Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitty litter90

Tabletki antykoncepcyjne- czy zabezbieczają....

Polecane posty

Gość kitty litter90

....skutecznie od pierwszego miesiaca ich stosowania????? bo ja już nie wiem....słyszałam że trzeba przyzwyczaic organizm zanim zaczną skutecznie działać...Brałam regulon przez pół roku (nie ze wzgledu na antykoncepcje) potem go odstawiłam bo źle sie po nim czułam, 2 miesiące przerwy i chce znowu zacząć brać...ale nie wiem czy bede zabezpieczona:(

Gość kitty litter90
Naprawde żadna z was nie wie????:( Bo mam teraz problem....za 3 tygodnie chciałabym być już zabezpieczona, a z sama gumką troche się boje:(

po pierwsze zrób badania prywatnie estradiol ok 25 zł. pozwoli to dobrze dobrać tabletki. a na te powinien wypisać ci rodzinny INR, płytki krwi - to na krzepliwość bardzo ważne bo przy braniu tabletek wzrasta szansa na zakrzepice no i próby wątrobowe. ginekolog powinien zrobić cytologię i zbadać piersi. jeśli będzie chciał Ci wcisnąć tabletki tylko po wywiadzie to uciekaj od niego. i potwierdzam to co napisała bojabojaboja

Gość kitty litter90
Dzięki:) usg mam robione co 3 miesiace, cytologie też często....mam torbiele w jajnikach:( ale faktycznie badań jeszcze nie robiłam, bo w sumie nie było czasu na dobranie tabletek...kiedy trafiłam do ginekologa jedna torbiel miała 8 cm wiec od razu trzeba było zacząć leczenie....musze się wcześniej wybrać i zrobić te badania...