Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awahjha

pamiętacie?

Polecane posty

Gość awahjha

W szkole miało się takie pamiętniki i dawało się ludziom z klasy wpisać... Ten kogo poprosiłeś żeby się wpisał, zabierał go do domu i oddawał następnego dnia, a Ty przewracałeś kartki szukając wpisu. Przeważnie były to wierszyki typu Na górze róże, na dole fiołki... czasami ambitniejsze typu Nie ten kto z tobą tańczy, nie ten co z tobą się śmieje, ale ten co z tobą płacze, nazywa się przyjacielem. Do tego narysowane jakieś kwiatki i podpis w stylu "Dla miłej koleżanki - Asia". I były też zeszyty szczerości. Na pierwszej stronie był zbiór pytań, pożyczało się to ludziom, nastepnego dnia oddawali z odpowiedziami. Szkoda że nie mam już tych pamiętników i zeszytów szczerości...

Gość nice by mexx
to były czasy :-) pamietam pamiętam :-)

Gość malgosssssssssssska
pamietam-zeszyt zlote mysli :D

Gość ja nei mialam takich
bo i tak nie mialam kolezanek wiec nie mial sie kto wisywac 😭:O

Gość awahjha
Zeszyt złote mysli? Chodzi o zeszyt szczerości? Tak się u was to nazywało, czy to zupelnie coś innego?

Gość awahjha
Pamiętam że w sumie co jakiś czas zakładało się nowy. Nie było tak, że jeden zeszyt był przez całą szkołę. Bo i pytania się zmieniały i czasem znajomi...

u nas byl szczerosci - czyli te pytania o ulubiony kolor, film, kolegow.. aaa pamietam jak wszystkie wpisywaly, ze ulubiony serial to zbuntowany aniol,a akror Ivo, nie facundo arana tylko wlasnie ivo :D a zlote mysli to kazdy wpisywal swoje ulubione aforyzmy, ale to juz byl inny zeszyt :)

Gość awahjha
Tak, pytania były dziecinne i niewinne :) Co lubisz jeść? Ulubiony kolega? Ulubiony napój? Masz zwierzęta? :) Pamiętam że jeszcze w pierwszej klasie LO (jestem rocznik 80) były zeszyty szczerości i wtedy pytania się już trochę pozmieniały - np. "Twój pierwszy pocałunek?", a kartki się zaginało z obu stron, żeby nikt nie mógl przeczytać - oczyścicie kazdy mógł, wystarczyło je odgiąć :D

do aforyzmow, wierszykow miałam pamiętnik. natomiast zeszyt z pytaniami nazywalismy złote myśle, tak sie przyjelo. tez wpisywali jakis wierszyk czy cus, odpowiadali na pytania i wklejali koperte z nimi.