Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miya90

Puder - wróg czy przyjaciel?????????????????????????????????????????

Polecane posty

Gość Miya90

Mam 20 lat i jak na razie nie mam potrzeby używania żadnych pudrów ani podkładów. Jakoś nigdy nie podobał mi się ten zapach, poza tym od razu widać kto ma na twarzy podkład. Taka maska. Poza tym zawsze słyszałam, że puder niszczy twarz, że przyspiesza starzenie itp. Ostatnio jednak czytam w różnych gazetach z reklamami pudrów różne zalety, że odżywiają twarz itd. Teraz mam już mętlik w głowie, więc powiedzcie mi, czy z używania pudru wynika więcej dobrego czy złego? Dlaczego prawie każda kobieta robi sobie podkład? Nie wierzę, że wszystkie mają takie niedoskonałości twarzy, że koniecznie muszą je maskować. Po co to wszystko?

puder jest zły dla skóry...zatyka pory i skóra nie oddycha...ja tam wolę naturalne dziewczyny takie mi się najbardziej podobają...:-D

Jeżeli nie musisz- nie używaj. Ja używam tylko jeśli naprawdę muszę, bo twarz wygląda bardzo źle (jak np. teraz z powodu zmian hormonalnych), ale wcale nie działa to dobrze na cerę- mogę wyjść i pokazać się ludziom, ale buzi lepiej robi wystawienie na świeże powietrze. Ostatecznie korektor antybakteryjny. Jeśli chcesz odżywiać skórę to przede wszystkim odpowiednia dieta, dobry krem nawilżający (do tłustej cery też, tylko lekki). A puder/podkład jeśli naprawdę potrzebujesz makijażu. Jeśli nie potrzebujesz- to tylko się cieszyć :)

Gość Miya90
:) Wybacz te znaki zapytania. Chciałam aby mój temat został zauważony.

A ja w ogóle nie używam żadnych pudrów, podkładów, różu, fluidów itp. Sam krem wystarczy bo cerę mam w bardzo dobrym stanie pomimo, że palę papierosy i mam 31 lat.

Gość gafaaaaa
Puder jest zły bo co?? zatyka pory?!!! bu hahahahaha następny za przeproszeniem pojeb

Gość hehehehehehhahaha
tak tak, tutaj są same naturalne piekne dziewczyny,zadna nie uzywa pudru a a ulicach same tapety

Gość a uj to jeden wie jaka
jest prawda, mi ciotka jakies 20 lat temu prawila moraly jaki to puder szkodliwy, ale wszystko idzie do przodu i kosmetyki sie zmieniaja, ja musze uzywac, bo mam koszmarna cere, , jedynie jak w ciazy bylam mialam cere idealna, ale tylko wtedy. Teraz podklady sa tak nowoczesne, ze nie sadze, iz sa szkodliwe, jakis ze srodkowej polki powinien byc ok

Gość fdbdfab
ludzie, puder to moze i byl zly za czasow naszych babek :D kosmetyki sa po to zeby ich uzywac, jeasli madrze dobierzesz podklad, puder to nic ci sie nie stanie :D moze zamiast rozsiewac informacje sprzed 40 lat, lepiej sie douczyc? :D

Ja nakladam bo - momentalnie czuje sie bardziej zadbana - mam popekane naczynka i chce je zatuszowac -jesli zrobie sobie ladny makijaz oka o wiele lepiej wyglada on na nieskazitelnej skórze nic nie odwraca uwagi. - po nalozeniu podkladu nie czuje efektu "maski" na twarzy - nakladam go niewiele i jest lekki Podkład - moj przyjaciel;) ale nie jestesmy od siebie uzaleznieni, bez problemu wyjde bez, na basen, plaze w upalny dzien

Gość ja ci powiem tak
mam 27 lat i nigdy w zyciu nie uzywalam pudru.Moje kolezanki zawsze byly nim wysmarowane a ja mialam na twarzy tylko krem matujacy i tyle.Od jakichs trzech lat zaczelam uzywac ale puder transparentny sypki ktory delikatnie pedzlem nakladam na twarz i wyglada to super naturalnie.No ale do czego zmierzam.Chce odpowiedziec na twoje pytanie odnosnie czy warto czy nie.Ja uwazam ze nie warto za mlody pakowac na siebie puder bo teraz majac tyle lat co mam kazdy daje mi 20,ludzie nie wierza ze mam 27 i ciagle sie z tym spotykam i wlasnie przez to ze moja twarz wyglada mlodo.Natomiast moje kolezanki maja poniszczone cery i dalej nakladaja tony pudru zeby zakryc pierwsze zmarszczki.

Gość ja ci powiem tak
zapomnialam dodac ze na solarium nigdy w zyciu nie bylam i nie mam zamiaru isc ;D

Gość bnbbnbnbnn
Ja niestety nie mam idealnej cery, za to po nałożeniu podkładu jest IDEALNA i dobrze się tak czuję, dlatego używam :)

Gość gafaaaa
To jak sie wygląda jest uwarunkowane genetycznie badz nie. Nie masz wpływu na swoj wygląd, no chyba ze poddasz się plastyce to wtedy gwarantuje ci ale wyglą manekina na stare lata. Powiem tak, ja stosowałam podkład do wakacji, i nie miał on na wygląd mojej cery żadnego negatywnego skutku. Prze okres wakacji i upałow dałam skórze odpocząc od kosmetyków, po za nawilżaniem. Mam skonczone 35 lat i szczerze z ręką na sercu wyglądam o 10 mniej, co czasem jest dla mnie uciązliwe. Są kobiety, ktore całe życie nie nakładały na siebie zadnych kosmetykow po za kremem a jak wygladają??? czasem nie kosmetyk a zycie niszczy nasz wygląd (papierochy, alkohol o stresujący tryb)

Gość gafaaaa
przepraszam za literówkę

ja używam pudru praktycznie od gimnazjum. chociaz bez niego nie wygladam zle to jednak jak gdzies wychodze to wole byc pomalowana. wogole nie wobrazam sobie zycia bez pudru.

Gość biedronka 73
Pudry, jak każdy kosmetyk, po latach może wpływać negatywnie na kondycję skóry. Jeśli już musisz używać pudru, to proponuję wersję mineralną. Jest dość delikatna, także średnio maskuje większe niedoskonałości ale za to nie ma przeważnie szkodliwych konserwantów i innej chemii. Tak więc jest na pewno mniej szkodliwa od zwykłego pudru. Masz tu przykładową recenzję dobrego pudru: http://www.pudermineralny.pl/puder-mineralny/recenzje/puder-mineralny-revlon/ Pozdrawiam :)

Gość Majjka1234
U mnie puder to obowiązkowe wykończenie makijażu codziennego:) Więc zdecydowanie przyjaciel:)

Gość gość
dlatego sie przerzucilam na podkład i puder mineralny, bo są neutralne dla skóry, nie zapychają porów, świetna opcja, która polecam wszystkim

Jeśli nie potrzebujesz, to nie używaj. Wszystkie kosmetyki są szkodliwe, to jest chemia, którą nakładasz na twarz i nosisz cały dzień. Ja musze to używam, ale naprawdę, jeśli nie musisz, to nie zaczynaj :)

Gość gość
Nie no nie orzesadzajmy, moze co za duzo to nie zdrowo , ale przeciez we wszystkim trzeba miec umiar. Niektore podklady sa na prawde super, a jesli masz mloda cere mozesz sprobowac delikatnych pudrow Miyo. Ja kiedys korzystalam z takiego : https://www.miyomakeup.com/pl/twarz/pudry/antibacterial-powder byl antybakteryjny i pomogl mi poradzic sobie z tradzikiem, a przynajmniej nie powstawaly nowe krostki i goily sie tamte :)