Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowaslodycz

strasznie białe końcówki paznokci - to normalne?

Polecane posty

Gość malinowaslodycz

wystarczy, że troche zapuszcze paznokcie a moje koncówki są białe jak śnieg, a zauwazyłam ze inne dziewczyny tak nie mają, mają własnie albo przezroczyste albo leciutko białe. Z jednej strony dobrze bo mam mało roboty przy francuskim manicure ale z drugiej strony czasem wygląda to dość nieestetycznie ponieważ te białe końcówki są za szerokie. Dlaczego tak jest? brakuje mi jakiś witamin? chciałabym sie tego pozbyć :(

Gość kosmetyczka21
Też tak mam i mnie to wcale nie przeszkadza, ciesz się !! Mam zdrowe paznokcie, nie ma co nad tym myśleć.

Generalnie - jak dla mnie białe końcówki paznokci są oznaką zdrowia tak więc nie ma się o co martwić. Ja na przykład jeśli chciałabym pomalować sobie paznokcie na jaśniutki kolor to muszę najpierw potraktować je białą kredką, żeby ładnie się prezentowały. Dlatego wolę jednak pomalować je kolorem kryjącym płytkę całkowicie i nawet zrobiłam sobie manicure hybrydowy dzięki czemu paznokcie są mocne no i najważniejsze kolor bez odpryskiwania trzyma się już dwa tygodnie. W razie czego służę info (dodam, że w Krakowie) na mailu nike.19@interia.pl.

Gość krople soku
... niestety mało osób zdaje sobie z tego sprawę, ale manicure hybrydowe bardzo niszczy paznokcie inaprawde dobre kosmetyczki nie polecają go na dłuższą metę. Obciąża paznokcie nie mniej jak tipsy.