Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość regenerator2007

rezonans magnetyczny-osteochondroza/dyskopatia???

Polecane posty

Gość regenerator2007

witam mam na imię Artur,mam 33 lata,dziś odebrałem wyniki Rezonansu Magnetycznego i opis jest dla mnie nie zrozumiały,jestem pełen obaw,bo jestem już po jednej operacji usunięcia dysku L5-S1,ale poprawa była bardzo krótka,obecnie z powodu bólu jestem bardzo ograniczony(nawet zasypiam dzięki lekom)dlatego jeśli ktoś umie choć trochę wytłumaczyć to bardzo proszę o pomoc,gdyż wizytę mam dopiero 13 września.oto wynik badania: Sakralizacja L5.Płytkie, grzbietowe uwypuklenia tarcz mk L1 do L5 w niewielkim stopniu modelują worek oponowy. Na poziomach L2 do L5 krążki wsuwają się od dołu w kanały korzeniowe.W odcinku L3 do L5 towarzyszą im w tym zaostrzenia krawędzi trzonów sąsiednich kręgów, a na wysokości L4-L5 także zgrubienia zwyrodniałych wyrostków stawowych. W pozycji badania najcieńszy jest lewy kanał korzeniowy L4-L5.Sygnał końcowego odcinka rdzenia i rozkład nerwów rdzeniowych w roiku oponowym są prawidłowe.Tarcza L4-L5 jest silniej zdegenerowana, a towarzyszy temu osteochondroza blaszek granicznych trzonów sąsiednich kręgów.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować