Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ryska69

Mój wzrok... ciągle się pogarsza...

Polecane posty

Witam. WIecie mam taki problem. Nie mam dużej wady wzroku bo na 1 oku mam -0,25 a na drugim -0,5. Poprawiło mi się nawet bo kiedyś miałam -0,5 na każdym. Niestety zrobił mi się astygmatyzm. w marcu wymieniałam okulary i przebadali mi extra wzrok i dala mi na astygmatyzm bo mam dosyć spory. Teraz od połowy maja jestem w ciąży i mam wrażenie że poprostu jest jakaś kompletna masakra !! skończyłam właśnie 4 mc i zaczął się od dzisiaj piąty a ja mam wrażenie że coraz gorzej widze... oczywiście w okularach, bo odkąd wymieniłam okulary na te ze szkłam na astygmatyzm to w ogóle już ich z nosa nie ściągam nawet w domu (czasami nawet w nich usypiam :P) Ale teraz to już jakaś kompetna porażka... w okularach wydaje mi się że słabo widzę a bez nich to w ogóle już nie da się funkcjonować... Miała któraś tak że w ciąży się pogorszył wzrok ? bo nie wiem czy mam sie wybierać do lekarza czy to tylko dlatego bo ciąża... Proszę Was o pomoc...

Gość versusss
siedz dluzej przy kompie, napewno ci sie polepszy... ;s

Gość aaaaggggaaaaa
idź jak najszybciej do okulisty, ze wzrokiem nie ma żartów, nie można tego lekceważyć.

przy kompie muszę siedzieć bo mam taką pracę, po drugie mam antyrefleksy w okularach od 5 lat i to nie od komputera. po trzecie mi się pogarsza wzrok na odległość, a dokładnie mam wrażenie że astygmatyzm się powiększa ;/

Gość venussss
idz do ukulisty, to moze byc cos powaznego w takim razie.

Wada podobno pogłębia się do 24 roku życia mniej więcej, ja jeszcze dwa lata temu miałam -1,75 a teraz -3 i noszę soczewki 8h dziennie, okulary z antyrefleksami, zażywam witaminki, jem borówki i zobaczymy czy coś to da.

ja miałam to samo w ciąży neistety takie wady się pogłębiają ... jestem po 2 ciążach i wzrok coraz gorszy.... niestety także bądź pod opieką okulisty bo ze wzrokiem nie ma żartów.

chyba tak zrobię bo się już trochę niepokoję tym... ale może najpierw poczekam bo 9 września mam wizytę u gina i może on mi coś jeszcze powie ? mimo wszystko dalej czekam na wasze opinie

Gość maanmakuba
Ja miałam tak samo - idź jak najszybciej do DOBREGO okulisty - u mnie było zagrożenie odklejeniem się siatkówki przy porodzie i musiałam brać leki ( dlatego musisz szukać dobrego lekarza) Skąd jesteś? bo namiar mam do Poznania - mogę podać Po urodzeniu dziecka jeszcze mi się wada pogłębiła ( mam -3,5 na oba oczy i cylindry ) ale już się ustabilizowała. Powodzenia

Gość koty rulez
w ciąży ciśnienie wariuje, może to kwestia ciśnienia w gałce ocznej ? to może być pocżatek jaskry więc marsz do okulisty na badanie dna oka i ciśnienia w gałce ocznej

9 października mam swój ślub i powiem wam że na samą myśl o całym dniu bez okularów poprostu załamuje ręce... przecież bede ślepa jak kret ! ;/ ... nawet ludzi nie będę z dalsza jak 5 metrów poznawać .. ;/

jestem w 25tc i moja gin mnie juz dwa razy wysłała do okulisty. Podobno w ciąża bardzo "niszczy" wzrok, ale całe szczęście u mnie jest bez zmian

Gość gość
a bylas w ogole u okulisty? To powinna byc pierwsza czynnosc poczas pogorszania sie wzroku, soobiscie z doswiadczenia moge polecic Ci poradnie okulistyczna w osrodku www.medis.pl

Gość gość
W mieszkaniu nie powinno się nosić okularów by oczy odpoczywały. Do tego dieta nie jedzenie syfuuuuu! !!! Np. masło jak z mlekowita 82% tłuszczu Itd....Jak możliwe to wzrok powinien odpoczywać i unikać wielkiego wysiłku itp...