Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaaa0912382984

do noszących aparat ortodontyczny lub znających się :( proszę

Polecane posty

Gość monikaaa0912382984

nie wiem co mam robić..... noszę aparat już 2 lata, mialam już proste zęby,ale jedna jedynka byla delikatnie, praktycznie niezauwazalnie bardziej z przodu niz druga ... nie bylo tego widac prawie ale powiedzialam jej o tym, ze tak jest wiec ona wymyslila ze przeklei mi zamek w inne miejsce i tym sposobem ona sie ma niby wyprostowac..... nakleila ten zamek na skos (bo na zdjeciu wyszlo, ze korzen jest troche na skos w stosunku do innych zebow) i tym sposobem jedynka nie dosc ze wysunela sie w dol kilka mm (skosnie) to teraz wyraznie jedna jest z tylu a druga z przodu... poza tym zab na kazdej wizycie wyraznie sie rusza chociaz powinien oblac sie koscia..... trwa to juz 3 miesiace a mi sie tylko i wylacznie plakac chce... mialam juz zdjac ten cholerny aparat a teraz wstydze sie ust otworzyc :(( zastanawiam się nad zmianą ortodontki ale kto się tego podejmie .. ona twierdzi, ze wszystko jest dobrze ale jak to jest dobrze skoro mam zeba na skos i jak bylo 3 mies. temu tak jest teraz ....... :( mial ktos podobna sytuację? :(

Gość fjshjkfhedkr
up

Mi też zęby się ruszają, ale to wygląda na działanie po omacku. Może idź do innego orto na konsultację?

Gość monikaaa0912382984
chcialabym pojsc ale ciezko kogos znalezc... dzwonilam w kilka miejsc i nikt nie chce sie podjac tego bez dokumentacji.... a dokumentacji nie mam bo przeciez jesli juz jej powiem, ze chce dokumentacje to bede musiala zakonczyc naszą "wspolprace" ;(

A co ona powiedziała na temat skośnego skrzywienia zęba? Prostuje Ci to już (bo np musiała to "wyciągnąć")? Ja miałam zakładany taki krótki drucik na jedynki i dwójki, żeby wyrównać przednie zęby.

Gość monikaaa0912382984
wygląda to tak, ze wszystkie zeby są równe poza wlasnie tą jedną jedynką ktora jest z lewej str. gdzies ok 2 mm ponizej wszystkich a z prawej str. ok 3-4 mm ... poza tym jest cofnieta sporo ....... jej pomysl na ten "skos" to spilowac to co wystaje ... ;/ ale co z tego, ze spiłuje skoro widać po bokach tej jedynki, ze jest skosnie ...

Gość monikaaa0912382984
poza tym jak ona ma mi to pilowac to nie wiem ale przeciez to kawal zęba ... nie uszkodzi to jakichs nerwow? ;( jestem załamana ....

Gość monikaaa0912382984
moze ktos jeszcze się wypowie? proszę