Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Darek P.

Wzmożone wypadanie włosów po Aminexilu ?

Polecane posty

Kto obiektywnie może odpowiedzieć, czy po zakończeniu kuracji Aminexilem (np. 3-miesięczną kuracją ampułkami Vichy Dercos) następuje efekt wzmożonego wypadania włosów ? Chodzi mi dokładnie o to, czy prawdą jest, że po pewnym czasie od zaprzestania wcierania Aminexilu włosy wypadają bardziej intensywnie niż przed kuracją. Niektórzy mówią, że problem z wypadaniem włosów nie tyle wraca, ile wraca w sposób spotęgowany. Z niektórych wypowiedzi na forum wynika, że raz zastosowana kuracja Aminexilem przeradza się w kurację przymusową i dożywotnią. Podobno cebulki włosowe jak gdyby "uzależniają się" od Aminexilu i już nigdy nie funkcjonują tak jak kiedyś samodzielnie. Zaobserwował ktoś może jakieś skutki uboczne po dłuższym stosowaniu Aminexilu ?

Kiedyś sama miałam problem z wypadaniem włosów, myślałam wręcz że wyłysienie, pewnego dnia trafiłam na tą strone:

wlosomaniaczkapl.wordpress.com

Jest tam polecony specyfik na poprawę kondycji włosów, warto go przetestować, załączam zdjęcie z kuracji 2 miesięcznej, efekt jest fantastyczny