Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beti88

działanie tabletek novynette

Polecane posty

Gość beti88

od 26 lipca 2010 biore tabletki novynette dlaczego po ich odstawieniu tylko przez 4 dni były plamienia zamiast okresu ? dzisiaj biore 3 tabletke z drugiego opakowania czy ma działanie antykoncepcyjne ?

yyy? bierzesz tabletki anty i sie pytasz czy cie zabezpieczą? no taak, pod warunkiem ze regularnie bierzesz i przerwa nie byla dłuższa niz 7 dni (;

Gość beti88
dzięki za odpowiedź te tabletki wziełam 26 lipca, a okres zaczął mi się 19 skończył 23 wiem, że tabletki trzeba brać w pierwszy dzień okresu dlatego zastanawiam się czy właśnie przez to nie miałam normalnego okresu w sierpniu tylko te plamienia? któraś z was też tak miała po tabletkach novynette ? i jeszcze jedno czy po nich macie zawroty głowy ?

Gość beti88
ponawiam swoje pytanie czy któraś z was po tabletkach novynette miała tylko plamienia zamiast okresu ? proszę o odp. Martwie sie. Od XI 2009 brałam diane 35 później cilest i nigdy nic takiego nie miałam .i jeszcze jedno pytanie( może być śmieszne, ale bardzo boje się zajść w ciąże ) czy po tych 32 tabletkach i przy użyciu prezerwatyw możemy być spokojni i czy mam pewność, że nie bede w ciąży ?

Kochana, niczym się nie przejmuj, też jestem na poczatku drugiego opakowania i też miałam jakieś tam plamienie, choć to też za duże słowo, zamiast okresu, to normalne :) na mnie tabletki w ogóle działają tak ze prawie nie mam okresu :D i uważam to za duuuży plus :D

Gość beti88
Dzięki uspokoilaś mnie : ) a co z drugą cześcią pytania moge spokojnie rozpocząć współżycie bez strachu, że bede w ciąży ? dzisiaj wypiłam 33 tabletke Novynette

skąpy okres na pewno jest wynikiem tego, że zaczęłaś przyjmować tabletki, tak często jest i juz na pewno jestes zabezpieczona i mozesz kochać sie bez obaw

Gość beti88
mam jescze dwa pytania czy po tych tabletkach zdarzyło się wam przytyć ? ja je biore od ponad miesiąca i przytyłam prawie 2 kg, ale nie wiem czy to przez tabletki ?i czy w trakcie ich brania też zauważyłyście u siebie śluz ?

Gość kllkml
ja nie przytyłam, ale za to jakie miałam migreny...oho..zabezpieczałam sie tab. rok, regularnie współżyjąc i nie wpadłam;)

Gość beti88
a co z tym drugą cześcią pytania czy ten śluz oznacza, że jestem płodna przecież po tych tabletkach nie powinno chyba tak być ?

Gość onka0909
odkupie tabletki novynette

Gość nowaNovynettka
po 2 opakowaniu novynettek strasznie wysypało mi dekolt i plecy, twarz za to czyściutka jak nigdy czy któras z was tak miała? aktualnie biore 7 tabletke z 3 opakowania i nie bardzo chce zmieniać bo nie przytyłam żadnych innych skutków ubocznych, miesiączki nareszcie bezbolesne i nie musze truć się ketanolem przez 2 dni.

Gość beti88
ja właśnie koncze w niedziele drugie opakowanie, a po jakim czasie Ci się tak stało ? , a czy też po tych tabletkach miałaś sluz ? ja go mam prawie codziennie nie wiem czy to jest prawidlowe ?

Gość nowaNovynettka
no właśnie po drugim opakowaniu, teraz sie juz troche uspokoilo ale nie wiem czy tak moze byc co miesiac, nie miałam śluzu, natomiast mam straszną suchośc ... i też nie wiem właśnie czy to minie czy mam zmienić tabletki

Gość beti88
mam jeszcze ostatnie pytania jutro biore ostatnią tabletke novynette ( brałam je od 26 lipca ) nie mam trzeciego opakowania i na razie koncze z tymi wszystkimi tabletkami. Jutro chciałabym kochać się ze swoim chłopakiem, ale boje się,że te tabletki nie będą mnie zabezpieczały już .Jak myślicie ? to będzie 20 dzień cyklu

Gość beti88
dziewczyny prosze odpiszcie mi to jest dla mnie bardzo ważne

Gość beti88
??? naprawde nie wiem co robić zależy mi na waszych odpowiedziach na moje pytania

Gość beti88
naprawde żadna z was nie wie czy w czasie 7 dniowej przerwy jestem zabezpieczona ? dlaczego nikt mi nie chce odpowiedzieć ?

Gość cytrynka102
Mam problem.od dłuższego czasu biorę tabletki novynette i zawsze w 7 dniowej przerwie miałam okres normalnie a teraz w przerwie od tabletek juz jest 3 jutro 4 dzień jak nie dostałam okresu. Czy to normalne bo obawiam się ciąży.boję się coraz bardziej i zastanawiam dlaczego. Czy ktoś mi powie coś na ten temat?