Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperratkaaaa

Mądre kobiety co sądzicie na ten temat?

Polecane posty

Dlaczego osoby które nie potrafią osiągnąć kompromisu w tak ważnej sprawie wstępują w związek małżeński. Dojście do porozumienia w sprawach tak istotnych to podstawa. Nie rozmawialiście o tym przed ślubem? A co gdyby dopiero teraz Ci powiedział, że on w ogóle nie chce mieć dzieci? Ludzie...:-O

to mu dokladnie to samo powiedz, na spkojnie z nim pogadaj powaznie. ze przed jego 30-stka np ? zle by bylo? mialabys juz 23 lata..

desperatka ja mam 19 a moj 24 .. i powiem Ci że za 2 lata mamy slub przeprowadzamy sie za 3 misiace no i po slubie od razu dziecko :) mój to juz sie nie moze doczerkac

Gość facet moze zaplodnic kobiete
cale zycie, wiec w czym problem? nawet jesli mu plodnosc troche zleci w dol, to i tak nie bedziecie raczej miec problemu z zajsciem w ciaze, skoro Ty jestes sporo mlodsza. w takim domu nie ma co wychowywac dziecka. powiedz mezowi, ze jest egoistą, bo zamiast pomyslec o dobru dzieciątka chce spelnic swoją zachciankę.

Masz jeszcze czas na dziecko,nacieszcie sie sobą,w Twoim wieku naprawde nie masz sie co spieszyc do bycia matką.

Gość czy powinnam odejść??:(
takie sprawy to sie chyba przed slubem omawia. nie byłas za młoda na slub wiec na dziecko teoretycznie te nie powinnaś. rozumiem cie że nie chcesz jeszcze ale po co w razie tego był śłub? mi sie zawsze wydawało zę jak ktoś juz slub bierze to po to zeby rodzine zakładac bo tak to wygodniej nawet na kocia łape.

Gość desperratkaaaa
J achyba nie dorosłam do dziecko skoro nurtuje mnie ból porodowy, rozstępy, i co najgorsze, to to ze ja sie nago nie pokaze męzowi a przeciez jestem jeszcze tAKA MŁODA, GŁUPIO BY BYŁO JUZ TAK ZA MŁODU WSTYDZIC SIE SWOJEGO CIAŁA

o rany dom w surowym stanie ... marzenie.. tez bym tak chciala.. niby mowi sie ze wykonczyc to dopiero jest wydatek, ale miec juz dom to juz cos ... no to kredyt na wykonczenie i do roboty... i akurat za 2-3 lata skonczycie i... ty beidzesz juz w ciazy ;D pogadaj z nim, mysle ze zgodzi sie zebyscie przed 30 jego sie starali ...

aaa, i tu cie boli!!! to nie kwestia macierzynstwa samego w sobie a kwestia wygladu! to calkowicie zmienia postac rzeczy, nie wiem czy wiesz?

Gość hmmmmmmmmmmmmm.....
Jezeli patrzyć pod tym k atem, że musicie się dorobić, a potem pomyśleć o dziecku to .... większość małżeństw nigdy by nie mia la dzieci :) Poza tym nie wiem jak macie się dorobić kiedy ty nie pracujesz ? :( Najlepiej jest mieć dzieci kiedy jest sie młodym i zdrowym Czy wy nie rozmawialiście o dziecku przed ślubem ?

Gość kubiak und komsta
mężczyzna najlepiej jak zapłodni do 35 lat! kobiecie najlepiej urodzic do 24 lat! najzdrowsze dzieci rodzą panny w wieku od 17 do 22 lat!

Gość desperratkaaaa
TAK WSZYSTKO FAJNIE TYLKO JAK MU TO WYTŁUMACZYC..

czy powinnam odejść??:( takie sprawy to sie chyba przed slubem omawia. nie byłas za młoda na slub wiec na dziecko teoretycznie te nie powinnaś. rozumiem cie że nie chcesz jeszcze ale po co w razie tego był śłub? mi sie zawsze wydawało zę jak ktoś juz slub bierze to po to zeby rodzine zakładac bo tak to wygodniej nawet na kocia łape. - przeciez slub nie jest automatycznie koniecznoscia do tego zeby od razu dzieci sobie robic! kto bierze slub to od razu musi dzieci miec! jakies takie przykazanie jest czy co! boze. slub to slub, a dziecko to dziecko

Gość hmmmmmmmmmmmmm.....
[ J achyba nie dorosłam do dziecko skoro nurtuje mnie ból porodowy, rozstępy, i co najgorsze, to to ze ja sie nago nie pokaze męzowi] Chyba za duzo naoglądałaś się pisemek kolorowych ;) Podaruj sobie te głupotki :P

Gość Maja07
A dlaczego nie chcesz mieć teraz dziecka? Ile Ty masz lat? Myśle, że 27 lat to dobry wiek na ojcostwo, ale uważam też, że nawet za 10 lat nie bedzie za późno ;)

oooooooooooo bol porodowy to jest to! ja mojemu powiedzialamz e jak chce dziecko to ma zbierac kase na cesarskie ciecie na zyczenie... powiedzial, ze zalatwi ;D zobaczymy za lat pare ;p

też mieliśmy dom.. odrapane sciany zero.okna do wymiany, dach do zrobienia, centralne do zrobienia, i oczywicide te gladzie malowanie i wsyztskie meble blablabla... dostalismy kredyt 80 tys z czego 13 na auto ..zostaje 67 z czego wystarczyt nam tylk i wylacznie na zrobienie piętra jeszczde nie dokladnie.. nie wiem gdzie firanki posciele żyrandole sztućce.. Naprade wiem ze nie latwo soie wyremontowac dom.. my sie lapiemy za glowy ile tego trzeba :/ ale mieszkac juz damy rade :) na tyle nam rodzice pomoga. Nie wyobrazaqm sobie tego gdybysmy nie mieli tego domu .. tak od zera. Ciesz się dziewczyno że masz w surowym stanie ;) niektórzy mogą pomarzyc.. bez kredytu tego dlugo nie wyremontujecie lepiej sie starac o ten kredyt i zaczac.. za lata napewno juz mozecie miec dzidziusia;) A c o do rozstepów blabla... ja sie tym nie przejmuje co z tego skoro bede miała dzieciątko i męża przy sobie ? Mam tyle lat ile mam i mam cellulit niestety nie wiem jak to mozliwe o jestem chuda ale mam straszny na udach i pupie :/ i gdzies to mam:) mój mnie kocha taka jaka jestem i z niego sobie zartujemy :D

Gość może pomyśl o pracy
na temat dzieci rozmawia się z mężem, a nie tutaj na kafe :)

Gość desperratkaaaa
:( dzidziuś..oki za 3 lata ..i nasuwa sie pytanko jak mu to powiedziec wytłumaczyc, ja wiedziałam od zawsze ze on chce dziecko i sam mówi ze nie zalegałby gdyby nie wiek..ale przeciez mysle ze wiek to nie przeszkoda przynajmniej w naszym przypadku...

Kto powiedział, że mając 27 lat będzie się niedługo za starym na dziecko? Dla mnie to kompletna głupota. Rozumiem autorko, że w wieku 20 lat nie chcesz dziecka. Moim zdaniem, to jeszcze spokojnie możesz poczekać, aż naprawdę będziesz tego chciała. Sama mam 22 lata, chłopaka od 5 lat i nie wyobrażam sobie mieć teraz dziecka. Po prostu nie czuję takiej potrzeby. Teraz zajmuję się studiami, rozwijam swoje pasje, zwiedzam, bawię. Na dziecko jeszcze przyjdzie czas. Ja planuję swoje pierwsze dopiero trochę przed trzydziestką i uważam, że to bardzo dobry wiek na dziecko. Jak ktoś chce mieć je wcześniej, to też super, ale nie oceniajcie wyborów innych. Dziewczyna ma zachodzić w ciążę w brew sobie? Bzdura! Także autorko spokojnie pogadaj ze swoim mężem i wypracujcie jakiś kompromis. A argument, że w wieku 30 lat będzie za stary na dziecko jest dla mnie śmieszny. Te trzy lata na pewno spokojnie może poczekać.

ból poporodowy? indywidualna sprawa kobiety.. :) moja kolezanka urodzila teraz syna na sali porodowej byla 15 minut, bez rozcinania bez niczego po poltorej dnia wyszla ze szpitala i smiga jakby się ona dopiero urodziła :D jest energiczniejsza odemnie nic ja nie boli nie lezy nie kwiczy nie ma żadnej depresji :) więc naprawde sprawa indywidualna

Gość o rety ............
[ja mojemu powiedzialamz e jak chce dziecko to ma zbierac kase na cesarskie ciecie na zyczenie...] a dlaczego ON ma zbierać pieniądze na cesarke ? :( Cesarskie cięcie to poważna operacja i żaden lekarz przez wielkie L nie zrobi cesarki na życzenie. Co do bólu to, setki tysięcy, miliony kobiet robi i ... przezywa ból Żebyśmy tylko taki ból przeżywały w życiu, tego sobie i wam dziewczyny życzę :-D

Gość desperratkaaaa
dziękuje tym , które mnie rozumieją

Gość o rety ............
miało być rodzi :)

Gość według mnie..........
nic na siłę. najlepiej porozmawiaj z mężem, że nie chcesz na razie miec dziecka, ponieważ ... nikogo do niczego nie można zmuszać, do macierzyństwa również nie :)

o rety ............ [ja mojemu powiedzialamz e jak chce dziecko to ma zbierac kase na cesarskie ciecie na zyczenie...] a dlaczego ON ma zbierać pieniądze na cesarke ? Cesarskie cięcie to poważna operacja i żaden lekarz przez wielkie L nie zrobi cesarki na życzenie. Co do bólu to, setki tysięcy, miliony kobiet robi i ... przezywa ból Żebyśmy tylko taki ból przeżywały w życiu, tego sobie i wam dziewczyny życzę -dlatego ON bo ON chce dziecko, nie bedzie cesarki nie bedzie dziecka, proste

o rety .......... - nie mów hop :) bo lekarze robią cesarki na kase.. niestety :) Ale powiem tyle.. ból po porodzie napewno sie nie równa z bólem po operacji nafaszerowana jakismis lekami i leżec 2, 1,5 tyg w szpital po tym :/ wolalabym polezecd te 2,3 dni i polecieć do domku z dzidziusiem.

Gość Do ...........................
Chantalka o rety.....---> za pieniądze każdy lekarz dokona cesarki >>>> nie wiem czy każdy ja mówię o lekarzu przez wielkie L :) Cesarka to poważna operacja i robi się ja tylko w sytuacjach przymusowych, o tym decyduje lekarz, nie mowiąc juz o tym, że lepiej kiedy dziecko przychodzi na świat w sposób, że tak powiem naturalny

Zakłopotana po co Ci dziecko skoro go nie chcesz? :/ juz bym go wolala nie miec niz sie zmuszacz.. ciekawe czy potem za 15 lat powiesz swojemu dziecku " nie chcialam Cię ale ojciec twój mnie zmusil"