Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomarańcza89

Drugi kierunke studiów płatny???

Polecane posty

Gość Pomarańcza89

Jak to jest? Czy chodzi o studiowanie równoczesnie dwóch kierunków, czy po prostu o drugi kierunek jaki się rozpoczyna nawet jesli jeden juz się skończyło??

Gość Google gryzie
?? Czy się go boisz? Czy jak to jest? Darmowe są studia póki co (na uczelniach panstwowych, dzienne)

Gość Pomarańcza89
Google nie gryyzie, ale oczy bola jak się za długo szuka. Wiem, ze na państwowych uczelniach studia sa bezpłatne i o takie włsnie mi chodzi, ale w październiku 2011 ma wejśc ustawa o szkolnictwie wyższym i z jej tresci wynika, że drugi kierunek studiów nawet dziennych na państowej uczelni będzie płatny. Dltego pytam, bo nie wiem czy chodzi tylko o równoczesne studiowanie dwóch kierunków, czy w ogóle o drugi kierunek, np. w tym roku robie licencjat z socjologii i chcę zacząc drugi kierunke i nie kontynuować już socjogii, więc czy będę musiała płacić za ten drugi , który będę studiowała jako jeden.

Gość persefonae
chyba jeszcze tego nie zatwierdzili, poszukaj na stronie ministerstwa szkolnictwa wyższego, ale tak na 80% mi się wydaje, że to jeszcze jest niepodpisane--> wieć w tym roku jeszcze 2. kierunek będzie darmowy.

Gość no porazka z wami dzieci
chcesz studiowac 2 kierunki a oczy cie od googli bolą? NIE ma póki co takiej ustawy.

Gość dwukierunkowa studentka
powinno być tak, że za drugi kierunek się płaci :) i mówię to ja, studiująca dwa kierunki.