Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

loliMIS

ultradzwięki z mechanicznym oczyszczaniem czy Mikrodermabrazja?? co wybrać

Polecane posty

Gość lolppppw
zdecydowanie mikrodermabaję, możesz ja równiez połaczyć z czyszczeniem

Zależy od rodzaju cery.Najlepiej oczyści ci skórę oczywiście oczyszczanie mechaniczne (wyciskanie znaczy) ultradźwięki fajnie przenoszą składniki aktywne głębiej w warstwy naskórka.Mikrodermabrazja raczej nie nadaje się dla cer naczyniowych ale przy grubych tłustych, czy z przebarwieniami by usunąć warstwe rogową naskórka...czemu nie

właśnie czy efekt bedzię lepszy po ultradźwiękach czy mikro. mam pół tłustą cere. z przebarwieniami i małymi krostkami na czole oraz kilka wągrów na nosie. nie mam wielkich pryszczy czy coś w tym stylu. po prostu chciałam żeby lepiej wyglądała i była gładsza. juz sama nie wiem na co się zdecydować.

Myslę że nie ma sensu na razie robić mikro...oczyszczanie mechaniczne jakaś maska algowa czy właśnie ultradźwięki...z tym że po ultradźwiękach nie ma zbyt dużych efektów od razu trzeba robić seriami.Moim zdaniem to trochę naciąganie....skoro nie masz dużych problemów z cerą zrobiłabym mechaniczne+maska czy jakieś serum a żeby się poczuć lepiej i atrakcyjniej może hennę jeśli jest taka potrzeba lub paznokcie...Ps po mikrodermabrazji musisz zrezygnować z solarki jeśli chodzisz, opalania przzez jakiś czas,łagodne kosmetyki bez alkoholu i duże filtry do tego

czekaj tfu! tak mnie informowala kosmetyczka odnośnie solarium opalania itd...może to dla mnie zalecenia indywidualne po zabiegu ze względu na stan mojej cery bo przeglądam artykuły dot. mikrodermabrazji i nic takiego nie widzę...

słyszałam że po mikro nie ma zaczerwienienia i ogólnie jest to mniej bolesne przy lepszych efektach

na solarium nie chodzę opalać też się nie zamierzam. Słyszałam że mikro. ściera powierzchniowy naskórek co odmładza cerę i ją odżywia tuż po pierwszym zabiegu. Za to oczyszczanie mechaniczne to po prostu wyciskanie pryszczy a ultradźwięki nic konkretnego nie dają i dopiero po kilku zabiegach widać efekty. więc chyba zdecyduje się na ta mikro. Interesuje mnie tylko czy któraś z was kobitki miała ten zabieg i jakie są po nim efekty w waszym wypadku. Umówiona jestem z kosmetyczką na pon. i wtedy mam jej powiedzieć na co się zdecydowałam. Przypomniałam sobie jeszcze że mikro trwa o wiele krócej od tego drugiego. Dodatkowo kusi mnie jeszcze to że jest mniej bolesny i skóra nie jest tak strasznie czerwona. MI zaczerwienienie trzyma się ok tygodnia a wiadomo 1 września jakoś trzeba wyjść do ludzi. napiszcie proszę o tym jak jak to u was było czy to po tym zabiegu czy po drugim. Z góry dzięki ;d

Gość ja miałam piling kawitacyjny
połączony z lekkim oczyszczaniem manualnym i maską nawilżającą. Byłam bardzo zadowolona:)

też miałam ten piling kawitacyjny ale nie widziałam zbyt dużych efektów. dlatego chcę teraz czegoś bardziej inwazyjnego