Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I_<3_me

Jak do cholery znaleśc 1sza prace?!

Polecane posty

Gość I_<3_me

Bez doświadczenia?! Co trzeba napisać w CV żeby się zlitowali... czy tylko prace dostaje się przez znajomości? co z uczciwością i szczera chęcią? jak wy zdobyliście swoja 1sza prace i jaka to była praca? doradzicie co nieco?

Gość ladaco
no sama nie zapuka

ja ze znajomosci z moim narzeczonym pracuje w jego sklepie :D tzw kierowniczka :D popracuje tam z a 5 miechow i sie ja zwolnie :D no i fruu bede szukac pracy :) Bo właśnie balam się takiej sytuacji

Gość I_<3_me
Szczęśliwi Ci którzy maja znajomości...

Gość da sie zrobic
Zrób coś, co można wpisać do CV. Kurs, wolontariat, staż, zorganizuj coś, weź udział w zawodach. Nie tylko doświadczenie się liczy, ale też to, czy jesteś osobą " z jajami", kreatywną, ciekawą, z inicjatywą. W każdym razie liczyło się, gdy szukałam pracy, a potem gdy sama zatrudniałam.

Gość I_<3_me
Problem w tym, że jestem w połowie dziennych studiów, jak na tą chwilę szukam po prostu czegokolwiek, tylko że nawet i tego brak...

Gość I_&amp3_me
zadnych rad?

Gość taka jedna stara
Ale jak to student i nie możesz pracy znaleźć? No chyba, że od razu chcesz jako kierownik pracować. Ale za moich czasów nie było trudno o pracę w knajpie, punktach ksero czy też przy ulotkach. Może to nie są wymarzone stanowiska, ale kilka miesięcy tu, kilka tam i już masz co w CV wpisać.

nie pisz w mailach do firmy, ze chciał(a)byś "znaleść" pracę. Chyba, że szukasz jakiegoś mycia okien albo zamiatania chodników.

Gość I_&amp3_me
VisitorQ nie za bardzo rozumiem, musze dać do zrozumienia,ż ejestem zainteresowana pracą, prawda? do osoby wyżej, wlasnie szukam pracy typu kelnerka itd,

naj;atwiej w markletach typu tesco lub lidl auchan , tam przyjmujom wszytskich bez wiekszych problemow wiem bo wlasnie tak znalazalm pierwsza prace i duzo moich znajomych tez. :) <stopka>rocznik 1985, mężatka ze stolicy Dolnego Śląska,zakochana w stomatologii :) </stopka>

no ja jak dostaję podanie od studentki (i to jeszcze kierunku humanistycznego), która pisze "znaleść" to od razu wyrzucam do kosza, bo jeszcze mailując z klientami wstydu firmie narobi :o

Gość pisz że jesteś zainteresowana
pracą właśnie tam, u nich, bo masz takie zainteresowania, chcesz poznać coś tam właśnie u nich - możesz dodać, w jaki sposob Twoje studia wiążą się z tą pracą, co pracodawca może na tym zyskać. W cv na pewno coś masz do wpisania - koło naukowe np. - każdy może się zapisać i już coś w tym cv jest.

Gość KOZAKOWOMALE
W Agencji towarzyskiej, dadza ci .,noo chyba ze nie bedziesz mial branka to tam odpada

Gość taka jedna stara
VisitorQ - a ty przypadkiem nie jesteś moim tatusiem? Bo czepiasz się tak samo :D

Gość I_&amp;amp;amp;amp3_me
VisitorQ używam innego słownictwa, może dla przykładu jako pracodawca napisz wskazówki do idealnego maila według Ciebie?

nie jestem niczyją mamusią, a tym bardziej tatusiem. A wysłać coś takiego do firmy to wstyd, żenada i zamknięcie sobie drogi w tej organizacji. Chyba że na jakieś stanowisko robotnicze

Chryste Panie, tu nie o słownictwo chodzi. Jak jesteś głupia, to chociaż skorzystaj ze słownika ortograficznego w Wordzie przed wysłaniem czegokolwiek!

Gość I_&amp;amp;amp;amp;amp3_me
eh ZNALEŹĆ, lepiej pani 'nie popełniająca błędów'?

Gość niektorzy to farciarze
ja zrobilam licencjat z pedagogiki , i mowia ze to kierunek bez przyszlosci, a potem poszlam na 6m-cy na staz do przedszkola, potem mnie zatrudnili na pelny etat jako nauczycielka 4-latkow, i teraz pracuje od 6:30 do 11:30 za 1300 zł na reke :PP

Gość pisz że jesteś zainteresowana
napisz coś takiego: jestem studentką roku x kierunku: bla bla na uczelni z. Zależy mi na zdobyciu doświadczenia w firmie G.. ponieważ interesują mnie zagadnienia tego i owego, w przyszłości chciałabym pracować jako ktoś tam, wiedzę i umiejętności, które zdobywam na studiach chciałabym uzupełnić o tamto i siamto, poza tym jestem osobą kreatywną, pracowitą, mądrą i piękną, zależy mi na pracy w tej właśnie dziedzinie. Coś takiego. I ktoś nade mną ma rację - bez błędów ortograficznych, bo to robi złe wrażenie, nawet jeśli starasz się o pracę sprzątaczki, to lepiej napisać ładnie i poprawnie.

myślisz że chcę Ci dowalić? Każdy popełnia błędy, ale mając wielu kandydatów do wyboru, wybiera się tych którzy tego (przynajmniej w czasie rekrutacji) nie robią. Czy sobie wyobrażasz, że pracodawca zatrudni chociażby zwykłą sekretarkę, która nie potrafi pisać?

Gość I_&amp;amp;amp;a_me
Chryste Panie popełnić błąd to do cholery nie zbrodnia kobieto bez dystansu :)

Gość I_&amp;amp;amp;amp;a_me
oczywiscie, że bez bledu aczkowliek przypominam ze post na kafeterii to nie mail z prosbą o prace, litosci!

Gość qwertyuuu
jak jesteś w połowie studiów to musisz mieć już za sobą choć jedną praktykę już coś w cv jest