Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maluuuska

znacie jakis syrop na wyciszenie?

Polecane posty

Gość maluuuska

moj 8 miesieczny synek nie chce od urodzenia spac w nocy, czesto sie budzi bez powodu. Czesto czytałam ze moge spróbowac podac mu jakis syrop ale nigdy nie zapisałam nazwy. Wydaje mi sie ze był na "S". Kojarzycie moze cos takiego??

Gość ddwdewwew
Sobie podaj syrop:o A dzieciaka zostaw w spokoju:o

Gość maluuuska
Może gdybyś i ty od 8 miesięcy musiała się budzić do wrzeszczącego dziecka po 20-25 razy w nocy nie pisałabyś takich komenatrzy

Gość a próbowałaś
Vibucol?? Czopki na wyciszenie. ddwdewwew jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to wypierdalaj

Gość ddwdewwew
Uwierz, że budziłam się:o Ale nie wpychałam w dzieciaka żadnych syropów uspokajających:o Po czasie poprostu mu to przeszło.

Gość ddwdewwew
a próbowałaś Pałuj się wywłoko 👄

Gość a próbowałaś
ddwdewwew jeb się na swój psi ryj

moja ma 2 lata i dalej ani jednej nocy nie przespala :( parzylam jej melise i nic to niedało eh..

Gość maluuuska
nigdy w zyciu nie uwierze ze jakakolwiek matka bylaby w stanie wytrzymac tyle nieprzespanych nocy i nie probowalaby w jakikolwiek sposob sprawic zeby dziecko moglo spokojnie spac. Zwlaszcza ze i dla niego nie jest to dobre ze nie spi. napaarwde jesli nie masz nic madrego do powiedzenia to po co sie wypowiadasz, nie pytalam o zdanie tylko o pomoc w konkretnej sprawie

może po prostu w dzień nich mniej śpi i się bardziej zmęczy to w nocy będzie lepiej spało. Ja ma dwie córki i każda przesypiała całą noc od 3 miesiąca. Młodsza córka ma dopiero dwa latka ale w dzień nie śpi w ogóle i jak się położy spać o 20 do śpi do 8-9 rano:)

ja nawet jak podaje jej przed podrożą hyroxyzyne w syropie to niedziała zabardzo powinna ja uspc a jest tylko wyciszona

próbowałam swoja córcie przetrzymac zeby nie spała w dzien ale na siedzaco zasneła np o 18 tej wyspała sie i o 23 juz po spaniu :(

Moja jak jest bardzo zmęczona i próbuje zasnąć ok 18 to wkładam ją do wanny a że uwielbia się kąpać to to ją rozbudza i do tej 20 wytrzymuje bez problemu

SEDALIA Opis rozszerzony Wskazania: Stany niepokoju u dzieci. Trudności w zasypianiu, zaburzenia snu u dzieci. Dawkowanie: Doustnie. Dzieci od 6 roku życia: 5 ml syropu rano i wieczorem przy pomocy miarki dozującej umieszczonej na zakrętce butelki. Leczenie należy kontynuować tylko do momentu ustąpienia objawów, nie dłużej jednak niż 10 dni. Zapoznaj się z właściwościami leku opisanymi w ulotce przed jego zastosowaniem. Przed zastosowaniem leku należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu (etykiecie). Nie należy stosować leku po terminie ważności. Przechowuj lek w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, zgodnie z wymogami producenta.

Gość ddwdewwew
Od 6 roku życia, a ta durna idiotka chce 8 miesięcznemu dziecku wpychać:o Żal.

Gość mamauaksmamam
13:11 [zgłoś do usunięcia] patinati próbowałam swoja córcie przetrzymac zeby nie spała w dzien ale na siedzaco zasneła np o 18 tej wyspała sie i o 23 juz po spaniu to jak zasneła o 18 to 20 min i budzic na siłe no kretynka która pozwala sie wyspać

Gość ddwdewwew
mamauaksmamam A tobie jak się chce spać pindo to ktoś wybudza cię i przetrzymuje na siłę do 23:00 ??:o Walnij se baranka w ścianę:o

Mój syn ma 6 lat i jeszcze mu się zdarza nie spać pół nocy, a pierwsze 3 lata to był koszmar co noc. Za to córka śpi w nocy odkąd skończyła 2-3 miesiące. Niektóre dzieci takie są i już. Najlepsza jest zwykła herbatka z melisy. Zasada jest taka, że jeżeli jakikolwiek syrop ma zadziałać to musi być jakiś czas podawany, bo nigdy to nie działa od razu. A u tak małego dziecka radziłabym najpierw skonsultować z lekarzem, bo może jest jakaś przyczyna tego niespania. Może ząbki, a może nienajada się przed snem.

Gość kokojambo
Moja ma 6 miesięcy i w dzień śpi jeszcze z 4-5 razy. Nocki przesypia całe, ale niekiedy budzi się 1 raz na butlę. Autorko twojemu dziecku mogą iść zęby. Równie dobrze może być inna przyczyna tego niespania, ale musisz to z lekarzem skonsultować. Ja bym nie podawała żadnych środków nasennych i uspokajających tylko najpierw poszła z dzieckiem do lekarza. Może zrobiła też jakieś badania. Takie moje zdanie.

Gość maluuuska
bylam z nim u lekarza, jest zdrowy. kazdy pediatra mowil ze taki jego urok i ze mozna spróbowac homeopatii. W dzien zasypia sam jak jest padniety, wiec wybudzac biedaka nie będę. Zresztą i tak nie spi dużo. Dzieki za nazwe syropu, to chyba ten o który mi chodziło!! Nie chce dziecka "szprycować". Po prostu raz na jakiś czas chcialabym móc zregenerowac siły. Gdyby ten syrop mi na to pozwalał to super. Niestety nic innego mi nie pozostało, próbowałam wszystkiego

Gość maluuuska
poza tym syrop mozna stosowac od 1 roku zycia, syn za 4 dni konczy 9 miesiecy wiec mysle ze niedługo spróbuję....

Jeśli jest zdrowy to ok. Jeżeli zależy ci na wyciszeniu dziecka to lek homeopatyczny nigdy nie działa od razu, tylko po kilku dniach regularnego stosowania. I jeśli coś można stosować u rocznego dziecka to dopiero skończony rok się liczy. A jak ma 9 dopiero to jeszcze trochę musisz poczekać. Nie łudź się, że nagle będzie spał całą noc. Taki już urok bycia mamusią i trzeba to zrozumieć a nie walić w dziecko leki. Zwłaszcza gdy jest zdrowe.

Gość myszsyzjka
VALERIANAHEEL krople homeopatyczne