Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczka0956

Zdradził mnie facet - co mam teraz zrobić?

Polecane posty

Gość Aneczka0956

Cześć, Dziewczyny. Nie będę się wgłębiała w szczegóły, bo to nudne i mogłoby się wydawać to jedną wielką bajką - tak właśnie było, tylko ja to późno zauważyłam. Facet mnie zdradził, czuję się z tym tak źle. I w dodatku muszę pracować z jego kochanką i nim samym. Nie mam 100% pewności, ale wiecie, że my kobiety mamy niezastąpioną intuicję, która nas nigdy nie zawodzi. Nie mogę zmienić pracy, bo mam bardzo dobre zarobki, długie lata pracy i dobrą opinię. Poza tym wydaje mi się, że to tylko da im satysfakcję. Zerwaliśmy. Zamierzam też zmienić numer telefonu żeby nie miał możliwości napisania do mnie. Kupiłam sobie nowy telefon: jeden będzie do pracy, a drugi tylko dla mnie. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja go wciąż kocham, a jednocześnie nienawidzę. Co mam zrobić? Jak zapomnieć? Byłyście w takiej sytuacji?

nikt Ci nie będzie umiał doradzić jak zapomnieć, może raczej jak spróbować. współczuję sytuacji. nie daj się, pokaż im jaka to jesteś fajna i szczęśliwa bez niego. powinien mu gul skoczyć.

Gość Chłodne oko
Aneczka0956, "Byłyście w takiej sytuacji?" Przedstawiasz wiele spraw równocześnie. Czego oczekujesz od potencjalnych interlokutorek? Pytasz: 1. "Jak zapomnieć?" - są rzeczy, których nie da się zapomnieć. Sądzę, że to co chcesz zapomnieć jest jedną z tych rzeczy. 2. "Co mam zrobić?" - a w jakiej sprawie? Bo przedstawiasz ich wiele. a) "ja to późno zauważyłam" - jeżeli coś możesz zrobić to odpowiedzieć co zauważyłaś i czy by coś zmieniło Twoją sytuację gdybyś zauważyła wcześniej (jak wcześnie?) b) "Facet mnie zdradził ...... Nie mam 100% pewności" - dlaczego wobec tego nie piszesz "być może", "wydaje mi się", "mam przeczucie", "ktoś życzliwy poinformował mnie" itp. c) "my kobiety mamy niezastąpioną intuicję, która nas nigdy nie zawodzi" - przestań operować takimi wyświechtanymi frazesami. d) "Nie mogę zmienić pracy, bo mam bardzo dobre zarobki, długie lata pracy i dobrą opinię" - pisz raczej "nie chciałabym", bo to że "nie możesz" nie jest prawdą!!!! e) "wydaje mi się, że to tylko da im satysfakcję" - ale bzdury wygadujesz. Jakie znaczenie dla cierpiącej osoby, która chce sobie ulżyć w cierpieniu ma to czy jej działania "ratunkowe" dadzą czy nie dadzą satysfakcji jej wrogom. Piszesz "Zerwaliśmy" - napisz dlaczego i w jaki sposób? "Zamierzam też zmienić numer telefonu żeby nie miał możliwości napisania do mnie" - co ma przynieść Ci takie działanie w kontekście "muszę pracować z jego kochanką i nim samym". Oczywiście on nie musi do Ciebie sms-ować; może po prostu napisać list!!!!!!!!! "Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja go wciąż kocham, a jednocześnie nienawidzę." - to nie jest prawda. Ty chciałabyś go znienawidzieć, żeby przestać kochać. Ale to jest ślepa droga. To na razie tyle. Jeżeli faktycznie chcesz porozmawiać to napisz co jeszcze zamierzasz zrobić oprócz zafundowania sobie nowego telefonu.

Gość Chłodne oko
Raven:), "pokaż im jaka to jesteś fajna i szczęśliwa bez niego" - proponuję "bądź fajna i szczęsliwa" i nie dlatego aby to komuś pokazywać. "powinien mu gul skoczyć" - a to niby dlaczego? Przecież prawdopodobnie ma fajnie i jest szczęśliwy. A szczęśliwych ludzi nie wkurza szczęście innych.

Gość Pomyślna wróżba
Nie mam 100 % pewności, ale moja intuicja mi mówi, że zdradził. I ta intuicja wie najlepiej. Chcesz odejść od faceta i szukasz pretekstu.A gostek bogu ducha winien i pewnie mu żadna zdrada w głowie. Ot tak uśmiechnął się do koleżanki w pracy. A moja intuicja mówi mi, że musiał mnie z nią zdradzić. No to może ja zdradzę go z kolegą z pracy. A co niech cham - zdradzacz wie. A tam będę sobie żałować. Z kilkoma. Poprawię sobie humor. Moja intuicja lepiej się poczuje.!!!!!!!!