Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tymianek77

wyjechać czy zostać i dalej się męczyć?

Polecane posty

Gość Tymianek77

Nie wiem co myslec i co robić . O 4 lat razem z męzem mieszakmy w jego rodzinnym mieście oddalonym od mojego o ok 400km. Mamy synka 3 letniego. Niestety ja źle sie tutaj czuję nie moge sie przyzwyczaic do otoczenia. Nie mam znajomych i rodziny. Mieszkamy razem z jego mamą i tu tez nie jest wesoło. Ostatnio myślę o powrocie w moje strony bo tam jestem zupełnie inna osobą. Poprostu brakuje mi rodziny, znajomych. Tu tylko praca i dom. Niestety mój mąż nie chce wyjeżdzać bo twierdzi że dla niego wazna jest rodzina (tzn ja i dziecko) a ja myślę tylko żeby wrócić do mamy i taty, mówi że mam dorosnąć itp. Dodatkowo nie wyobraza sobie ze niby dziennie bedzie mama u nas przesiadywac albo ja bede dziennie do mamy biegac .Nie wiem na jakie podstawie tak sądzi??? Mam wrazenie ze chce mnie odseparowac od mojego poprzedniego zycia i miec mnie tylko dla siebie , podporzadkowaną żonę, a ja chce być tą sama wesoła osobą co kilka lat temu. Tu zrobiłam się zgorzchniała i marudna , wszystko mi nie pasauje ale wiem co jest tego powodem. Ostatnio mi powiedział ze jak tak bardzo chce to mam wyjechać ale on zostaje u siebie ;( ostatni często sie kłocimy zbyt wiele słów pada niemiłych, które cholernie bolą . Jestem już zmeczona tym wszystkim i teraz już chyba faktycznie chce uciec .....

Gość Tymianek77
takie wypowiedzi proszę sobie darować bo one nic nie wnoszą , proszę o wypowiedzi osób które miały lub mają podobnie albo ktore rozumieja sytuację .

Gość zzkekdkdkd
wiesz co ja mialam kiedys tez tak bo meiszkalma w miescie oddalonym o 100 km od miejsca zmaieszkania ale sluchaj czy jak sie ywprowadzisz bedziec lepiej skoro oboje macie prace????

Gość Tymianek77
Uważam że praca to nie wszystko. Co mi po pracy w której nie mogę normalnie funkcjonować. Poza tym w moim miescie nie mam problemów ze znalezieniem pracy jak byłam w wakacje to spotkałam kolezanke i mówiła ze szukają osoby z moim wykształceniem i doswiadczeniem zawodowym i jest pewna że bym ta prace dostała bo szukaja juz od dłuzszego czasu a ja obecnie robie dokładnie to samo. Poza tym razem mieliśmy uzgodnione z męzem że na jesien przyszłego roku możemy tam wrocić ale nagle mu sie odmieniło ;( W obecnym mejscu zamieszkania nie mamy wlasnego domu ani mieszkania. Wiem że tam moge byc inną osoba taka jaka byłam wczesniej . Tutaj nie moge normalnie funkcjonować, nie sadziłam że zmiana miejsca zamieszakania bedzie miała taki wpływ na moje uczucia,emocje i zycie codzienne.

Gość zzkekdkdkd
wiesz ja sie przeprowadzilam ale nie znalazlam pracy i mieszkamy na wynajetym tyle ze zmama mam kintatk a znjomych i tka trzeba miec zebys sie potem nei rozczarowala ale u was widzisz jest ten problem ze maz nei chce a jak sie wyprowadzicie to przeicez on straci mame i znajomych pomyslalas ze jemu bedzie ciezko? To sie nei dogadacie

Gość Tymianek77
Własnie i tego najbardziej sie obawiam i to raczej jest nie uniknione :-(

Gość Tymianek77
Z resztą mąz cały czas mówił że jemu bez różnicy byle razem a teraz? hmm nie wiem co w niego wstapiło