Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baralew

dziecko z amerykaninem

Polecane posty

Gość baralew

Hello wszystkim, niedługo zostanę mamą :) Tata jest rodowitym Amerykaninem niestety okazało się ze nie jestem tą jedyną więc wspólna przyszłość nie wchodzi w rachubę, niemniej jednak poczuwa sie do odpowiedzialności, pomaga i zamierza pomagać w przyszłości. Chce być przy porodzie i przyjezdza na dwa miesiące do Polski. Problem jest natury prawnej tzn chcielibyśmy w papierach załatwić wszystko tak aby dziecko w przyszłości nie musiało sie wstydzić ani mieć problemów. Jest jakaś szansa na to aby miało również obywatelstwo amerykańskie? Urodzi sie w Pl ale ojciec bedzie wpisany z tym, ze raczej zostaniemy przy moim nazwisku. Czy ktoś ma pojęcie jak to w ogole prawnie rozwiązać???? Byłoby też dobrze gdybym nie musiała z każdą pierdołą pisac i dzwonić do ojca dziecka i mieć jego zgodę. Moze jakieś pelnomocnictwo notarialne by wystarczyło? Jeśli ktoś jest lub był w podobnej sytuacji bądź ma rozeznanie w temacie prosze o pomoc. Pozdrawiam

Gość jeżeli chodzi
o obywtelstwo to u nich nie liczą się więzy krwi tylko ziemi, więc jeśli dziecko urodzi się w pl to na obywatelstwo raczej nie może liczyć

Gość Balanga1980
Bzdura. Może mieć podwójne obywatelstwo. W tym celu musi Pani wraz z ojcem dziecka i dzieckiem udać się do ambasady USA w Warszawie. A najlepiej zadzwonić i zapytać o szczegóły.

Gość BARALEW
MISIU BĘDZIE MIAŁ NA IMIĘ STASIU ;)

Gość czy naszym chlopom pourywanooo
to już nasze polskie chłopy nie nadają sie do zrobienia dziecka, trzeba aż tak daleko wyjeżdżać a ja tak nie lubię opuszczać naszego kraju, co to będzie

nie no bez przesady :/ miłość nie patrzy w paszport :/ czy to jakieś przestępstwo mieć faceta spoza naszego kraju????? a co do formalności nie wiem jak to w amerykańskim prawie wygląda ale ze strony naszego kraju na bank nie ma problemów :) najlepiej napisz albo zadzwoń do ambasady lub konsulatu usa i tam się dowiesz co i jak natomiast gorzej jest z tymi wszystkimi papierzyskami :/ nie wiem czy upoważnienie notarialne wystarczy :/ mój ojciec jest polakiem, odszedł jak miałam 4 lata ale mama nie odebrała mu praw rodzicielskich i skutek był taki że z każdym ważnym papierem trzeba było go ścigać :/ więc albo niech się zrzeknie sam praw albo dopytajcie o upowaznienie :) a obywatelstwo jak pisałam w naszym prawie nie ma problemu a jak jest z usa to do ambasady zapraszam

Gość baralew
dziękuję za info powyżej :) własnie tak chcę zrobić, zadzwonić do ambasady bo inne informacje są u nas a inne w stanach więc jak zwykle czeski film :) p.s. poza tym proszę nie wpisywać głupich postów i w dodatku podpisywac jako ja....

Gość Też bardzo lubię skromne
będzie Brandon pewnie :O

jak ktos ma siano w głowie to tylko potrafi obrazać innych.... jak widac powyzej, a porad lepiej szukac ja porzadnych portalach jak widze....

Gość sserotonnnnka
dlaczego nie zadzwonisz do urzedu wojewodzkiego i sie po prostu nie spytasz??kafeteria to twoj bog?? a swoja droga to znam kilka takich przypadkow,ale ojcowie-na ogol ciemnoskorzy,wiali do usa i ani po nich sladu ani widu

ludzie przeciez to prosta sprawa troche uprzejmosci... po prostu sie tym nie intersowalam do tej pory a facet przyjezdza tu wiec chcielibysmy pozałatwiać wszystko, po prostu pomyslałam ze moze ktos mi cos podpowie i tyle.... forum to po prostu jedna z form czerpania informacji

poza tym nikt mi nigdzie nie zwial, ze stanow wyjechalam a z facetem byl;am 2 lata

Gość spieprzylaś dziecku zyciee
co to jest 2 lata, co, chciałaś go złapać na dziecko i się nie dal