Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojej11

czym zastępować czerwone mięso?

Polecane posty

Gość ojej11

Czym zastąpić czerwone mięso, jesli soja odpada, bo nie lubię? Czy wystarczy organizmowi dostarczać mięso drobiowe??

Gość ojej11
problemy z kręgosłupem przeszły Ci po odstawieniu mięsa?!?!? sorry, ale nie wierze. To musiał byc przypadek :P Ja od ok 10 lat nie jem mięsa żadnego, poza drobiowym i rybim. Ale chciałabym wiedzieć, czy jest coś, co czerwone może zastąpić?

Gość mila sowa
do ojej11 Nie wiem czy to dobry pomysl, zeby nie jesc czerwonego miesa. Ja tez wiele lat nie jadlam i teraz mam anemie. Lekarz kazal mi jesc wolowine i jem. Robilas ostatnimi czasy badania krwi? Obys sie nie dochrapala anemii tak jak ja. Powodzenia.

Gość ojej11
nie robiłam już dawno badań, ale czuję się dobrze, poza zgagą, które mnie męczy coraz bardziej :( ale to chyba raczej nie ma wpływu, sama nie wiem. Na pewno jeśc nie zacznę. To na 100%, wiec szukam zamiennika, wiem, że może trochę późno.

"ojej11 problemy z kręgosłupem przeszły Ci po odstawieniu mięsa?!?!? sorry, ale nie wierze. To musiał byc przypadek Ja od ok 10 lat nie jem mięsa żadnego, poza drobiowym i rybim. Ale chciałabym wiedzieć, czy jest coś, co czerwone może zastąpić?" Właśnie tak było:P.Do tego ma to oficjalne uzasadnienie naukowe:D.I ja nie wierzę w przypadki:D.A ja od kilku miesięcy wcale nie jadłem a od roku tylko raz ociupinkę boczku zjadłem:P.I w ogóle żadnego mięsa poza tym:P.A drobiowe też odradzam bo tam jest syf:P.W rybach za to zwykle zwiazki rtęci:P.Do tego w kuracji gersona polecają dietę z warzyw i owoców-nawet bez pieczywa:P.

Gość ojej11
Max Zander vel Klaun - gdyby brac pod uwagę to, że w jedzeniu jest syf, to byś musiał umrzeć z głodu, bo i warzywa i owoce sa opryskiwane i w kazdej unnej zywności jest masa konserwantów i E-ulepszaczy.

Gość ojej11
Max Zander vel Klaun jakie jest to uzasadnienie naukowe?

Gość ja w zasadzie praktycznie
bardzo mało jadam czerwonego mięsa, od jakiegoś czasu jedynie boczek i to jako dodatek a nie na kanapki, czasem jakąś wędline kupię lub kiełbasę. Ale generalnie żywię się nabiałem i na obiad albo pierś z kurczaka albo rybka. Anemii nie mam.