Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama co pyta się Was

Serki -Jogurty dla Niemowlaka

Polecane posty

Ja poczatkowo corce dawalam te serki gerbera, ale nie dalo rady ich dostac w mojej miejscowosci, wiec zaczelam malej podawac danio, jogurty biszkoptowe, wafelkowe. Teraz je juz praktycznie wszystkie-ma 19mies. A danonki dostaje gdzies od 8mies.

Gość dzisiaj na pommmaranczowo
i co, jeszcze szukasz tego skladu? podpowiedz: wystarczy wpisac w google 'danio sklad' i kliknac w drugi wynik...

Gość Propaguje naturalnosc
Nie moge znalezc nigdzie w necie.. Robcie jak uwazacie,przeciez nie mowie Wam,ze macie nie dawac,ale zebyscie dla zdrowia dziecka ograniczyly.. Czytajcie etykiety.

Gość Propaguje naturalnosc
Nie,nie wystarczy,bo nie ma napisanego calego skladu.

Ej przeciez nie od wczoraj wiadomo,ze maja rakotworczy skladnik.Ja mieszkam w brukseli i tutaj nie ma DANIO,DANONKOW,bo nie spelnily wymogow unii europejskiej.Ponoc jest w nich skladnik rakotworczy i pol szklanki cukru na jeden kubeczek.tutaj zapobiegaja otylosci,bo za duza kase wydaja by ja leczyc. Naprawde nie wiedzialyscie? One maja barwnik rakotworczy.Tak samo jak z niektorych sklepikow szkolnych wycofali je i chipsy ze wzgledu na ten konserwant.

Gość w kazdym jedzeniu
jest jakeis e... wiec co nic nie jesc???

Gość matka 21
też daje dziecku różne serki,danio również. a jak ktos nie daje to jego sprawa. nie ma co przekonywać żeby nie dawać bo każda matka ma swój rozum,i zrobi tak jak będzie uważała.

Gość No pamietam,pamietam
Nawet trawę z własnego ogródka strach zjesc :P Co za czasy...wszedzie chemia.. miłego dnia wszystkim

pol szklanki cukru? o matko, no wezcie to ludzie na logike...

A taką miałam chec na ten serek..Trudno,dam mezowi...:)

No pewnie,ze poł.. Wiecie co? W Polsce nie dba się o ludzi,niestety,ale nasze panstwo ma gdzieś Polaków..Za granicą nie płaci się za lekarza,szczepionki,przedszkola,szkoły..Moje dziecko chodzi do przedszkola,gdzie płace 30euro miesiecznie jedynie za to,ze sa organizowane wypady do kina czy teatru..zadnych ksiazeczek nie kupuje,bo wszystko jest w przedszkolu..Do 12 roku zycia sa tzw ONE za darmo wszystko..Zywnosc jest mniej przetworzona.To co naprawde szkodliwe-zakazane!Nie znalazlam tu nigdy takiego serka jak DANIO a szukalam,bo lubie bardzo.O danonkach tu nikt nigdy nie slyszal.

Mamaa20-masz racje.A najlepsza jest w Pl opieka stomatologiczna na nfz.Własnie to przerabiałam..ide prywatnie..zebów szkoda

wez mi mamo20 wytlumacz, jak fizycznie wcisnac pol szklanki cukru po kubeczku od Danio i jeszcze zeby mialo konsystancje serka? boze, ja tez mieszkam w kraju gdzie Danio nie ma, moje dzieci go nie jedza, ale jak szlysze o substancjach rakotworczych i innych bzdetach to mi sie noz w kieszeni otwiera... :O jedna baba drugiej babie... a one wszystkie lykaja to jak mlode rekiny

Fizycznie? Wystarczy zmienić stan skupienia, np rozpuścić. Danone robi straszny syf.

dlatego ja nigdy nie kupuje DANONE ani dla siebie ani dla dziecka a swoja droga jak z jogobella i innymi firmami

grhhhh, no to zes zablysla, nie ma co :O powodzenia w rozpuszczaniu cukru 🖐️ daj znac jak ci poszlo

Gość Mamcia co Was się pyta
Widze że wątek się rozwija :O Dalej niewiem co podać ,ale dla pewności kupiłam Misiowy Jogurcik i deserek ..ale na jak długo mnie bedzie stać na nie to niewiem :/

Gość 14 miesiecy
Daję jogurty naturalne (same) lub z owocami ze sloiczka lub ze swiezymi np. malinami czy borowka amerykańską, jagodami.Serek waniliowy homogenizowany (bez barwnikow i sztucznych konserwantow) lub Bieluch naturalny +owoce ze sloiczka lub swieze lub na "ostro" czyli z pomidorem swiezym i koperkiem.

Gość xxlady
Bzdura, Bzdura i jeszcze raz bzdura!!!!! Moja córka ma 9 miesięcy! do czasu kiedy skończyła 7 miesięcy czytałam wszystkiego skład co jej dawałam nie daj boże jakiś soczek nie przeznaczony dla dzieci czy coś w tym stylu. Od kiedy Pani doktor powiedziała niech Pani nie robi z dziecka jajka te jogurty nestle i inne to to samo co zwykły jogurt bez owoców. I to zmieniło moje podejście do córki je to na co ma ochote. Serki Danio, Bakusie, Monte, Danone, nie rozczulam się już nad herbatkami bobovita i nie pilnuje czy to odpowiada jej wiekowi. Mała Mije wodę kubuś water smakową.