Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ara432

EGZEMA PROSZE MI COS DORADZIC!!!!

Polecane posty

Gość ara432

mam egzeme od 3 lat na rece.. nic nie pomaga zaczyna sie powiekszac . prawie nie zmywam juz naczyn bo boli .. ubieram rekawiczki do mycia.. smaruje kremami.. i jak juz mysle ze schodzi znowu sie pojawia

Gość Marieta.
Koleżanko , a byłaś z tym u lekarza?

Gość kilcia
Najlepiej do alergologa, lub ewentualnie do dermatologa. Jeżeli to AZS to najprawdopodobniej dostaniesz sterydy.

Gość gsdg
tez to mam unikaj jak najbardziej kosmetykow ,chemi choc wiem ze to nie pomaga za bardzo... nie siedz zbyt dlugo w wannie. po tym bardzo mi sie pogarsza. ja jak tylko cos mi sie pojawia stosuje krem elocom ('na recepte) na poczatku za nim stwierdzono co mi jest , moje rece byly juz tak zaatakowane ze mialam miesieczna kuracje kremem na noc (specjalnie robiony na recepte) tak wiec bez wizyty u lekarza sie nie obedzie- chodze do rodzinnego tylko

Gość kilcia
Elocom jest bardzo silnym sterydem.Ja jednak polecam dermatologa (a najlepiej alergologa-może jesteś na coś uczulona?).

Gość mmmaaatttrrrgietka
Mecze sie z egzema na rekach juz kilka lat....Elocom i inne swinstwa pomagaly na krotko i tak zniszczyly mi skore ze mam rece 60-latki Moja rada....sprawdzona...wiem ze co niektorzy mnie wysmieja ale na mnie dziala Zrobilam 10-dniowy detox....kupilam w zielarskim specjalny syrop z roznych ziol(sprzedawca doradzil) i codziennie wlewalam do 1,5 litra wody 15ml tego syropu (zgodnie z instrukcja) w czasie detoxu jadlam wiele surowych warzyw i pilam z nich sok (warzywa organic) Problem zniknal po 3 dniach i nadal nic sie nie dzieje a troche czasu juz uplynelo dodam tylko ze robilam detox organizmu z innych powodow a podzialalo dodatkowo