Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czerwonej abłko

Ciąża? - pomóżcie

Polecane posty

Gość Czerwonej abłko

Witam. Mam 19 lat . Chciałabym zapytać co sądzicie o stosunku przerywanym? Czy istnieje szansa zajścia w ciąże? Czytałam na ten temat wiele artykułów i nie wiem już co jest prawdą a co mitem. Kochałam się z chłopakiem ostatniego dnia miesiączki i doszedł we mnie... Później kochałam się z nim bardzo często, nawet gdy miałam dni płodne lecz nie dochodził we mnie.. Wyciągał penisa zaraz przed wytryskiem. Czy mogę być w ciąży? Dodam,że dziś miałam nieuzasadnione wymioty.. co bardzo mnie martwi Proszę o wypowiedzi.

No pewnie że możesz być w ciązy, zrób sobie test, przecież nikt tu z nas nie odgadnie czy jestes w ciąży czy nie, stosunek przerywany to żadna metoda antykoncepcyjna, wiele mioich znajomych tak wpadło

żaden środek czy metoda antykoncepcji nie chroni w 100% chyba że interwencja chirurgiczna

Gość m3miasto
ja w taki sposob wpadam... a mialam teoretycznie dni niepodne... mimo to nie doszedl we mnie a po kilku tygodniach zrobiam test,bo okresiku nie byo.. nasz synus ma juz ponad roczek...;D najlepiej idz do gini niech ci usg zrobi-bedziesz wiedziaa na bank... i jak nie panujesz dzieci przez okres studiow-polecam spirake;)

Lepiej idź do apteki po test ciążowy, bo ciąża jak najbardziej jest możliwa. A wystarczyło odżałować parę złotych na gumki...

Gość m3miasto
TeKet nie oceniaj od razu...czasami zdarza sie zrobic a potem dopiero pomyslec... forum jest po to zeby pytac. nie podoba ci siee temat-nie czytaj i nie doluj ludzi;p

no kurde najpierw cos robic a pozniej sie tym interesowac:) to nie jest gra w karty ze czlowiek uczy sie w miare spedzania czasu przy stole... tutaj dziewczyna moze zajsc w ciaze i uprawia sex a nie wie podstawowych zasad... Tu nie chodzi o to ze ktos pyta na forym o cos bo czegos nie wie, tylko o lenistwo i branie sie za rzeczy o ktorych trzeba cos wiedziec... A pozniej ludzie narzekaja ze musza wychowywac dzieci i jestm im ciezko bo nie maja pracy itp...Ostatnio bylem w urzedzie pracy a tam dziewczyna samotna z dwojka dzieci afere robi ze pracy nie ma i malo zasilku dostaje... Mogla myslec wczesniej bo nie sobie robia dziewczyny krzywde, tylko dzieciaki pozniej cierpia bo na tornister d szkoly nie ma kasy...Zeby jezdzic autem najpierw robi sie prawojazdy:D

Gość Czerwonej abłko
Rozumiem. Tylko czytałam artykuły,w których jest napisane ,że płyn,który jest wydzielany przed wytryskiem zawiera plemniki nie zdolne do zapłodnienia. Wywnioskowałam,że można się tak kochać.

Gość m3miasto
to fakt-masz racje, ae jak juz sie stao,to nie ma co aske dobijac, tyko trzeba pomoc, po co karac? jak (jesi jest w ciazy) sama sie juz ukarala.. zycie uczy na ledach i z kazdego dola trzeba sie podniesc. ja np. po maciezynskim chciaam wrocic do pracy,ale wypadlam z obiegu i juz nie byam potzrebna, z moim wyksztaceniem mialam probem ze zdobyciem nowej...ae otworzylam swoj sklep i jakos ciagne;) moglo byc lepiej,ale nadal mam nadzieje na lepsze jutro i mimo,ze jestem mloda nie zaluje,ze tak wczesnie mam dziecko:) wiec gowa do gory-nie kazda wpadka u nastolatki konczy sie bieda i nedza dla dzieci i ciagym zyciem z zasilku:) a podejrzewam, ze takich,jak ja jest wiele wiecej:)

jak nie zdolne...Plyn preejakujacylny moze miec plemniki zdolne do zaplodnienia lub nie...Jesli facet walil konia rano a wieczorem sie z toba kocha to uwierz ze jak najbardziej...To jest ruletka, ktora czesto konczy sie wpadka... ile jest przypadkow ze ludzie kochaja sie w dniu niby dostania miesiaczki i za 9 miesiecy jest dziecko...pewna metoda to hormony , albo gumki

Gość m3miasto
plemnik jest zdolny do zaplodnienia (o ile zdrowy) przez okolo 72 godz;p;p nastepnym razem zapytaj lekarza,bo w gazetach i necie mozna roznych glupot sie naczytac...

Gość m3miasto
polecam nadal spiralke:)

Gość Czerwonej abłko
"imo wielu obserwacji na przestrzeni lat i bardzo dokładnych badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital nie dowiedziono obecności żywych, zdolnych do zapłodnienia plemników w preejakulacie. Mało tego - wykazano, że takie zapłodnienie nie jest możliwe. Nie ma na świecie ani jednego takiego przypadku. Preejakulat jest wydzieliną gruczołów cewkowych, produkujących śluz. Zajście w ciążę przez stosunek przerywany jest możliwe, gdy: - partner wysunie się za późno - w cewce zostały plemniki z poprzedniego wytrysku "

Gość Czerwonej abłko
tym się zasugerowałam :(

Gość a ile artykułów
przeczytałas w których było napisane,że ten plemnik jest zdolny zapłodnić? w szkołach powinni klasc wiekszy nacisk na czytanie ze zrozumieniem i umiejetnosc samodzielnego myslenia... jak Ci ktos powie ze masz sobie wyplukac C* po stosunku i wtedy facet moze dochodzic w Tobie do woli a Ty w ciaze nie zajdziesz to też uwierzysz...????