Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyaaaooo

Małe piersi, powód do wstydu????

Polecane posty

Gość sasasasassssssaaaa
kasiulak,a chcialabys zeby stan twojego biustu sie poprawil? kup sobie prosze dobrze dobrany stanik,zobaczysz wieeelka roznice... Kolezance z rzekomym "F" tez mozesz pomoc, bo "F" w dobrze dobranym staniku to jest dosyc sredni rozmiar. wystarczy sie zmierzyc baaardzo ciasno pod biustem i luzno w sutkach

F to taki średni biuścik i jak koleżanka ma z nim problem to tak jak wyżej już Ci napisano, podpowiedz jej żeby się zmierzyła i Ty tez to zrób :)

Gość u mnie masakra
Do glaszczka Jak w tytule. Doradz mi. Pod biustem ciasno 79cm, w biuscie na luzie 88cm. Pomoz mi, zanim kupie biustonosz, przymierzam kilkanascie. Juz nie mam sily. Zawsze jestem niezadowolona. Prosze o rozmiar polski i angielski. Dzieki.

Gość ercevwrwtww
Nie jestem Głaszczką, ale mogę ci napisac ze twoj rozmiar to mniej wiecej 70C, brytyjskie 32C, bo w tym rozmiarze jeszcze nie ma roznic miedzy europejska i brytyjska rozmiarowka.Zajdz do dobrego sklepu z szeroka rozmiarowka, masz sklepy wyszczegolnione na http://stanikowamapa.prv.pl/ a jesli tam nie ma twojej miejscowosci ani wiekszego miasta obok,to zapraszam na lobby biusciastych,tam sa watki o sklepach:)

a probowalas nosci staniki pusch upy ????????? tylko nie takie z h & m triumph itd bo tak sa beznadziejne staniki najlepsze sa takie z targu lub zwyklych skelikow odziezwych chinskie staniki z wielka gabka!! i niech nikt nie gada ze chinskie badziewie ze niewygodne itd bo to nie prawda wystarczy dobrac odpowiedni rozmiar i cycki masz 3razy wieksze. sama takich uzywam i kazdy mi zazdrosci cyckow... naprawde sa nie wielkie chociaz juz tak nie narzekam na nie jak kiedys... pewnie dzieki tym stanikom

Rozmiar podała Ci już pomarańcza :) Ja tylko dodam, żebyś koniecznie wygarnęła wszystko spod pachy do miski, pomachała rękami i wtedy oceń jak leży. Tak naprawdę w tabeli jesteś między rozmiarami, 70C może być za małe, a 70D za duże.. Wtedy rozwiązaniem może być ścisłe 75C, ale to musisz mierzyć. Zakłopotana nie mam słów żeby skomentować Twoją wypowiedź :O Jasne, znajdź na bazarze rozmiar 60DD :D W istnienie dobrze dobranego 90A praktycznie nie wierzę, więc proponuję się zmierzyć.

Gość glaszczko doradż mi
pod biustem mam 75cm na ciasno, w biuscie 86cm, jaki to rozmiar, bonie wiem czy kuouje wlasciwe staniki

70(32)C. Oczywiście nie z byle bieliźniaka, triumpha czy H&M. Z bardziej rozciągliwych 65E polskie i 30DD brytyjskie. Przy mierzeniu wygarnij biust spod pach do miski, bo bez tego stanik może wydać się za duży, a obwód za ciasny (bo biust będzie uciskany przez pas obwodu zamiast siedzieć w misce)

Gość glaszczko doradż mi
dziękuję :), dotychczas kupowałam 34/75, bądź 75A, rozm niby ok, ale nie były uwydatnione tylko zajmują cała miskę:(

Gość gawryn
male sa fajne. srednie tez i duze tez, mi sie wszytskie podobaja ;)

34/75 to jest oznaczenie obwodu. 34 brytyjskie odpowiada polskiemu 75. Ale nie ma rozmiaru 75, bo obwód nic nie mówi o biuście. :) To co kupiłaś to musi być jakieś chińskie badziewie. 75A i 70C są na zbliżone wielkości w biuście, mają podobnej wielkości miseczki, ale obwód 70 będzie lepiej na Tobie leżał i będzie lepiej podtrzymywał Twój biust.

Zakłopotana nie mam słów żeby skomentować Twoją wypowiedź Jasne, znajdź na bazarze rozmiar 60DD -eg ciebie 60DD to maly rozmiar ????????????? autorka wyraznie pisze ''male piersi'' wiec chyba nie chodzi jej ze ma 60DD, dlatego napisalam jej o tych gąbkach. boze...

Przyznam się wam, że małe piersi zawsze były dla mnie dużym powodem do wstydu. Zawsze źle się czułam kiedy musiałam się przebierać przy innych i zawsze wtedy marzyłam o tym żeby mieć pełniejsze kształty. Dlatego tez niedawno udałam się do Kliniki La Perla i zamierzam tam skorzystać z zabiegu z zastosowaniem preparatu Macrolane, ponieważ jest to idealne rozwiązanie dla tych osób, które tak jak ja boja się skalpela i bolesnej rekonwalescencji.

Małe piersi nie są powodem do wstydu.Jak to my kobiety,jedne mają za małe albo w ogóle inne za duże i też problem.Tak naprawdę czy to ma takie duże znaczenie.nie tylko to jakie piersi mamy się liczy tylko coś więcej a gusta są różne i nie każdy lubi duże czy średnie tylko małe.Sama mam małe i nie miałam kompleksów,zakładałam obcisłe bluzki,sukienki i miałam gdzieś co powiedzą inni.Jak się nie podoba niech nie patrzą albo spojrzą na siebie - takie było moje podejście i zapewniam cię,że nikt mi nie dał powodu abym miała na tym tle kompleks.Mam męża,któremu się podobam i nie chciał by ani grama więcej w górnej części.Jedyny minus to to,że czasami ciężko dobrać dobry stanik.Tak więc nie dajcie sobie wmówić,że nie tak wyglądacie.