Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eloelo320

O RETY CO MI JEST!!!!!

Polecane posty

Gość eloelo320

CZESC pisze tak wczesniej bo nie moge spac juz od kilku godzin swedzi piecze swedzi swedzi i jeszcze raz swedzi MASAKRA A JAK WYGLADA POKRZYWKA ????? mam całe ciało w bąblach i jakby poparzone w pokrzywie wszystko swedzi we włosach nogi stopy rece dłonie matko to bardzo swedzi co mam robic;(((((( wziełam wypiłam troche wapna ale nic. CO MI JEST?

Gość eloelo320
powie ktos cos?

Gość hahahahah
może uczulenie

Gość Adabodzi
Może masz ospe lub półpaścca .Marsz do lekarza!

Gość ajajajkkkkk
przedłuzałaś moze włosy? powaznie pytam

Gość boberek 1
moze to chora wątroba ? pijesz duzo alkoholu ?

Gość eloelo320
nie, nie przedłużałam... a wątroba by mi takie cos robiła?

Gość idz do drematologa
koniecznie!! to moze byc tez swierzb ale jesli wyglada to jak oparzenie po pokrzywce to mozesz miec to tez na tle nerwowym lub jestes po prostu na cos uczulona...

Gość ja mialam tak jak zjadlam
cukierka,a skora robila sie jak poparzona i stara. ale nic mi nie jest u nawet po tym jadlam te cukierki i nic :P

Gość uuyhj
czulenie na promienie słoneczne lub po solarce

Gość scheris
Witam mam problem juz od dwuch tygodni mam problem z uczuleniem a dokładniej pokrzywką na całych nogach i rękach. Na początku byłam pewna ze to od nowego proszku gdyż 5 min po założeniu ubrania wypranego w nim od razu mnie obsypywało teraz juz nie używam tego proszku a pokrzywka została. Budzę sie obsypana tą pokrzywką i tak wczoraj wstałam z bardzo opuchniętą wargą i okiem i plamami na twarzy. Przed snem leżałam na łóżku i oglądałam telewizje i wtedy poczułam że z moją wargą jest cos nie tak posmarowałam żelem i to tylko zatrzymało dalsze puchnięcie ale nie zmniejszyło opuchlizny. Wczoraj w dzień zmienilam poszewki i prześcieradła na łóżku ale rano obudziłam sie z bąblami na całych nogach i rękach na twarzy mniejsze plamki plus pokrzywka na uszach. Dzisiaj planuje zmienic pościel puchową pod którą spałam na watową, wcześniej probowalam sama sie leczyc i likwidować alergen choć nie wiem co jest alergenem bo nigdy jeszcze nie miałam alergii ani uczulenia przez te 27 lat. I tak w aptece po pokazaniu zmian dostałam Clemastinum Hasco i najpierw hydrocortisonum 5 mg/g krem później dostałam żel fenistila i oczywiście pijam wapno w środe byłam u lekarza rodzinnego i moja doktorka powiedziała że jej wyglada to na uczulenie dała mi Telfexo 180 mg i jesli by mi nie pomagało mam iść do dermatologa. Niestety dermatolog który przyjmuje w mojej okolicy nie jest za dobry i nie wiem co robić. Myje sie teraz tylko szarym mydłem bo podobno takie jest najlepsze przy uzuleniu. Dodatkowo ostatnio zauważyłam że w momencie kiedy dostaję tej pokrzywki na stawie w palcach to ten staw zaczyna nie bardzo boleć. I nawet nie mam pomysłu co może mnie tak uczulać gdyż nie jadam niczego czego wcześniej bym nie jadła ani nie używam nowych kosmetyków wiec to raczej nie zastanawiałam sie nad wodą ale to chyba też nie bo jestem w polsce już 3 miesiace więc chyba wcześniej by to wyszło i maże o powrocie za granice bo tam nie miałam takich problemów. Bardzo prosiłabym o rade czy też pomysł co to może być