Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Charlie_Friend

Ja telemarketer i cymbały, do których dzwonię

Polecane posty

Gość Kot i ptak
Ja zawsze mówię DEBILNEMU! skoro już nasz dyskusjodawca zaczął wyzywać, telemarketerowi, że dziękuję za ofertę, a on wtedy A ZA CO PANI DZIEKUJE albo ALE PROSZĘ MNIE WYSŁUCHAĆ itp. jak mnie to wkurza!!!! Mówię NIE i koniec najlepszy na was sposób to jebnąć słuchawką i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość telemarketerka też
Ja też jestem telemarketerką, jeśli ktoś nie jest zainteresowany grzecznie dziękuję, za co niestety zostałam zbesztana przez szefostwo, gdyż on wychodzi z założenia że należy za wszelką cenę doprowadzić do tego by klient wziął chociaż ofertę. Poza tym do jednej i tej samej firmy karze nam dzwonić do firm kilkakrotnie. To jest naprawdę ciężka i jak dla mnie upokarzająca praca. Swoją drogą panie sekretarki oczywiście nie wszystkie są bardzo nieprzyjemne, nie stać je nawet na słowa "nie dziękuję" tylko bardzo często rzucają słuchawką itp. póki co szukam innej pracy...

Gość Kot i ptak
a właśnie co najlepsze to ja zawsze pamietam o tym, żeby nie zaznaczać okienka typu ZGADZAM SIĘ NA PRZETWARZANIE MOICH DANYCH ITP, jeżeli jest konieczność, to po prostu rezygnuję z oferty, a te GŁĄBY ZA DYCHĘ i tak dzwonią!!!!! O losie dajcie ludziom święty spokój!!!!!!! DZWOŃCIE SOBIE DO SIEBIE!!!!!!!!!!

Pracowałam kiedyś jako sekretarka i telemarketerzy byli bardzo męczący. Dzwonili ok. 10 razy dziennie przeszkadzając w pracy i domagając się wysłuchania oferty lub połączenia z szefostwem. Do pasji doprowadzało mnie ich "ale za co mi pani dziękuje" albo "przepraszam, ale pani chyba nie jest osobą decyzyjną, proszę o połączenie z szefem". I tak w koło Macieju. Ja rozumiem, że to jest praca tych ludzi i zawsze grzecznie dziękowałam za rozmowę, ale niektórzy potrafili mnie trzymać na linii przez 10 minut domagając się przełączenia do szefa. A ja miałam swoją pracę do wykonania i ostatnie o czym marzyłam to użeranie się z takimi upierdliwcami. Oczywiście nie muszę wspominać, że miałam zakaz łączenia jakichkolwiek telemarketerów z szefem:)

Gość Kot i ptak
Yavagrana, ja też w firmie pracuję i znalazłam świetny sposób: dziękuję i odkładam słuchawkę, wtedy nie muszę niczego słuchać. Nie miej wyrzutów sumienia, bo oni też nie mają, kiedy dzwonią i przeszkadzają Ci w work:P

teraz tak robię, bo to do mnie łączą telefony:) Choć osoby łączące mówią, że oni potrafią po kilka razy z rzędu wydzwaniać, bo "coś się rozłączyło". A w poprzedniej pracy telemarketer wysmarował autentyczną skargę na moją koleżankę (tez sekretarkę), że odłożyła słuchawkę, kiedy on miał "coś ważnego" do przekazania:) A standard firmy był taki, że sekretarka nie mogła odłożyć słuchawki ot tak sobie, nawet jeżeli dzwonił ktoś z ofertą.

Gość Kot i ptak
Ja ma to gdzieś, jestem pracownikiem, a nie niewolnikiem i mam prawo też się wkurzyć!!!! Nie ma!!!! POZBĘDZIEMY SIĘ PARTACZY I NAWIEDZONYCH SPRZEDAWCÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NI HUJA NIE BĘDĘ GADAĆ Z WAMI!!! HAHAHAHAAHAHAHAHAHAH

Gość Kopaleon
niestety telemarketerzy nieswiadomie sami sobie w ten sposob "wychowali" klienta...brakuje telemarketerom profesjonalizmu i umiejetnosci sluchania ze zrozumieniem! :) kazdy telemarketer slyszy, ale nie kazdy slucha...dluga droga do profesjonalizmu, wiecej naturalnego zachowania i mniej czytania z kartki to bedzie efekt i poprawa w relacjach klient - telemarketer. Pozdrawiam! :D

Gość aga_111111111111
sam jesteś cymbał - jestescie natretni i prawda w oczy koli. Owszem niektórzy naprawde zamiast powiedziec ze nie jest sie zainteresowanym to wala z mostu wyzwiskami itp. Nie powinni tak robic ale za to co powiesz na temat natretnego ankietera. dzwoni raz przedstawia sie ok odmawiam udzialu w ankiecie i odkladam telefon. Na nastepny dzien dzwoni znowu - i znowu mu odmawiam. Na nastepny dzien znowu dzwoni z tej samej firmy tyle ze kobieta to juz naprawde czlowieka ch.j strzela bo wyraznie odpowiadasz nie a oni jak nie drzwiami to oknem. I niech sie wtedy nie dziwia ze ludzie maja takie podejscie do nich.

Gość sasaffdffdffds
Charlie, powiem Ci, że nie nadajesz sie do tej pracy (po przeczytaniu pierwszej historii z Twoimi flustracjami) siedze juz ho ho w telemarketingu i powiem Ci: masz niezdrowe podejscie. Znajdź sobie inną, mniej stresującą prace. Pozdrawiam

Gość sasaffdffdffds
ja bylam telemarketerka ponad pol roku, to nie jest tak bajkowo jak myslicie nie dosc ze trzeba miec z 3 h nagadane na liczniku (co jest BARDZO ciezkie ze wzgledu na to jak są liczone te rozmowy : za nieodebranie nie liczy sie czas itd) to jeszcze kazdego klienta TRZEBA cisnąc bo to nie jest ANKIETA ale SPRZEDAŻ. Jeżeli człowiek jest miły i jak ktoś mówi nie dziekuje a on mu odpowiada : dobrze dowidzenia zycze milego dnia TO SIE NIE NADAJE DO TELEMARKETINGU tylko na jakies ANKIETY. Ludzie, za takie COS w telem. ludzie są wyrzucani. Trzeba cisnac, uzywac roznych form, trzeba znac techniki sprzedazy i nie odpuszczac. Bo kazda dzienna sprzedaz jest na wage zlota dla szefów. Na szczescie rzucilam to.. odpoczelam, wole nie szarpac nerwow :- ) jakkolwiek bylam dobrym pracownikiem tak jezeli mialo sie zly humor ( a czasem sie tak zdarza) to mozna bylo niezlego dola zlapac przez tych ludzi... a ja jeszcze dzownilam do klientow biznesowych netia i orange, wiec wyobraźcie sobie ile musialam wysluchiwac.. "gorzkich żali" jak ja to nazywalam ; )

Gość kolkoop
Ja sie brzydze telemarketerami, a jeszcze bardziej ludzmi, ktorzy organizuje darmowe pokazy poscieli, poduszek, naczyn dla emerytow i doslownie okradaja ich z pieniedzy. Telemarketerzy zeruja na nieasertywnych ludziach, ktorzy nie wiedza po prostu jak poradzic sobie z takim natretem, ktory wywiera mega presje. Jezeli nie wiecie jak zakonczyc rozmowe z takim kims, to po prostu powiedzcie nie dziekuje i OD RAZU odlozcie sluchawke, nie dajcie im szansy na puszczenie jednej ze swoich gadek;

Gość Oryginalny Flips
Świadkowie Jehowy to urodzeni telemarketerzy. Ci to mają gadane...

Gość VINI VIDI VICI
Ludziska wkurzające to odbieranie telefonów od telemark. Ale w firmie telemarket. niestety zmusza się dzwoniacych do zasawania tych debilnych pytań w stylu "ale za co pani dziękuje..." etc. Muszą namawiać do czasu aż osoba sama się nie rozłączy bo inaczej mają opie...ze strony kier. A kier jeżeli tego nie zrobi ma opier... od góry i się koło zamyka.... Po prostu odkładajcie słuchawkę i się nie wyżywajcie na biednych istotach w telemarketingu. Dość ze kasa marna to jeszcze zasady tej pracy.....

Gość gość
Myślę że tak dużo nie kosztuje poświęcenie komuś 30 sekund.Wysłuchanie do końca o co chodzi i powiedzenie grzecznie nie. Co do sekretarek odbieranie telefonów to wasza praca.jeśli nie pracujecie we własnej firmie to tym bardziej nie macie prawa być niegrzeczne.Jesteście wizytówką firmy. Co więcej każdy dzwoniący to potencjalny klient. Który być może korzysta z usług danej firmy prywatnie lub będzie korzystać w przyszłości. Co z tego że ktoś dzwoni 100 raz odbieranie telefonów to wasza praca. Słusznie telemarketer obsmarowal sekretarkę za rozlaczenie rozmowy dopóki sekretarka jest tylko sekretarka, nie pracuje we własnej firmie nie ma prawa być nie miła dla dzwoniących. Jeśli nie możecie łączyc takich rozmów wystarczy powiedziec że wam nie wolno że macie odgórnie zakaz. A nie "szef nie ma czasu", nie ma czasu teraz co nie znaczy że nie znajdzie w przyszłości. :) Co więcej jeśli nie jestes osobą decyzyjną to nie możesz decydować czy ktoś jest zainteresowany ofertą czy nie, czy chce rozmawiać czy nie.Szef ma swój rozum i sam może powiedzieć nie. A jeśli faktycznie udzielił wam informacji że macie nie łączyć, to trzeba to odpowiednio ubrać w słowa. Ja często z czystej złośliwości ustawiam takie terminy, jesteś wredna małpa to będziesz co 5 min biegać do telefonu.Zaraz powiecie jesteście nachalni dlatego was nie lubimy.Wy nie szanujecie mnie ja nie szanuje was i waszego czasu.Potraktuj mnie jak człowieka ja potraktuje was tak samo.Jak to się mówi akcja budzi reakcję

Gość gość
Ja czasem jak miałam zły dzień to czasem też opieprzyłam takich telemarketerów, potem mi było głupio, ale cóż, emocje wzięły górę. Nienawidzę takich telefonów, ale rozumiem, że nie ma innej pracy i bierze się co sie nawinie. jeśli chodzi o chamstwo ludzi... jak się ma taką pracę w której w krótkim czasie rozmawiasz lub spotykasz taką masę ludzi to zawsze się chamy trafią. Mój ojciec np. kiedyś pracował "dorywczo" po swojej pracy przy spisywaniu liczników (teraz już sie tego nie praktykuje), dziennie schodził całe bloki i miał ogrom chamskich ludzi, nie wpuszczali, wyzywali (czego nie ogarniam, bo tutaj kaurat niewpuszczenie = kłopoty, łazenie, załatwianie itp.) nie chcieli zamykać dużych psów w pokojach żeby można było spokojnie pracować, narzekali, ze im sie ktoś pałęta po domu. Tego nie omieniesz, ale byli też tacy, którzy proponowali aby przysiadł na chwilkę, nawet coś do picia, zagadywali itp. takie jest życie, niemniej pracy wspólczuję i życzę wytrwałości.

Gość gość
CharlieFriend- jesli Ty zarabiasz pieniadze z telemarketu to widac ze masz smykalke i zapal na extra pieniadze. Napisz na moj email mon.paw@hotmail.com to dam Ci namiar na cos lepszego.

Gość gość
CharlieFriend- jesli Ty zarabiasz pieniadze z telemarketu to widac ze masz smykalke i zapal na extra pieniadze. Napisz na moj email mon.paw@hotmail.com to dam Ci namiar na cos lepszego.

Gość gość

Gość gość

Gość gość

Gość gość

Gość gość

Gość gość
CharlieFriend jesli Ty zarabiasz pieniadze z telemarketu to widac ze masz smykalke i zapal na extra pieniadze. Napisz na moj email mon.paw@hotmail.com to dam Ci namiar na cos lepszego.

Gość gość
CharlieFriend jesli Ty zarabiasz pieniadze z telemarketu to widac ze masz smykalke i zapal na extra pieniadze. Napisz na moj email mon.pawmalpahotmail.com to dam Ci namiar na cos lepszego

Gość gość
CharlieFriend Napisz na moj email mon.paw@hotmail.com to dam Ci namiar na cos lepszego.

Gość gość
stary temat, ale autor mnie i rozbawil i rozczulil, gdy pisal jaki to jest sponiewierany po pracy ;(

Gość gość
sorry za kilka takich samych wiadomosci powyzej, myslalam ze mialam problemy z wyslaniem ich :0

Gość gość
stary temat, ale autor mnie i rozbawil i rozczulil, gdy pisal jaki to jest sponiewierany po pracy ;(

Gość plansa12e
Też jestem telemarketerka w dużej firmie telekomunikacyjnej. Ja mam o tyle lepiej ze dzwonię do klientów którzy już coś u nas mają i proponuje rozszerzenie usług.Także na szczęście aż tak nie rzucają słuchawkami. Raczej są zainteresowani o co chodzi. No ale ogólnie ciężko jest namówić klienta na przejście z firmy X do Y nawet gdy ma taniej o 20zł. Bo dla klienta liczy się ze tyle lat ma to po co zmieniać.No tego nigdy nie zrozumiem ja bym bez wachania zgodziła się żeby płacić za coś 20zł mniej. Niż płacić w błoto.Często jest też ze rozmowa zaczyna się agresywnie ze nic nie chce ze nie zaproponuje taniej. No ale jak przechodze do ceny to i głos staje się milszy.Ludzie nie potrafia pojąć ze jeśli na stronie jest podana cena to nie koniecznie przez telefon będzie ta sama tylko niższa. No i się wyklocaja. Ogólnie nie powiem są też śmieszne sytuacje. Acha no i co powiem klienci myślą ze to my wybieramy numer i dzwonimy. A tu jest inaczej bo to jest system komputerowy i on sam wybiera połączenia a my tylko czekamy aż nam połączy nigdy nie wiemy z kim. I kiedy było dzwonione do niego. Więc też czasami różnie można trafić. . .