Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to wygląda???

Poród w wodzie

Polecane posty

Gość jak to wygląda???

Gdzie w Warszawie i jak to wygląda? :)

Gość kilijanka11111
Niestety tutaj się nie dowiesz kochana. Na kafeterii jedyny słuszny i zgodny z ogólnie przyjętymi normami jest poród sn z oksytocynką, dolarganem, na płasko z nogami w górze, mile widziana indukcja :P opcjonalnie co bardziej nowoczesne damy poradzą Ci cc :)

Gość dwa i pół
tu sie rodzi sn bez znieczulenia, matki polki cie zaraz zjedzą

Gość bele de jour
ja mialam rodzic we wodzie. Miałam, bo moja coreczka miala rękę przy głowie i nie dałabym rady. Generalnie wpuścili mnie do basenu ale tylko na troche. I żałuję, że nie mogłam tam zostać. Relaks, mniej odczuwalne skurcze i ogólnie jakoś tak milej.

"poród sn z oksytocynką, dolarganem, na płasko z nogami w górze, mile widziana indukcja' z dolarganem, jassssne, chcialabys :P ;)

w ogolę kilijanka11111 musisz sie trochę doinformować w porodach. poród w wodzie to poród silami natury tylko ze bezpieczniejszy dla dziecka i mniej bolesny.

Gość bebzolina
A jak to jest, siedzi sie w tej wodzie nago i te wszystkie osoby, które sie tam kręcą, mogą sobie tak chodzić, a człowiek tam leży jak maciora z gołymi cycami? Jeszcze sie nad tym zastanowię, ale raczej zostane w tshircie. No i odstraszają mnie te krwiste farfocle, z którymi potem bedę tam w tej wannie leżeć :/

Gość jknkkj
ja bede rodzila w wodzie co prawda nie w Polsce, ale podejzewam ze podoobnych zasadach, tutaj jest oddzielny pokoj, takze nikt obcy na ciebie gapic sie nie bedzie:)

Ja zawsze pozytywnie patrzyłam na poród w wodzie jednak dotarło do mnie że trzeba przed tym mieć zrobioną lewatywę, dobre ciśnienie tętnicze i brak infekcji pochwy, poza tym ciepła woda powoduje większe krwawienie i możliwą anemizację i takie tam ...tego dowiedziałam się od lekarza..sama już nie wiem:)

Gość kilijanka11111
A w którym miejscu napisałam, że poród w wodzie nie jest porodem siłami natury?? Nawet czytać nie umiecie.

nie musisz być nago, możesz rodzić w t-shircie, do porodu w wodzie są osobne sale więc nikt oprócz położnej koło ciebie nie będzie spacerował woda ma temp. zbliżoną temp ciała okolo 37-39st, wchodzisz do basenu na około pół godziny, po pół godzinie wychodzisz i jesteś badana, sprawdzają rozwarcie jak postępuje i puls dziecka i Twój, jeśli jest ok to znowu wchodzisz na pół godziny i tak aż do osiągnięcia rozwarcia 10 cm kiedy to możesz przeć jesli jest coś nie tak z twoim ciśnieniem lub z dzieckiem faza parcia odbywa się poza basenem bo w basenie nie mają nad tobą kontroli znieczulenie zzo odpada, nikt ci nie da. albo basen albo znieczulenie w razie potrzeby woda jest wymieniania, jest to wręcz wskazane żeby była wymieniona co najmniej kilka razy w trakcie porodu (podczas twojego badania) więc nie leżysz w żadnych farfoclach :-) poród w wodzie z zasady trwa krócej niż na sucho, bardzo rzadko dochodzi do pęknięcia krocza bo skóra jest namoknięta i elastyczna, skurcze są bardziej znośne bo woda rozluźnia mięśnie to tyle co pamiętam z info od lekarza i położnej :-)