Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BILKA

BIAŁKO??? NOC

Polecane posty

Gość BILKA

CZY SEREK WIEJSKI 3% TEN MNIEJSZY GODZINE PRZED SNEM NA DIECIE TO GRZECH?

Dokładnie. Dorzuć jeszcze do tego troszkę orzechów włoskich albo oliwy i będzie jak najbardziej o,k. Nawet jakieś warzywko możesz. Byle ni cukier!

Gość BILKA
TO SUPER BO OGÓLNIE MOJE MENU WCZORAJSZE WYGLĄDAŁO TAK. SNIADANI GRAHAMKA JAJKO I NA TO POMIDOR POTEM OBIAD KURCZAK I SURÓWKA Z BURACZKÓW I INNYCH WARZYW. POTEM SEREK WIEJSKI WYMIESZANY Z DWOMA ŁYZKAMI JOGURTU Z SUSZONYCH ŚLIWEK I KROMKA CHRUPKIEGO PIECZYWA. NO I PRZED SNEM TAK Z GODZINKE ZNOWU SEREK WIEJSKI.. NIESTETY UWIELBIAM SERKI WIEJSKIE MOGLABYM JE JESC CIAGLE I MI NIE BRZYDNĄ JAKOŚ ..

Gość BILKA
a TAK WOGÓLE TO CHCE SCHUDNAC 5KG . MAM 168 WZROSTU WAŻE 59KG . POZDRAWIAM... FIGURA TYPU GRUSZKA GÓRA SZCZUPŁA DÓŁ DO ODCHUDZANIA.

Gość BILKA
A CO JEST ZDROWSZE CHRUPKIE CZY NP CHLEB RAZOWY LUB JAKAS GRAHAMKA ???

Jedno jajko to mało na śniadanie. Nie masz zdrowych tłuszczy w tej diecie a to spowalnia chudnięcie. W ogóle jakoś mało jesz (chyba bo nie wiem jakie porcje jesz). Wywaliła bym węglowodany z podwieczorku (najlepiej daj go jako 2 śniadanie) a po obiedzie już bez węglowodanów. No chyba że po obiedzie ćwiczysz. Chleb chrupki mi się nie podoba, taki śmieć.

Co daje zjedzenie białka na noc?? Ja boję się jeść wieczorem, bo myślę, że przytyję a tu każdy mówi, że to jest dobre. Wytłumaczy mi ktoś? :) Dziękuję.

Tak na poczatek: www.bilka.dk :D Lily liczy sie bilans calego dnia i dostosowanie energetycznosci posilkow do przewidywanej aktywnosci. W nocy spisz, ale organizm spala troche kcal, zatem bardzo lekki posilek (jesli jeszcze nie pokrylas dziennego zapotrzebowania) zadnej krzywdy nie wyrzadzi. Bialko na noc chroni miesnie przed spalaniem.

Będę upierdliwa :) Czyli np. zamiast jeść twaróg czy jakieś chude mięso mogę wypić szklankę mleka?

Zalezy jakiego ... rozpietosc jest spora od 0,5 (pewnie nawet 0,1 sie znajdzie ... do 3,5) ... ja czesto wcinam 50g szynki chudej + kilka orzechow + 100ml wina czerwonego :D Ale to mleko moze byc, szczegolnie ... jesli krowy pod reka ;)

Są też teoretycznie 0% :) Ale u mnie w domu jest zwykle 3,2% czy coś koło tego. Szynkę i orzechy mogę jeść, wino odpada (nie piję alkoholu). No dobra, to na razie moja ciekawość została zaspokojona, jeśli chodzi o to. A co rano??

Jeśli chcesz białko na noc (co akurat bym polecała właśnie żeby mięśnie chronić) to mleko odpada. Nie wiem dlaczego ludzie myślą że jak coś jest białe to musi być białko :P Spójrz na skład, zobacz ile białka i węglowodanów ma twaróg a ile mleko. Dodatkową zaleta twarogu jest to że to białko wolno przyswajalne więc że tak powiem na dłużej starczy :) Ale oczywiście można zjeść np kurczaka. Zdrowych tłuszczy bym też tutaj nie unikała. Niby szynkę tak jak Borsuk można, ale ja tam nie lubię "sklepowych padlinek" :P Na śniadanie zwłaszcza po białkowym śniadaniu węglowodany+ białko+ zdrowe tłuszcze. Taki typowy zestaw : płatki owsiane+ jajka+ orzechy+ jakieś warzywa albo nawet owoc (zależy od diety i zapotrzebowania). Po nocnej głodówce trzeba ciało odżywić :D

Matko Święta, ja tyle na śniadanie nie dam rady :/ Chyba, że na raty. Mam siedzącą pracę od 9 do 17. Potem w domu też siedzę lub leżę :) Nie mam jakiegoś szczególnego zapotrzebowania na kalorie, dlatego już od 18 staram się nie jeść. A tu zonk, bo trzeba :) Chyba będę musiała bardzo mocno pomyśleć nad moim jadłospisem, tym bardziej, że za jakiś chcę wprowadzić ćwiczenia.

Lily Ty wez przestan ... nie pisz w ten sposob ... bo jeszcze troche i dojdzie do tego ... ze na starosc pojdziesz siedziec :(

Bez obaw :) To chwilowe zasiedzenie. Tak to dość aktywna jest jestem, tylko po złamaniu ręki jestem i musiałam zrezygnować z aktywności :P

Borsuku, mam dużo rozmaitego ruchu więc porządna kolacja mi się należy :D A po seksie to dopiero mam "wciąg" :D Lily a kto powiedział że to musi być dużo? Po trochy wszystkiego. Każdemu wg potrzeb :D Nie wiem czemu ludzie tak bardzo boją się jedzenia :) Dobra dieta (na pewno nie głodzenie się)+ uczciwa porcja ruchu na prawdę może zdziałać cuda nie tylko z wyglądem ale i psychiką :D Polecam z całego serca :D

Ja otwarcie protestuje przeciwko Waszej otwartosci!!! Koniec z pisaniem o aktywnosci, o seksie, przed 22!!! Neit ... nie chce tak otwarcie wskazywac na swietne zrodlo mineralow ;)

Ta :P Bo ty to byś chciała po ciemku, pod kołderką i po bożemu :P Możesz sobie protestować : :P Sugerujesz mi jakąś dodatkową "suplementację"? :D