Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zółta paparotka

Czy dostaniemy kredyt??

Polecane posty

Gość zółta paparotka

Hej! Niech mi powie proszę jakaś mądra głowa na jaki kredyt mieszkaniowy możemy liczyć. Używałam już kalkulatorów zdolności kredytowej i wychodziły przeróżne kwoty. Mąż ma umowę na czas nieokreślony zarabia 2600-3300 na rękę. Ja prowadzę od 18 miesięcy działalność gosp. rozliczam się na zasadzie karty podatkowej. Ustalona wys podatku 126 zł/miesięcznie. Chodzi o kredyt w złotówkach na 30 lat. Bardzo chcemy skorzystać z programu "rodzina na swoim" na zakup mieszkania z rynku pierwotnego.

Gość zółta paparotka
100 tyś. Mało .Cholera...

Gość ajikkkk
jeśli nie macie obciążeń i dzieci to nawet ok. 250 000

Gość zółta paparotka
Mamy dwa na oku : mniejsze (dwa pokoje) 39 m2 za 175 tys , a drugie(trzy pokoje tzw. mieszkanie docelowe:)) 52m2 za 234 tys. Posiadamy książeczkę mieszkaniowa wyliczona na 20 tys zł + kilka tys odłożonych. Życ mi się odechciewa jak o tym nieszczesnym kredycie myslę...

Gość xeer
dostaniesz kredyt mieszkaniowy pod warunkiem ze bedziesz miala 20% wkladu wlasnego od wartosci mieszkania inaczej zapomnij!!!

Gość zółta paparotka
Nie mamy ani innych obciążeń ani dzieci. Mąż 30 lat ja 25

Gość sr4m n4 w45
siedziec na dupie i wegetować, polaczku.

Gość ajikkkk
xeer, nie gadaj bzdur. jak nie masz wkładu własnego też dostaniesz wg mnie powinniście dostać, tak jak mówiłam jeśli nie macie żadnych innych zadłużeń i dzieci ale na kartę podatkową średnio w bankach patrzą..

Gość zółta paparotka
Wiem że karta jest kijowa jeśli chodzi o kredyt :/na jej podstawie według banku zarabiam od ok. 700 zł do 1000zł max, wiec mój udział w zdolności kredytowej jest raczej znikomy.

Gość ajikkkk
i niektóre banki chcą, żeby działalnośc byla prowadzona 24 m-ce. ale od biedy na samą umowę męża (jeśli średnia wyjdzie 3300) macie zdolność na styk :)

Gość zółta paparotka
We wtorek zrobimy z mężem maraton po bankach to będziemy wiedzieć na czym stoimy.

Gość zawracanie głowy kijem
Odważni jesteście, że w tych czasach rzucacie się na taki kredyt...:(

Gość kurrrka domowa
a co mają robic?!!! siedziec cale zycie na stancji.Teraz jezeli nie masz rodzicow bogatych to w gre wchodzi tylko kredyt :-)Życze powodzenia autorce :-)

Gość zółta paparotka
hmmm.. odważni czy nie mamy dosyć wydawania pieniędzy za wynajem mieszkania. Póki co to 1100 zł miesięcznie płacimy.

Gość zółta paparotka
kurrrka domowa dziękuję :)

Gość ooł szok
teraz mieszkanie 3 pokojowe kosztuje ponad 200 tys? Co to się porobiło. Ale to chyba zalezy w jakim miescie. ale i tak masakra ja myslalam ze kupie 2 pokojowe kiedys za kilka lat za 100 tys a za kilka lat to przeciez one beda kosztowac 500 tys masakra to juz chyba lepiej teraz kupowac niz jak nzowu podniesie sie.. a moja mama kieys wiele lat temu kupila 3 pokojowe za 40 tys to byly czasy

Gość ajikkkk
powodzenia w szukaniu :) myślę, że powinno być dobrze :)

Gość dziwne rzeczy tu wypisują
Ja w zeszłym tygodniu przeszłam się po bankach by zapytać czy jako 28 letnia samotna kobieta dostanę kredyt w wysokości 200.000. Wszędzie wyszła mi zdolność kredytowa i rata ok.1200zł przy zarobkach ok.7-8tyś. Nie napisałam ile Ty zarabiasz, a to ważne

nie trzeba mieć wkładu własnego i działalność gospodarcza (każdym banku )musiała istnieć co najmniej 2 lata.

a jesli mąż ma umowę na czas nieokreślony to ok, gdyby było inaczej to klapa

Gość onaonaona28
200 tys i dla niektórych to szok? w Warszawie za 63 metrowe mieszkanie z rynku wtórnego trzeba zapłacić w dobrym wypadku około 430 tys. a do tego dochodzi remont czyli jakieś 80 tys z meblami - też jak dobrze pójdzie. Te w którym aktualnie mieszkamy kosztowało 6 lat temu 510 tys ma 61m, jest nowe i na strzeżonym osiedlu ale też łyse ściany oddają... więc to jest dopiero masakra.

Gość ajikkkk
dziwne rzeczy - i tu Cię zaskoczę - są banki, które akceptują działalność nawet po 6 miesiącach :) natomiast przy karcie podatkowej od 12 czy 18. ale wiadomo - im dłużej tym lepiej

no to dobrze :-) w tych bankach w których byłam (ok.7 ;-) ) działalność musiała być prowadzona 2 lata

a możesz powiedzić jaki to bank, bo mi brakuje 3 miesięcy do 2 lat i może udałoby mi się gdzies indziej załatwić szybciej

Gość zółta paparotka
Mój średni miesięczny dochód to ok 2 tys zł. jednak przy obecnym sposobie opodatkowania nie wykazuję dochodu a mam ustalony przez urząd skarbowy comiesięczny podatek do zapłacenia niezależny od tego czy zarobie tysiąc czy 10 tyś (chciałabym tyle :) ). A mieszkanie chcemy kupić w małym mieście (30 tys mieszkańców). Nowe kosztują u nas 4300-4600/m2 a z rynku wtórnego 4500-4900/m2

Gość ajikkkk
bo w większości faktycznie tak jest, ale nie wszystkie z góry skreślają krótszy czas prowadzenia. z resztą na siłę mają zdolność z samej wypłaty męża - przy założeniu 3300...

Gość ajikkkk
dziwne rzeczy - to np. PKO BP... wiem, że moloch, ale ofertę mają względną i raczej z tych lepszych. przy zasadach ogólnych wystarczy u nich 6 miesięcy

łoooo rety tam nie byłam :-D w PKO PB pracuje moja mama i od razu powiedziała, ze takiego u nich nie dostanę więc nawet nie szłam tam...eh chyba musze się sama tam wybrać! :-D dziękuję!