Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marudna zolza 2222

Zostawił mnie :( Co ja mam robić?Jestem okropna ;(((

Polecane posty

Gość marudna zolza 2222
troche dziwnie napisal ta wiadomosc na gg,tak jakby na odczepne :( teraz mi napisal zebym dala mu czas .. patrzcie na ta wiadomosc : ''dobra powiem ci z niedziele byłem na disco i cie zdradziłem o !! przez ciebie bo mnie bardzo zdenerwowałas najbardziej tym jak powiedziałas na mnie darmozjad to przesadziłas wiesz i odrzuciłas tym mnie od siebie byłem w tej smiesznej dyskotece galaxis nie daleko mnie dla małolatów he i sie z jakas całowałem pijany byłem uu.. pijany :P taka jest cała prawda ! taki byłem wkurwiony na ciebie ze wszystko mi było jedno'' nie macie wrazenia,ze zrobil to celowo?napisal?albo sobie wmawiam :(

Gość marudna zolza 2222
Jestem w stanie przebaczyc :( i zaczac wszystko od nowa,ale on tez musi chciec :(

Do kilku postow wyzej: wy naprawde uwazacie, ze slub jest dowodem dozgonnej milosci i wiernosci? To popatrzcie do tematow o kochankach. Myslicie, ze wymuszenie slubu cokolwiek da? Smieszy mnie, ze nazywacie to "pomoc w podjeciu decyzji". A potem problemy, bo nie sprawdzili sie przed slubem, bo to, bo tamto. Znam panne, ktora przez pol roku wrecz wymuszala slub na chlopaku (oboje po 21 lat) a 2 mies. po slubie stwierdzila, ze sie "nie wyszumiala" i poszla w boki z bylym. Dobrze, ze maz mial leb na karku i od razu ja kopnal w tylek (slub na szczescie tylko cywilny). A ona jeszcze dlugo plakala, jak to on ja skrzywdzil, a kolezanki mowily jej, ze to meza wina, bo jakby naprawde ja kochal, toby wybaczyl i zapomnial, bo to tylko drobiazg, ona sie zagubila, nie byla pewna swoich uczuc, poddala sie zapomnieniu, a poza tym pewnie o nia nie dbal, skoro szukala pocieszenia gdzie indziej. Doszlo do tego, ze wmowily jej, ze to ON chcial na sile slubu. Nie mozna w zwiazku nic robic na sile, ani wymuszac. Autorko, do zwiazku trzeba dorosnac, trzeba umiec brac i dawac, rozmawiac a nie klocic sie, tlumaczyc, a nie strzelac fochy, kochac a nie testowac "na co mi pozwoli druga strona". Trzeba umiec rozmawiac, bo rozmowa to podstawa w zwiazku. Nie mozna zachowywac sie jak male dziecko, obrazajace sie o byle co, sprawdza cierpliwosc drugiej osoby, i, jak ktos wczesniej dobrze napisal "na zlosc mamie odmraza sobie uszy". Zwiazek to umiejetnosc kompromisu a nie uleglosci i to kompromisu w obie strony. Zycie to nie bajka, nie zawsze jest "jeszcze jedna szansa". Nikt nie ma obowiazku ciagle przymykac oko na nasze bledy, nawet rodzice a tym bardziej osoba, ktora ranimy. Trzeba brac odpowiedzialnosc za swoje czyny i myslec nim sie cos przykrego powie, nawet w nerwach. To jest doroslosc i odpowiedzialnosc i milosc. A nie dowod osobisty, obraczki i duze wesele. Nie mozna podejmowac decyzji, bo "minelo x lat" tylko wtedy, gdy obie strony tego chca. Nie mozna kogos meczyc, bo "i tak wybaczy, a mi nie chce sie zmieniac, bo tak mi wygodnie" tylko trzeba panowac nad soba, pracowac nad bledami i kochanej osobie okazywac milosc, a nie zlosc, zazdrosc i chamstwo. Pamietajcie, kobieta nie bedzie coraz mlodsza- znam kilka takich, ktore chcialy pokazac, jakimi sa krolewnami, albo na sile brac faceta przed ksiedza- teraz maja prawie 30 na karku, i zaluja ilu fajnych stracily. Ale to jest ten rodzaj glupoty, ktorego nigdy sie nie oducza, nie tylko na cudzych bledach, ale nawet na swoich...

Gość WRÓŻBY EMAIL ANIELA ZAPRASZAM
Darmowa wróżba E-mail 1 pyt... ZAPRASZAM NA JEDNO PYTANIE DARMOWE NA E-MAIL. JEŚLI SIĘ DO MNIE PRZEKONASZ ZAMÓWISZ WRÓŻBĘ ODPŁATNĄ 20 PYTAŃ ZA 5 ZŁ. JEST TAKŻE MOŻLIWOŚĆ ZAMÓWIENIA WRÓŻBY DOKŁADNIEJ NA 2 LATA, KAŻDA SFERA UCZUCIOWA, FINANSOWA, OGÓLNA I ZDROWOTNA DLA CIEBIE I TWOICH NAJBLIŻSZYCH. DOKŁADNE INFORMACJE NA E-MAILU DŁUGOŚĆ wróżby kartka A4 anna_anielaa65@o2.pl

Gość marudna zolza 2222
oboje popelnilismy blad :( ja z moja dziecinada,on z tym,ze odreagowal tak,jak odreagowal.ale ja chce dac nam szanse,a on mysli nad tym i boje sie co bedzie :( a co myslicie o tej wiadomosci?o zdradzie?czy on czasem nie napisal tego do zartu?

Gość marudna zolza 2222
czyli jednak przesadzalam z tym slubem,mial racje :( kiedys ktos mi pisal,zebym go nie naciskala,bo on ucieknie .. i prosze :( zaczal mi wszystko wypominac :( a co myslicie o tej wiadomosci?czy on napisal prawde?bo tak jakos dziwnie to napisal,jakby chcial mnie wkurzyc

Akurat po formie można sądzić, że to dla żartu, ale nawet jeśli nie, to błąd jest twój, bo ty zaczęłaś problemy. On miał odwagę zakończyć związek, i teraz korzysta z tej wolności, której przy tobie nie miał nawet odrobinę. Tak jak pisałem we wcześniejszych postach- warto było robić wszystko jemu na złość, i testować cierpliwość? Nie dziwie się, że chciał odreagować, zwłaszcza, że nie byliście związkiem (już), więc to nawet nie jest zdrada (wbrew temu, co piszą Ci tu jakieś skrzywdzone przez facetów "ksienżniczki"). Ale nie martw się, zaraz zleci się tu stado panien, które tak odwrócą kota ogonem, że wyjdzie na to, że w tobie nie ma żadnej winy. Szkoda tylko, że te doradczynie za dwa złote nie potrafią zorganizować ci "idealnego faceta", ani też zadbać o dobro twojego związku- a ty radzisz się na forum, i my mamy za ciebie podejmować decyzje. Co innego przeczytać, co inni sądzą o twojej sytuacji, co innego ślepo iść za radami obcych, anonimowych ludzi na forum. Po każdym błędzie będziesz szukała rady i pocieszenia na kafe? To żaden związek nie wypali. Przeczytaj moje poprzednie posty dokładnie i myśl i podejmuj odpowiedzialne decyzje sama.

Gość marudna zolza 2222
wlasnie tak zaczelam myslec,czy to nie jest aby zart,zebym sie odczepila,bo on mi pisal''daj mi pomyslec''a ja ciagle swoje az wreszcie taka wiadomosc ... wiem,ze popelnialm blad i moze to dziwnie zabrzmi,ale nagle doroslam,czuje ze sie zmienilam,niech tylko da nam szanse :( nie rozumiem,czy tak latwo przekreslic 4 lata??te wszystkie chwile :( ?

Gość zomek
Darmowa Wróżba: SPIERDALAJ z tymi reklamowkami

Gość zomek
marudna zolza 2222: Widzisz jak szybko sie dorasta jak sie dostanie w dupe ? Podziekuj mu, gdyby cie nie zostawil bylabys gówniarą jeszcze 10 lat.

Gość cdfdsfsdf
Nie wydzwaniaj do niego, nie pisz NIE PONIŻAJ SIE, BO DO KONCA MU ZBRZYDNIESZ!

>Widzisz jak szybko sie dorasta jak sie dostanie w d**e ? >Podziekuj mu, gdyby cie nie zostawil bylabys gówniarą jeszcze 10 lat. Coś w tym jest. Widzisz autorko, gdyby dał ci kolejną szansę, to jedyne, czego byś się nauczyła to to, że co byś nie zrobiła, to on i tak wybaczy. >" nie rozumiem,czy tak latwo przekreslic 4 lata??te wszystkie chwile " 4 lata męki, kłótni, naskakiwania... 4 lata twojej złośliwości, "próby sił", problemów... 4 lata bez szacunku, 4 lata fochowania się... Kobiecie ciężko byłoby o tym zapomnieć, bo im bardziej kobieta jest upokarzana przez mężczyznę, tym bardziej stara się w nim znaleźć dobro, tym lepsze ma o nim wspomnienia, tym bardziej go idealizuje. Na kafeterii mnóstwo jest kobiet, które pomimo bólu, jakie zadał im facet, zdrad, kłótni, alkoholu, przemocy, narkotyków, upokorzeń i wstydu, dalej są ze swoimi facetami, robią z siebie męczennice, bo wierzą, że facet się zmieni, że one go naprawią. A jak facet jest w porządku, to im się nudzi i w dvpie przewraca- patrz (bez urazy) twoja sytuacja. Ale facet, jak jest na prawdę facetem, to dużo wybaczy, na wiele spraw przymknie oko, ale nie zawsze. Nie cały czas. W końcu zrozumie, że związek w którym jest odbiera mu honor, dumę, wiarę w siebie, że ten związek za faceta poświęcenie daje w zamian tylko ból. I jak ma jaja pomiędzy nogami, to szybko ucieknie od toksycznej dziewczyny- i nie da jej szansy, bo szanse miała przez cały związek. I wtedy mogła ją wykorzystać, a nie dopiero wtedy, kiedy pokazał jej, że nie puszcza słów na wiatr, i że faktycznie ona może go stracić. A odbiegając od tematu, szkoda, że na kafe nie ma jakiegoś sensownego systemu cytowania, albo chociaż pisania pochyloną czcionką- chyba, że ja go jeszcze nie odkryłem.

Gość marudna zolza 2222
on wiele razy mowil''zmien sie,bo mam dosc'',a ja mowilam ok,ale dalej bylo to samo :( jestem taka wsciekla na siebie,ze szok :(!!! modle sie ,zeby mi wybaczyl,dal szanse,a bede taka jak kiedys :( sam mi to napisal ''gdzie ta dziewczyna,ktora pokochalem?ta wesola,wyluzowana i rozesmiana dziewczyna?'' :( nie chce go stracic,a jak strace,to to bedzie moja najwieksza porazka zyciowa :(

Gość marudna zolza 2222
pierwsze dwa lata sie w ogole nie klocilismy,ale z czasem cos mi odbilo,zaczelam go traktowac jak wlasnosc(tak,wiem,to chore i debilne),zaczelo mi odbijac,mialo byc tak,jak ja tego chce.on mi powiedzial,ze boi sie dac druga szanse,bo bedzie dobrze na miesiac ,az znowu mi cos odbije.ale powiedzial,ze musi pomyslec :(

Gość marudna zolza 2222
napisal mi ,zebym dala mu czas,czy chce byc sam,czy ze mna.ze zabolalo go to,ze sama powiedzialam,ze nie chce juz z nim seksu i ze miedyz nami nic nie ma .. to go zabolalo,wiem to bylo glupie :(

Gość MARCOO
daj sobie już spokój z pisaniem na cafe. spotkaj sie z nim i skonfrontuj sprawe. wiesz co zle zrobiłas. on tez cos tam zawalił. nikt nie jest idealny i nigdy nie będzie.

autorko, jedna rzecz bardzo dobrze o tobie świadczy- nie tylko zauważyłaś i zrozumiała swoje błędy (a to już spory plus), ale też potrafisz się do nich przyznać, a to ważne. "on wiele razy mowil''zmien sie,bo mam dosc'',a ja mowilam ok,ale dalej bylo to samo" No widzisz, i dlatego odszedł. Jakby teraz wrócił, to po paru tygodniach wszystko wróciłoby na stare tory... "jestem taka wsciekla na siebie,ze szok " Powinnaś, powinnaś. " sam mi to napisal ''gdzie ta dziewczyna,ktora pokochalem?ta wesola,wyluzowana i rozesmiana dziewczyna?'' " Myślę, droga autorko, że ta dziewczyna nigdy nie istniała- jak kogoś poznajemy, to staramy się pokazać z jak najlepszej strony, często okłamując rzeczywistość- to, co pokazałaś po pewnym czasie- to byłaś PRAWDZIWA ty. Myślę, że on to zauważył, a jeśli nie umiał się z tym pogodzić (ja bym nie umiał- po co męczyć się w związku?) to nie ma innego wyjścia niż rozstanie z tobą. " nie chce go stracic,a jak strace,to to bedzie moja najwieksza porazka zyciowa " Jeśli go straciłaś, to już jakiś czas temu, a jeśli nie, to do ciebie wróci. Decyzję już podjął, chociaż sam może o tym nie wiedzieć, może jeszcze się zastanawia, myśli, ale decyzja zapadła już w dniu rozstania- albo się rozstał "na pokaz", żebyś przemyślała to, co robisz i może się zmieniła (ale ja nie wierzę w takie zmiany raczej, ale może po prostu za stary na to jestem), albo zostawił cię na prawdę- wtedy nic nie pomoże. "ale z czasem cos mi odbilo,zaczelam go traktowac jak wlasnosc(tak,wiem,to chore i debilne)," wiesz to dopiero teraz? Wydaje mi się, że wiedziałaś o tym zawsze, ale nie miałaś powodów, żeby coś z tym robić. "on mi powiedzial,ze boi sie dac druga szanse,bo bedzie dobrze na miesiac ,az znowu mi cos odbije" Popatrz, moje słowa :) "to go zabolalo,wiem to bylo glupie " I znowu- a wtedy nie wiedziałaś? Zastanów się, czy jest sens z nim rozmawiać i wracać- chcesz mu dalej uprzykrzać życie? Nie szanowałaś go, cierpiał, a ty przez własny egoizm chcesz znowu do niego wracać, bo tak jest wygodniej- dla ciebie oczywiście. Nie znam was, nie wiem, co ci doradzić, ani tym bardziej co mógłbym doradzić jemu- piszesz pod wpływem emocji, zwłaszcza, że dopiero przed chwilą zebrałaś siły na tyle, żeby przyznać się do błędów. Nie mogę doradzić na podstawie kilku postów- musisz sama podjąć decyzję, co robić dalej. Jedyne, co mogę doradzić, to tam gdzie myślałaś (myślałaś np. że się zmienisz) tam zacznij działać (czyli faktycznie się zmień), a tam gdzie działałaś (kłótnie, fochy, obrażanie go) to najpierw pomyśl, a potem działaj. Możesz ewentualnie wysłać mu link do tego topiku- niech zapozna się z tym co ty piszesz, oraz (a może przede wszystkim) z komentarzami. Tylko, jak mu wyślesz, to o tym tu nie pisz, bo całkiem cyrk się tu zrobi :)

Gość marudna zolza 2222
Przyznalam sie do winy juz dawno,wiem,ze zrobilam zle,okropnie i jest mi glupio,wstyd,ze zasluguje na kare-przyznaje.ale juz mnie nie ukaral,nie chce rozstania.ja znam siebie i wiem,ze zrobie to dla niego(dla siebie rowniez,w sumie przede wszystkim dla siebie) i sie zmienie.nie chce go stracic.latwiej mi ugryzc sie w jezyk,zobaczyc jak nieladnie postepuje,zrobic cos z tym,niz stracic go i zalowac do konca zycia.on tez nie jest idealem,jasne.tez mial jakis czas temu swoje za uszami,ale dalam mu szanse i bylo ok.az ja nie zaczelam nawalac :(

Gość czarnucha 77
4 lata to szmat czasu i widac proby,niewiem czy mozna na tym zbudowac cos trwałego...

Gość marudna zolza 2222
czarnucha 77 dlaczego tak myslisz ?:(

Gość czarnucha 77
jesli teraz macie takie dylematy ,niewiem nic na siłe a slub to powazna sprawa

Gość Dzibis
Dobrze zrobił zostawił krowę. Niech się buja jak nie szanował faceta . Brak słów i szkoda słów. Niech spada na Szczawnica. Brawo gościu. Dobra decyzja i nie wracaj w to bagno pozdro