Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anderek

Czy ktoś czytal ksiązke DIANETYKA?????????

Polecane posty

Gość anderek

warto???

Ja myslę, że warto. Dianetyka to jedna z najciekawszych jeśli nie najciekawsza teoria dotycząca funkcjonowania naszej psychiki. To jest oczywiście moje zdanie. Jednak mimo to wciąż niedoceniana i nie znana powszechnie. W książce znajduje się przede wszystkim opis teorii dianetyki, a także tego jak prowadzić terapię dianetyczną, czyli tzw. audyting. Jeśli interesujesz się psychologią powinno cię to zainteresować. Mnie zainteresowało, choć terapii jeszcze nie miałam okazji wypróbować. Ogólnie mówiąc podejście Dianetyki do sposobu w jaki działa umysł jest bardziej "ścisłe" niż w tradycyjnej psychologii. Dlatego książka może się wydawać niektórym trochę ciężka w odbiorze. Ale nie trzeba wcale wszystkiego rozumieć aby wypróbować terapię i sprawdzić czy działa. Taki jest cel tej książki. Jest to podręcznik audytingu. Mnie osobiście dianetyka pomogła zrozumieć dlaczego zachowuje się czasami tak, a nie inaczej, pomogła mi zrozumieć niektóre moje "odchylenia" i odchylenia innych ludzi. Ale najwięcej korzyści daje sam audyting. Polecam książke.