Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika90

Domowe maseczki na włosy.

Polecane posty

Gość weronika90

Tak wiem, jest masa takich tematów. Ale nie ma takiego w którym są same przepisy. Prosze o podanie jakichś sprawdzonych naturalnych maseczek na włosy.

ubij jajko na lekką piane, dodaj kilka kropli oliwy z oliwek i voila, trzymaj na wlosach pod folią jakies 20-30 min. razd, dwa razy w tygodniu :) sprawdzone und potwierdzone :) widzialam pelno przepisow z dodatkiem soku z cytryny, nie słuchaj tego cytryna wysusza wlosy!

olejek rycynowy+ żółtko jajka+ zawartość kapsułki wit a+e olej kokosowy, świetnie działa nawet sam:)

na włosy sredniej długosci: żółtko jajka, dwie duże łyżki nafty kosmetycznej (są różne ze skrzypem polnym, witaminami itp.) nakładamy mase na lekko wilgotne włosy (ja nakładam od nasady i pózniej rozcieram na całe włosy), zawijasz włoski w folie lub ciepły ręcznik na 30-60 min, trzeba kilka razy umyć głowe może jakims tańszym szamponem, pózniej dobry szampon + odżywka... ja robię tak raz w tygodniu i mam sliskie, zdrowe włosy :) sok z cytryny raz kiedys nie zaszkodzi (on głównie rozjasnia włosy), można płukać włosy naparem z rumianku (też lekko rozjasnia) lub szałwią (ten z kolei przyciemnia) lub na litr wody zakrętka octu może być np. jabłkowy aby tak nie smierdział :) olejek rycynowy też jest ok tylko, że przyciemnia włosy (mozną dodać kilka kropel do przepisu z naftą)

Piparazzi - używasz całe jajka??? ja tak kiedys robiłam, ale białko nie chciało mi się spłukać, scieło się i miałam na włosach pełno takich białych "kluch" :D:D

a i jeszcze tak przy okazji: olejek rycynowy na brwi, rzęsy i paznokcie czyni cuda :) tylko nie wiem czy nie przyciemni mi płytki paznokcia? :/ wię ktos????