Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olkerik

Mam ciągle gazy i okropne skurcze i bóle jelit!!POMOCY!!

Polecane posty

Gość olkerik

Jak wyżej, dzień w dzień jest to samo, obojętnie co bym nie zjadła męczą mnie gazy, trwają czasem po kilka godzin i często nie jestem w stanie ich kontrolować,do tego dochodzą skurcze, bulgotanie i uczucie jakby pękania baniek w jelitach co oczywiście też wszyscy dookoła mogą usłyszeć:/ Mam dość, nie potrafię się wyluzować, zwłaszcza przy znajomych czy chłopaku:/ Trwa to już z dobry rok:/ Pomóżcie, co to może być? Jelito drażliwe? Jakieś grzyby?

Gość aleklapanoniemogep5678
jesz za malo blonnika i jelita nie daja rady zalecam jedzenie duzo owocow i warzyw brokuly , jablka , soki marchwiowe to pomaga sprawdzone na mnie pij duzo wody to wpspomaga okreznice !!

Gość D omatork A
Może to zespół jelita drażliwego

Gość olkerik
podnosze

Gość olkerik
moze jeszcze ktos sie wypowie

Gość a_sasienka
olkerik->ja mam podobnie tylko że ja odczuwam tylko bardzo silne bóle...są one nieraz tak mocne że uniemożliwiają mi normalne funkcjonowanie:( troche mi pomaga picie herbatki verdin(nie słodzonej)jak ból nie jest paraliżujący...a jak taki jest to ratuje się lekami przeciwbólowymi-nurofenem, po kilka tabletek...nawet pomaga...myśle zeby pojsc z tym do lekarza, Tobie bym też radziła bo może być to objaw jakichś kamieni... a i bardzo ważne-staraj się nie mieszać potraw, nie jeść szybko, unikać fast foodów, napojów gazowanych...mam nadzieje że chociaż odrobinkę jakoś pomogłam

Gość Marieta.
Hej , kurczę dziewczyno trwa to już ROK ? woow duuużo! i do tej pory nic z tym nie zrobiłaś ? , ja cie to nieciekawie ! musisz koniecznie isc do lekarza i się przebadać .. na początek zbadaj kał to faktycznie mogą być pasożyty , kurcze jak sobie wyobraże , że rok w moim brzuchu namnażają się pasożyty , to mnie coś bierze . Kochana biegiem do lekarza ... zapraszam na moj topik : Powiększone węzły chłonne , ból w klatce piersiowej bo też mam problem :( Pozdrowionka :) i zdrowiej !

Gość gość
Witaj, mąż zmagał sie z podobnym problemem. Wpadła mi w końcu taka książka o oleju lnianym ( Cud oleju lnianego http://ksiazkizmieniajacezycie.pl/oferta/42-cud-oleju-lnianego.html) zaczęliśmy dodawać go do potraw i przyniosło to ulgę :) Dodam, ze wcześniej mąż miał robione badania chyba na wszystko by znaleźć przyczynę bólu brzucha i nic nie znaleziono. Książka nam pomogła, dlatego polecam przeczytać, bo w niej można znaleźć również zastosowanie oleju lnianego na inne dolegliwości. Powodzenia!

Gość granatka
Świetnie rozumiem takie problemy jak w temacie. Jeszcze kilka miesięcy temu miałam podobne + biegunki. Okazało się, że mam IBS, więc musiałam zmienić dietę i włączyć do codziennego stosowania debutir z maślanem sodu, który łagodzi jelita, odżywia błonę śluzową i poprawia ich pracę. Od kiedy go stosuję czuję dużą ulgę.

Gość gość
Aniołku znam ten problem to jest okropieństwo ,czujesz się jak balon i tylko marzysz aby ktoś wypuścił te powietrze.Jest na to rozwiązanie najlepszy błonnik pitny na rynku o najlepszym składzie http://nplink.net/AdCPL42N

Gość gość
Można też sobie pomagać różnymi preparatami czy środkami dostępnymi w aptece. JA co prawda mam problemy ze zbyt często pojawiającymi się wzdęciami, ale od jakiegoś czasu przyjmuję Intestę i muszę powiedzieć, że mimo ostatnich kilku grzechów w postaci grilla to nic mi nie dokuczało :)