji smaków? My nie wiemy jak ten tort może smakować, bo w zależności od cukierni smakuje inaczej. Śmietanowo owocowy, to bardzo klasyczny i bezpieczny smak, myślę, że gościom powinien smakować. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciumciumek, dzizasssss:O
zia, degustacja smaków :D:D:D:D o zesz ty jestes lepsza niez kabaret:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tortowa zagwostka
nie bylam, bo miejsce gdzie mamy wesele to kompleks w ktorym wynajmuja 5 sal maja swoja cukiernie i restauracje, wszystko robia sami, torty robia tylko na zamowienie, wiec moge sobie zamowic 2 kg jesli chce sprobowac, a ja nie chce zamawiac. masa nie jest marcepanowa....jakas francuska nazwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciumciumek, dzizasssss:O
masa maslano-merengowa???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Założyłam, że tort jest w cukierni, w każdej cukierni w której się pytałam o tort zawsze była możliwość degustacji kilku wybranych smaków, inaczej skąd PM będzie wiedziała jak smakuje tort z danej cukierni? U mnie na sali też jest degustacja potraw pomimo, że hotel ma restauracje i tam można by przecież coś zamówić. Tak po prostu powinno się w dzisiejszych czasach podchodzić do klienta. :) A tort będzie angielski jeśli masa jest marcepanowa? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciumciumek, dzizasssss:O
zia, autorka napisala ze masa NIE JEST marcepanowa:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie zauważyłam tego nie, przeczytałam, że jest marcepanowa. ;) Ale ustalmy czy to tort angielki czy nie, to prościej będzie te masy zgadywać. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciumciumek, dzizasssss:O
autorko halo, zgadlysmy???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciumciumek, dzizasssss:O
mascarpone do tortow...hmmm, byc moze ale ta maslano-merengowa chyba czesciej jest wykorzystywana:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciumciumek, dzizasssss:O
a kto mowi ze merengowa to na margarynie...aaa, litosci :D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uoo ludzie, przepraszam, nie chciałam się nabijać, ale strasznie mnie rozbawiło to pytanie :D Nie dość, że mamy wywróżyć, czy tort z niewiadomej cukierni w niewiadomym mieście jest smaczny, to w ramach podpowiedzi mamy pierwszą literę smaku masy :D Nie no, Monty Python :D "M"alaga? "M"occa? "M"oże czekoladowa? ;) "M"ało słodka? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciumciumek, dzizasssss:O
SKLAD MASLANO-MERENGOWEJ MASY DO TORTOW: bialka cukrier soli szczypta maslo dobrej jakosci wanilia w duzej ilosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tajasne
"ciumciumek, dzizasssss:O - zia, degustacja smaków o zesz ty jestes lepsza niez kabaret" co Cie tak smieszy? w kazdej porzadnej cukierni jest mozliwosc degustacji zanim zamowisz tort. a mascarpone to raczej nie, mascarpone to rodzaj twarożku jednak, nie wyobrażam sobie torta z masą twarogową...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tajasne
jeszcze moze byc malaga :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a mascarpone to raczej nie, mascarpone to rodzaj twarożku jednak, nie wyobrażam sobie torta z masą twarogową...-wiem ale tez jest dodawana do tortów:) a co do merengowa to przepraszam przeczytałam ,,mergerynowa'' i odebrałam to jako ironie;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tajasne
a wiecie ze nei spotkałam sie z tortem z masą mascarpone :) ktoś jadł? nie za cięzkie to to?... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciumciumek, dzizasssss:O
mila ja zawsze :D:D znakomitre :D:D mergerynowaD:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciumciumek, dzizasssss:O
masa maslano-merengowa to taka masa ktora daje fajny bialy kolor a najczesciej sluzy do ozdabiania tortow:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A może autorka napisze coś więcej o tym torcie, bo tak to trochę wróżymy z fusów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tortowa zagwostka
albo merengowa albo Mascarpone chyba raczej to drugie, tort nie jest angielski.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×