Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama rocznego synka

ODSTAWIENIE OD PIERSI - TABLETKI

Polecane posty

Gość mama rocznego synka

Witam Dziewczyny pomóżcie- chcę odstawić mojego rocznego syna od piersi głównie z uwagi na to, że jego dieta jest strasznie uboga:-( jadłby najchętniej tylko mleko. Zje np 3 łyżeczki zupy i domaga się piersi a jak mu nie chcę dać to jest straszny krzyk i płacz. Usypia także przy piersi. I pomyślałam sobie o tych tabletkach na zahamowanie laktacji i moje pytanie - czy jak je będę brała i jednocześnie syn będzie jadł z piersi, co jak wiadomo pobudza laktację to czy mleko mi zaniknie?

Gość mamauaksmamam
no albo odstawiasz albo karmisz konsekwencja to podstawa

Gość wewrwrwe
Albo odstawiasz albo karmisz:o Jak karmisz to mleko się nadal produkuje:o

Gość wewrwrwe
Poza tym karmiąc nadal nie oduczysz dziecka cyca:o Trzeba to zrobić albo z dnia na dzień albo stopniowo zmniejszając z dnia na dzień liczbę karmień.

ja ci powiem jak ja to zrobilam.. mlody mial 12 miesiecy i o 21:55 jeszcze karmilam a o 22:00 tego samego dnia juz nie. ja przecierpialam 5 dni - najgorsze byly 2 pierwsze: jednego dnia odciagnelam 2 razy po 60ml, nastepnego raz 60ml a potem juz wcale. bez tabletek. nie jest tak tragicznie.

Gość mama rocznego synka
to znaczy myślę że jak nie będzie mleka to on się sam odstawi bo ja nie dam rady go odstawić:-( W tamtym miesiącu musiałam brać antybiotyk i nie mogłam go karmić więc mąż go zaczął usypiać na rękach, darł się dokładnie całe 2 godziny jakby go ze skóry obdzierali, od 20 do 22 i w końcu już go nakarmiłam po tym antybiotyku, bo po pierwsze cisza nocna i sąsiedzi by mnie zabili jak się tak darł a po drugie już mi go strasznie żal było:-( Jemu na prawdę nic nie smakuje tylko mleko:-( A jak go bolą zęby czy jest poddenerwowany to już w ogóle pierś co 10 minut :-(

no niestety, na pocieszenie powiem ci ze czy ta czy siak cie to czeka. odstaiwsz teraz czy pozniej to bedzie to samo - wielki bunt. ale na szczescie nie znam dzieciaka ktory by nie skapitulowal po kilku dniach. ja moge powiedziec, ze moj syn byl po 2 dniach juz spokojny.

Gość mama rocznego synka
ale czy jak będę brała te tabletki i będę karmić to mleko zaniknie czy nie?

Gość wewrwrwe
Skoro masz brać tabletki na zanik pokarmu to nie możesz karmić, bo pokarm się będzie nadal produkował :o Gdzie tu logika. Wogóle biorąc takie tabletki nie można karmić:o

po pierwsze - zażywając tego rodzaju leki nie mozna karmic. po drugie - dziecko domaga sie piersi bo traktuje ją nie tylko jako źródło jedzenia, ale także jako zabawkę, gryzak i przytulankę do snu. odzwyczajaj dziecko stopniowo, najpierw od ciamkania piersi co chwilę przy zabkowaniu itd, potem od zasypiania przy piersi itd. po trzecie - nie uczcie dziecka zasypiania na rekach. ładujecie się z jednego błędu w drugi. dziecko ma zasypiac normalnie, naturalnie, jak każdy człowiek. nie trzeba go do tego telepac, chyba ze tak nauczycie. a potem za dwa lata bedzie temat "juz nie mam siły hustac mojego syna na rękach, a on inaczej nie zasnie"...