Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vi_

Włosy - macie słabsze w ciąży?

Polecane posty

Gość vi_

jak sobie z tym radzić? Ja mam jakiś bezkształtny puszek teraz, nie chcą się układać a jak już coś ułoże to za 10 wszytsko pada... Ma któraś jakieś cudowne sposoby na polepszenie kondycji włosów w ciąży??

Gość PPPPOOOOOOOOIIIIIIIII
hmmm dziwne b własnie w ciaży włosy sie poprawiaja z reguły a dopiero po ciązy jest dizaster mi strasznie wypadały, tak bardzo że miałam zakola dopiero teraz zaczynają odrastac.

Gość vi_
ło fak, czyli będzie jeszcze gorzej!! hilfeeeeeeeee

Gość PPPPOOOOOOOOIIIIIIIII
No niestety, u mnie to był dramat, garściami mi włosy wypadały, musiałam ściąć, żadne witaminy nie pomagałay, bo wszystko co było najlepsze odchodziło z mlekiem, cerę też miałam jak nastolatka(pełno pryszczy)

Gość vi_
dziewczyny podzielcie się swoimi historiami z włosami - może istnieją jakieś sposoby żeby wyglądały lepiej?

ja w pierwszym trymestrze mialam siano na glowie... i wlosy strasznie wypadaly, nie chcialy sie ukladac... teraz w drugim trymestrze nadal wypadaja, ale juz znacznie mniej, sa blyszczace i ladnie sie ukladaja... ale slyszalam, ze po ciazy strasznie wypadaja...

Gość ja mam super gęste
jak nigdy i blyszczace, w ogole mi nie wypadaja. Mozliwe, ze pod wplywem hormonow zmienila Ci sie ich struktura. slyszalam tez o takich przypadkach

Gość wiesz co dziwne
bo mi wlasnie przez te kilka dni juz 3 osoby (łacznie z mezem :)) powiedzialky jakie mam ladne wlosy i ze chyba mi urosly...a naprawde az mi blyszcza i sa geste a mam termin za 2 tygodnie porodu....w czasie ciazy powinny byc ladniejsze a nie gorsze...chociaz no od hormonow róznie sie dzieje, ja mam wlosy super, ale za to cera to jakas masakra chyba kilka razy gorzej niz w okresie dojrzewania pryszcze mam nawet na plecach a wczesniej przez cale zycie tam pryszcza nie znalazłam :(wiec chyba nic nie zrobisz to hormony :( ja ze swojej strony polcece jakies lepsze maseczki kupic np fajna jest z waxa w aptece, albo takie typowo fryzjerskie np placenta jest tania na allegro a fajna, albo jakas z jedwabiem do wlosow

Gość vi_
no to ja mam duuuużo lepszą cerę i rosnące włosy ale niestety nie na głowie :( mega szybko rosną mi na nogach i pod pachami, mam tez owłosiony brzuch. A na głowie - sianko...

U mnie w ciąży włosy wyglądały normalnie, tyle że przestały się kręcić. Po porodzie wypadały garściami. Teraz odrastają i te 2-3 cm mocno się kręcą. wygląda to koszmarnie, ale licze że spowrotem będą się kręciły ładnie jak już odrosną.