Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a string of pearls

Nie ten kolor... ;(

Polecane posty

Witam. Kupiłam wczoraj farbę do włosów GARNIER color naturals, jestem blondynką i wybrałam kolor blond 07, tylko po to aby włosy nabrały połysku. Niestety,nie wiem jakim sposobem, wyszedł mi ciemny brąz! Gdzie mogę to reklamować tak żeby dostać odszkodowanie? Nie zostawię tak tego! Boże,co ja mam teraz na głowie?! :(

ja kupilam kiedys szamponetke niby kasztan..a wyszlo jakies takie z niebieskim blaskiem...umylam glowe pare razy i powoli schodzillo..juz nigdy wiecej kasztana....choc wczesniej robilam i wychodzil ok

Gość hhhhhggggggggggggggggggg
farbowalam ciemnym blondem. wyszedl czarny praktycznie.:/ od roku mam odrosty. jeszcze z pol roku pocierpie,....

Gość jeśli wczoraj farbowałaś
to myj włosy codzinnie, i za tydzień powinno byc lepiej,ja zawsze spotykam sie z tym ze szampony przyciemniaja wlosy o kilka tonów ,może jakaś płukanka z cytryny a nie wiem czy byś wywalczyła jakieś odszkodowanie, mogą ci przecież powiedziec ze za długo trzymałaś farbe i dlatego

Gość jeśli wczoraj farbowałaś
aa przepraszam farbą farbowałaś , by myślałam ze szamponem

Tak,farbą... Przecież nie mogę tak tego zostawić. Garnier na swojej stronie nie ma żadnego kontaktu,jedynie na opakowaniu infolinię. Może do rzecznika praw konsumenta się udam?

Gość olgaola85
idz do rzecznika praw konsumenta, bo na takiej infolini nic ci nie poradza.niech teraz garnier zaplaci za twojego fryzjera i powrot do swojego koloru!

Gość Tez.....
Trzeba miec troche wyobrazni,poptrzec z tylu opakowania jaki mze bycoczekiwany efekt oloryzacji....To logiczne ,ze jak bylas blondynka a poloylas o on lub dwa ciemniejsy kolor to zawsze wyjdzi o ton lub dwa ciemniejsz.....Przeciez za glupote pieniedz nie zwracaja.

Gość olgaola85
na blond polozyla blond wyszedlciemny braz. gdzie widzisz glupote? na zadnym kartoniku nie ma narysowane zeby z blondu farbujac blondem wychodzil jakis kasztan!

Gość kiep, pieczara
żeby się tego pozbyć musisz iść do fryzjera na ściąganie koloru chyba. Ale masz rację, nie zostawiaj tego tak sobie. Na infolinię możesz spróbować dzwonić, ale prócz tego obowiązkowo zwróć się do rzecznika praw konsumenta!

Gość no niestety niestety
nie sądze zeby dało sie z tym coś zrobić. na opakowaniu jest napisane że kolor rzeczywisty moze sie różnic od oczekiwanego i tym się rozgrzeszą. a odszkodowania ci nikt nie da bo nie taki kolor włosów nie kwalifikuje sie na odszkodowanie :) zawsze mozesz przefarbowac z powrotem. uszczerbek nie jest trwały. co innego jakby Ci włosy spaliło albo jakbyś wyłysiała.

ZAWSZE trawale farby wychodza ciemniejsze niz na pudelku! zawsze. wiec moglas wybrac jasny blodn! lub szamponetke chociaz...

Gość oj naiwna dziewczyno....
uzylas koloru blond 07 czyli ciemny blond,a wiec wystepowalo duze ryzyko ze wyjdzie cos podchodzace pod braz,a jak pare razy umyjesz glowe to kolor lekko sie zmyje i bedziesz miec taki jakby rudo ciemny blond,czyli ogolnie masakre zapomnij ze garnier zwroci Ci jakiekolwiek pieniadze,wystarczy ze Twoje wlosy byly troche zniszczone i farba zadzialala mocniej niz przeciwdzial to producent,idz lepiej to fryzjera i poczuj ile kosztuje glupota,nie gniewaj sie ze sie tak ostro wyrazam,ale po prpstu dostalas lekcje zycia i to na pewno nie ostatni raz,takie jest zycie...

No ja widze glupote-bo farba zawsze wyhodzi cieniejsza o ton lub dwa !!!!! Trzeba byc glupkiem zeby teo nie wiedziec....Chyba ze laska nigdy sama wlosow nie robila-to co innego.Poza tym z tylu opakowania jest POKAZANE jki moze byc efek. Kilka dni temu robiam wlosy kolezane jasniukiej blondynce-polozylam sredni blond na bialutkie wlosy wyszedl sredni braz.. Ok bo taki akurat chciala...Gdybym polozla na te jasny bondzik braz-wyszedl by czarny.....Chyba nie jest trudno to pojac?

Gość zapomnij o odszkodowaniu
wlosy farbami ze sklepu farbujesz na wlasna odpowiedzialnosc. To nie jest matematyka, a kolor na opakowaniu jest kolorem idealnym, natomiast kolor w opisie, kolorem umownym. poza tym, na kazdej farbie jest napisane ze efekt koncowy zalezy od koloru wyjsciowego wlosow i ich kondycji. a tak naprawde zalezy jeszcze od wielu innych czynnikow, takich jak budowa wlosa, skladnikow szamponow i odzywek ktorych uzywamy na codzien. To nie prawda, ze zawsze farba wychodzi ciemniejsza. Ja mam wlosy ciemny braz, farbuje na sredni blad i mam duzo jasniejsze. Farbujac wlosy sama w domu, powinnas miec swiadomosc ewentualnego ryzyka. Pozwac to mozesz fryzjerke ktora ci spieprzy wlosy. Garnier na pewno nie bedzie zobligowany prawnie do jakiegokolwiek zadoscuczynienia wobec ciebie. ale jesli sie z nimi skontaktujesz, to byc moze , zeby nie psuc sobie marki, zaplaca ci za wizyte w salonie. Byc moze....