Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszczenieczas

Wierzycie w przyjaźń DAMSKO-MĘSKĄ?

Polecane posty

Gość jeszczenieczas

istnieje w ogole takie zjawisko? Czy kobietę i męzczyznę moze połączyć czysta moralnie przyjaźń? Co myślicie?

nie..przyjaźni damsko-męskiej nie ma:) a jak jest to pewnie to później zostanie 'skonsumowana'.. <stopka>spokojnie, mamy czas.. :)</stopka>

Nie :) prędzej czy później, poczucie bliskości, zrozumienie, sprawi, że któreś się zakocha. Zresztą w sumie nie ma w tym nic złego. Tylko śmieszy mnie takie szufladkowanie i nazywanie czegoś, czymś.

Gość jeszczenieczas
Przez chwilę wydawało mi się, że jest możliwa Jednak życie pokazało, że nie

Gość ja wierze ...
jestem 15 lat po slubie, z moim przyjacielem znam sie 30 lat. Traktuje go jak brata, jest dla mnie aseksualny. On jest zonaty od 10 lat. Nasi malzonkowie nie sa zazdrosni o nasza przyjazn.

Nie. Zawsze jednej osobie zależy na czymś więcej, ale się nie przyznaje. No chyba że któreś jest homo :)

Gość jeszczenieczas
przykre to nawet trochę

tez mam przyjaciela, traktuje go jak brata, on mnie jak siostre. MAm chłopaka, ktory nie ejst w ogole zazdrosny o mojego przyjaciela, natomiast o innych kumpli jest.

Gość doopartam
jest przyjazn damsko meska znamy sie z przyjacieklem10lat on mnie nie pociaga wgl ale jako przyjaciel jest super!! jaetstem tego pewna ze nigdy z nim lozku nie wyladuje!!

Gość Felek Kartofelek
Przyjaźń to też pewien rodzaj związku. Jeśli taka przyjaźń przerodzi się w coś więcej lub w związek to taki związek może być bardzo udany. Prędzej czy później któraś ze stron (z przyjaciół) może chcieć czegoś więcej. Cały w tym ambaras, żeby dwoje chciało na raz. Uważam, że jak ludzie są na poziomie, dojrzali i wiedza kogo pragną to można wszystko. Jeśli przyjaciółka okazuje się w twoi typie, charakterem (który poznajesz po dłuższym obcowaniu z nią) oraz jej ciało cię pociąga - to nie ma bata, żeby w zdrowym mężczyźnie nie zapaliła się "czerwona lampka" i żeby nie chciał "skonsumować" takiej przyjaźni. Nie chodzi mi tu o regularne beznamiętne rżnięcie przyjaciółek. Wiecie co to np. sex tantryczny ? I sex moim zdaniem wcale nie przekreśla przyjaźni. Można się przyjaźnić, a od czasu do czasu sobie wspólnie po przyjacielsku "odlecieć" :) Ale jak widzę różnica polega na tym, że dla kobiety taki znany na wylot przyjaciel to nudziarz, śmierdziel i takich "dobrych samarytanek" nie ma. Ja się pytam - jeśli jest to fajny gość z którym się dobrze dogadują i do tego fizycznie jest OK to w czym problem ? Dlaczego nie może to się przerodzić we wspaniały związek + przyjaźń ? Tego nie rozumiem. Ileż to razy słyszy się żale przyjaciółek o tylu ich nieudanych związkach i na jakich drani trafiały. Więc do chooja pana pytam się, w czym problem jeśli przyjaciel znany można rzec "na wylot" jest od nich 100 razy lepszym towarzyszem. Ale nie, one nadal będą potykać się o takich drani na których chętnie polecą. A przyjaciel to nie, bo nie ... Nie w tym sęk by króliczka złapać, lecz by gonić go. I zrozum to kobietę

jasne że tak..mam dobrą przyjaciółkę mimo że różni nas 10 lat w wieku...

Gość Felek Kartofelek
Ale jak tu zrozumieć kobiety ? Proszę odnieść się do mojego powyższego wywodu.

Gość Felek masz rację...
Pytasz, w czym problem... Ano, w jego żonie. Reszta się zgadza.

Gość anastazja 825
a ja mam przyjaciela, znamy się kupe lat i nigdy nic między nami nie zaszło. Od lat trzymamy się razem i zawsze doradzi mi w każdej sprawie a szczególnie jezeli chodzi o faceta. Nigdy nie był o nic zazdrosny i jest lepszą zaufaną mi osobą niż moje przyjaciółki:P

Gość Yach
bzykanie przyjdzie samo jak lawina

Gość Felek Kartofelek
W jakiej jego żonie ?

Gość Ano w tej aktualnej...
I pewnie jej się nie spodoba, jak się dowie, że sobie tak po przyjacielsku "odlecieliśmy" :-P

Gość Izolde_
Wierzę :) Mam kilku bliskich sobie mężczyzn, z którymi się przyjaźnię i mam nadzieję, że zawsze będzie bez podtekstów.

Gość Felek Kartofelek
O żonie nic nie wiem :P Ale jak są stanu wolnego to w czym problem ? Zresztą wszystko już opisałem powyżej.